Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StanislawaMazurek73

Nivea Baby Łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1

Polecane posty

Gość StanislawaMazurek73

Mój i mojej córeczki ulubieniec z linii produktów Nivea Baby. Płyn jest hipoalergiczny, więc nie wywołuje podrażnień ani uczuleń. Nivea Baby Łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 posiada delikatny, miły zapach, skóra po nim jest nawilżona, miękka i pachnąca, a włoski mojej Iwonki są błyszczące i pięknie pachną - polecam wszystkim mamom :) ps. pianka tworząca się przy kąpieli nie podrażnia oczu :) można śmiało myć główkę bez obaw :)

Bardzo dobry szampon i płyn do kąpieli. Skóra po nim jest miękka, oczyszczona, lekko nawilżona oraz pachnąca, Nie uczula oraz nie podrażnia skóry. Przy 500ml jest pompka, która jest pomocna, aby nie brać za dużo płynu.

Zakupiłam go z myślą o wypróbowaniu produktów z firmy Nivea, do zakupu przede wszystkim skłonił mnie uroczy i delikatny zapach. Używałam go zarówno do mycia ciała jak i włosów. Dobrze się pieni, wystarczy niewielka ilość produktu. Świetnie myje i pielęgnuje skórę podczas kąpieli. Swoim delikatnym zapachem wprowadza w stan w którym prysznic staje się przyjemnością. ;) Zapobiega przesuszeniu skóry, jest bezpieczny, hipoalergiczny i co najważniejsze nie podrażnia. Doskonale zmywał oleje, i kosmetyki do włosów, przy tym ich nie plątał i nie przesuszał. Jednym słowem bardzo dobry żel i szampon w jednym. :)

Plusy: * Wygodne opakowanie z pompką * Wydajny, starcza na wiele razy * Ma przyjemny i delikatny zapach * Nie podrażnia skóry, nie szczypie w oczy * Dobrze myje i pielęgnuje skórę * Idealnie sprawdza się jako szampon * Hipoalergiczny, nie powoduje alergii * Bardzo dobrze się pieni

Łagodny w swoim działaniu. Stosowałam u dziecka właściwie od chwili narodzin, bo pierwsze opakowanie dostałam od położnej, a później jakoś tak samo z siebie poszło i bardzo często wracam do tego kosmetyku. Pachnie właściwie niczym, coś tam się pieni, czasami zastanawiam się czy w ogóle ten kosmetyk jest w wannie. Nie podrażnia skóry i jej nie wysusza. Bardzo często jest w promocji.

Jeden z najlepszych kosmetyków do mycia jakiego używałam dla dzieci. Od dawna używa go mój sześcioletni synek, a teraz także 4-miesięczna córeczka. Nie wywołuje podrażnień, nie wysusza skóry, fajnie się pieni, włoski są po nim miękkie i delikatne, nie szczypie w oczy, zapach typowy dla kosmetyków nivea dla dzieci- dla mnie przyjemny, no i bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość, by zrobić piankę czy umyć dziecku włoski. Łatwo dostępny, kupuję go w sieciówce w wygodnym opakowaniu z pompką.Jak dla mnie same plusy, minusów brak:) Zdecydowanie polecam!

Sprawdził się. Jestem mamą małego atopika-alergika. Żel z Nivea Małą uczulił, płyn do kąpieli już nie. Nalany w rozsądnej ilości do wanienki tworzy całe multum delikatnej pianki. Zawsze do wanienki dolewam też oliwki Sylveco, więc nie wiem czy sam płyn nie wysusza skórki, ale w takim duecie sprawuje się na prawdę świetnie. Płyn jest bezbarwny, ma dość rzadką konsystencję. Pachnie identycznie jak płyn z Babydream. Duży plus za ekonomiczne opakowanie w rozsądnej cenie i bardzo dobrą dostępność. Sam design butelki też mi się podoba. Jest ładna i praktyczna.

Doskonały nie tylko jako szampon ale również jako mydło- żel do mycia ciała, nie tylko dla dzieci ale również dla mnie :-) Na wyjazd mogę zabrać tylko to mydło nivea i używać go jako żel do higieny intymnej i żel do mycia twarzy.

Minus za aplikację- wylewa się za dużo. Kupiłam mleczko do ciała nivea i przełożyłam dozownik - pompka pozwala na wygodniejsze dozowanie, dzieci nie wylewają całego żelu, a mleczko wygodniej mi się używa z klipsem. -neutralny zapach Wcześniej używałam mydełka w mniejszym opakowaniu nivea ale ten szampon jest lepszy i wydajniejszy. Zużywam kolejne opakowanie i pewnie kupię kolejne. W międzyczasie próbowałam innych "rossmanowych", mixta, jonson itp. Najbardziej odpowiada mi nivea.

*Stosuje na swoje ciało - do mycia ciała i włosów. *Nie plącze włosów. *Nie wysusza skóry, jest, miękka i gładka, po poprzednim żelu do mycia, który wysuszał jest to miła odmiana. *Ładnie pachnie, zapach typowy dla szamponów dla dzieci Nivea. *Delikatny. *Duża pojemność.

Kupiłam ten kosmetyk dla siebie i jest wg mnie bezpretensjonalnie najlepszy. Moja skóra niesamowicie wysuszona (wręcz zmasakrowana innymi żelami pod prysznic), dzięki temu płynowi odetchnęła. Przede wszystkim płyn mi nie zaszkodził i jeszcze bardziej nie wysuszył skóry. Jest niesamowicie delikatny i nie uczula. Ponad to sucha skóra zaczęła lepiej współpracować z balsamami.

Świetnie się pieni i myje. Jest duży i bardzo wydajny. Cenowo ok. Estetyczne opakowanie i łatwe otwieranie też zaliczam na plus. Zapach boski. Jeszcze nie raz wrócę do niego :)

Super sprawdza sie do kąpieli malucha. Ładnie się pieni, ładnie pachnie, wystarczy niewielka jego ilość. Skóra dziecka nie jest wysuszona, ładnie pachnie i nadaje jej delikatności, do tego jest to płyn uniwersalny i można umyć także włoski dziecka. No i przede wszystkim, to co najważniejsze w naszym przypadku nie wywołuje żadnych alergii skórnych.

Jest to jeden z płyników którego używany. Płyn jest ok, bo u nas nie podrażnia, nie uczula, ale tak średnio się pieni i do włosów wg mnie się nie nadaje. Nie mają po nim blasku, plączą się i szybciej przetłuszczają więc my używamy go już tylko do kąpieli.

Gość StanislawaKrzak
Miły szampon, naprawdę jak nazwa wskazuje - łagodny. Zarówno nie podrażnia skóry jak i oczu dziecka. Mój Marcel uwielbia kąpiele z tym płynem, stosuję od pierwszych kąpieli również. Bardzo miły zapach, taki naturalny, delikatny, trzeba to poczuć po prostu. Skóra po kąpieli jest również miękka i pachnąca. Polecam wam moje drogie.

Gość natalia_kula1993
Ja również go polecam, używałam go do kąpieli mojego teraz już 3 letniego Michała, a teraz używam go również przy kąpieli 5 miesięcznej córki Alicji. Jest rewelacyjny, kąpiele bez płaczu(wcześniej miałam płyn, który podrażniał oczy), płyn bardzo subtelnie pachnie, tak naturalnie. Płyn Nivea Baby Łagodny Szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 jest bardzo dobrym płynem do kąpieli dla dzieci - nie uczula, nie podrażnia, skóra po nim jest miękka i pachnąca. Polecam, dumna mama dwójki dzieci :)

Gość KajaKania85
Płyn bardzo przyjemny, delikatny, nie podrażnia i nie uczula. Skóra mojego Olka po kąpieli w nim pachnie bardzo ładnie i jest miękka. Próbowałam wielu i tylko ten nie pozostawia po sobie alergii, bo ejst hipoalergiczny i mój Olek może kąpać się tylko w nim. Na szczęście NIvea Baby Łagdony szampon i płyn 2 w 1 jest bardzo wydajny i tani. Bardzo polecam go wszystkim mamom, których pociechy borykają się z alergiami bądź uczuleniami.