Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1118

niesforna trzykatka co robic

Polecane posty

Gość gość1118

Witam, moja starsza corka za miesiac konczy 3lata, mlodsza ma pol roku. Ze starsza nie moge sobie juz poradzic. A to do mnie mowi, ze jestem glupia, mlodszej dokucza - a to kopie a to szczypie, jak przychodzi pora spania to tylko skacze po łóżku, jak wolam na posiłek do stolu,to zawsze kilka razy. Na pytanie, czy bedzir grzeczna, czy niegrzecNa, odpowiada, ze niegrzeczna. Nie pomaga tłumaczenie, wychodzenie do drugiego pokoju, klapsy, nic,po prostu nic. Jak zasypia, to z jednej strony czuje ulge, bo wreszcie spokoj, a z drugiej jest mi przykro, zr a to na nia nakrzyczzalam, a to dalam klapsa. Bledne kolo

Gość gość
Może jest zazdrosna o siostrę.

Gość gość
widocznie czuje się odrzucona po prostu, zajmujesz się tylko tym młodszym a do niej tylko wymagania bo przecież już "duża". A ona nadal jest mała i potrzebuje tyle twojej uwagi, ile miała nie mając rodzeństwa

Gość gość
Musisz znaleźć czas tylko dla niej. Odłożyć dziecko a bawić się z nią. To w skrócie. Poczytaj o zazdrości.

Gość gość
Pewnie macie racje..dawniej byla inna

Gość Ale to już było
Zupełnie jak bym czytała o mojej córce.dziś już dorosłej kobiecie. Musiałam uważać żeby młodszemu bratu nie zrobiła krzywdy (różnica 2 lata i 9 miesięcy) potrafiła brata uszczypnąć, o mały figiel włożyć palec do oczka.Jednak nie krzyczałam, przytulałam, tłumaczyłam.Dziś wyrosła z niej straszna egoistka.Tylko myśli o sobie, mimo że ma dorosłą córkę, która praktycznie ja z mężem wychowywałam.Teraz ma już wnuczki i powoli zaczęła myśleć o wnusiach:D Popełniłam ogromny błąd wychowawczy.

Gość gość
Mój trzylatek też się zachowuje, ale to on jest tym młodszym, coraz rzadziej już słyszę że jestem głupia i że mnie nie kocha, a ja się tym w ogóle nie przejmuje, mówię mu że ja go bardzo kocham i moja miłość wystarczy dla wszystkich:-) jak mówi że jestem głupia to mówię że wystarczy że Ty jesteś mądry:-) wrzeszczy i płacze to ja mu mowie tylko że pogadamy jak sie uspokoi i tyle, niech się drze... Kocham go nad życie ale nie mam zamiaru tracić nerwów na humorki małego bąka:-(

Gość Mortifer
Takie zachowanie bywa zazwyczaj długotrwałą nauką rodzica nad dzieckiem na temat odrębności podejścia do wspólnego poniekąd życia, a jednak osobnego w odrębnych pomieszczeniach. Nie jesteś przyjacielem dziecka! Nie rozmawiasz z nim, nie interesuje ciebie co ma do powiedzenia. Jesteś tylko TY. Możesz zaprzeczyć. To nie ważne. Prawda boli.

Gość gość
Ależ rozmawiam i to dużo, ale gdy dziecko jest spokojne, jak się drze to się drze... Co wtedy do negocjacji trafi? Wątpię żebyś miała dzieci ale dzięki za radę...

Gość gość
Mortifer dziś He he ale się uśmiałam tym wywodem:-) sorry ale w du/pie byłaś i gó/wno widziałaś.

Ludzie gardzą prawdą :) A do dobrego tylko krowy siłą dadzą się prowadzić.

Gość gość
Uważajcie ten wyżej to pederasta.

Gość gość
To prawda, trzeba przeczekać burzę, dyskusja z rozwrzeszczanym dzieckiem nie ma najmniejszego sensu. Szkoda nerwów.

Gość gość
gość dziś - uważam że masz świetne podejście!

Czy wy naprawdę nie rozumiecie, że agresja dziecka przejawia się podczas braku komunikacji? Hej, matki! Czy wy aby pracujecie? Nie pracujące matki mają mniej czasu dla dzieci.

Gość gość
Bezdzietnym dziękujemy.

Gość gość
Jasne

Gość gość
Bardzo mi przykro.

Gość gość
Strzykawka ? Trzykatka? Co to?