Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 tc krwiak

Polecane posty

Gość gość

Tydzien temu okazalo sie ze mam niewielkiego krwiaka na macicy. Nie mialam zadnych objawow. Dostalam luteine 2×100 mg dziennie. Wczoraj bylam na kontroli-krwiak sie nie powieksza. Dzisiaj czuje bole w okolicach jajnika. Czy ktoras z Was tak miala?

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Miałam krwiaka. Jedyne zalecenie to leżenie, nie dźwigać, nie sprzątać, żadnego seksu. Wchłonął się i tyle. Trzeba się oszczędzać.

Gość gość
A mialas klujce bole podbrzusza przy tym?

Gość gość
Ja miałam, kłuło mnie. Leżałam równe 7 tygodni plackiem.

Gość gość
Ja mam zalecenie zeby odpoczywac i sie nie przemeczac. Czy w takim przypasku godzinna jazda samochodem w ogole wchodzi w gre?

Gość gość
Niestety raczej nie. Odpuść sobie zdecydowanie jazdę samochodem. Z krwiaczkiem nie ma żartów. Leż i nic nie podnos. Do końca 16 tygodnia wyleżysz i się wchłonie. masz leki na krwiaka typu encorton? Oczywiście zakaz współżycia - moze być raczej do końca ciąży, bo jak są krwiaki to naprawdę trzeba uważać.

Gość Jenyfer
Ja jestem w 7 tyg i też mam krwiaka . Też się boję bardzo jak na razie leżę w domu plackiem i nigdzie nie chodzę tylko do wc..

Gość gość
I bardzo dobrze. Tylko leżenie plackiem, nie sprzataj absolutnie, nie stoj przy kuchni, po prostu weź sobie książki do łóżka i leż. Za 8 tygodni nie będzie śladu po krwiaku!

Gość Jenyfer
Dowiedziałam się tydzień temu o ciazy . Zrobiłam test i 2 kreski Ale mislam też plamke krwi więc pojechaliśmy z mężem na SOR i się okazało że to 6 tydzień zarodek z serduszkiem Ale obok krwiak . L ezalam do wczoraj przez 5 dni krwiak się zmniejszył . Mój mąż niestety wszystko musi robić . Ale trudno każdemu jest ciężko

Gość gość
Leż. Ja też leżałam. Mąż robił wszystko, nie podnos nawet czajnika. Niech ci robi herbatę do termosu.

Gość Jenyfer
A jak z wychodzeniem z domu np. Na badania ? Do lekarza ?

Gość gość
Do lekarza można i trzeba oczywiście, to inna sprawa

Gość gość
Hmm...a ja miałam krwiaka dosyć duzego bo prawie 4 cm wykrytego w 8 tc. Dostałam duphaston 2x1 i normalnie chodziłam do pracy, nie miałam zakazu sexu. Specjalnie się też nie oszczędzając bo oprócz pracy mam 2,5 latka w domu. Krwiak wchlonal się do 16tc. Aktualnie jestem w 36tc.

Gość gość
21.06 nawet nie wypisujecie takich bajek. Z krwiakiem nie ma żartów, duphaston na pewno się bierze ale seks absolutnie odpada i naprawdę trzeba leżeć. Miałaś szczęście i tyle. Ja radzę autorce liczyć jednak na rozum

Gość gość
Tu autorka. Ja mam tylko luteine 2 razy dziennie 100 mg dopochwowo. Zakaz seksu i przemeczania sie. Bede samotna matka bo moj partner dowiedziawszy sie o ciazy kazal mi ja usunac. Oczywoscie nigdy bym tego bie zrobila. mieszkam sama, nie ma mi kto pomoc. Nie ukrywam ze jest ciezko. Ale musze dac rade!

Gość gość
Masz za mała dawkę luteiny. Powinnaś dostać też duphaston. Dasz radę, może rodzina pomoże?mnie mama z babcią gotowały obiady :D i wyorowadzaly psa cztery razy dziennie

Gość Jenyfer
No też jest ciężko jedynie z tego powodu ze się zamartwiam czy donoszą ta ciaza . Bardzo kocham moje maleństwo. Nie jest łatwo mąż musi sobie jakoś sam raz radę . Ja mam reżim lozkowy i nie chodzę nigdzie zresztą tak się źle czuje że albo spie albo ledwo żyje . Od sexu też trzymam się z daleka . Mój krwiak ma 2 cm . Boję się jak to się skończy

Gość gość
Jedyna moja rodzina jest siostra, ktora sama jest chora i jezdzi na wozku. Ale juz nauczylam sie robic zakupy przez internet i wszystkie artykuly mi dowoza ze sklepu takze super :) Mam nadzieje ze niedlugo po krwiaku nie bedzie sladu :)

Gość Jenyfer
Aha i oprócz tego mam duphaston 3 razy dziennie

Gość gość
Jenyfer masz pomoc wiec na co narzekasz?

Gość Jenyfer
To też zależy od lekarzy jeden kaze leżeć a drugi powie to nic takiego wchłonie się niech się Pani nie przemecxa

Gość Jenyfer
Boję się bardzo . Jak to się skończy . Tylko tyle

Gość gość
Jenyfer twoja ciaza jest jeszcze bardzo malutka

Gość Jenyfer
Wiem. A już zagrożona .....

Gość gość
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok. U mnie prawie 13 tc. Zdazylo do mnie dojsc ze bede mama...

Gość Jenyfer
Tak będzie . Wiadomo że możesz wstać na chwilkę i coś zrobić nic się chyba nie stanie ja też idę do kuchni po mleko czy coś jak męża nie ma. Ale 90% czasu leżę i myślę że to jest ok.

Gość Jenyfer
Ty się nie martw na pewno dobrze się skończy . ☺☺ Im wyżej ciaza tym mniejsze ryzyko poronienia . Mnie pociesza słuchanie bicia serduszka mojej małej fasolki

Gość gość
Mojemu dziecku w pt pieknie bilo serce. Lekarz powiedzial ze bardzo szybko tzn ze bardzo dobrze. No ale Nastepna wizyta dopiero za 2 tyg.