Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

u mnie w pracy 60 procent pracowników fizycznych i 20 procent biurowych

Polecane posty

Gość gość

to Ukraińcy. Jest dramat. Nie jestem uprzedzona, ale ci biurowi chociaż mówią po polsku, za to produkcyjni gadają tylko po swojemu. Nie to jest jednak najgorsze. To jest najgorsze, że fizyczni dostają minimalną za 12 godzin pracy dziennie, a umysłowi minimalną bez żadnych dodatków za swoją pracę. I jeszcze się cieszą, jakby nie wiem jaką fortunę zarabiali i pracują w tempie niewolniczym. Jak nie jestem uprzedzona, to nie życzę sobie takiego psucia rynku pracy, nie jesteśmy k***a niewolnikami. :o Ja pracuję w biurze, ale już czuję się przez nich podgryzana, a fizyczni już w ogóle mają przesrane przez tych pół-analfabetów.

Gość gość
tych dzikusów będzie coraz więcej pis straszy arabami a ukrojonych sprowadza hurtowo

Gość gość
pracuj lepiej od nich zamiast marudzic leniwa krowo

Gość gość
nie wyzywaj mnie od krów, po prostu chcę zarabiać tyle, żeby wystarczało mi na życie na zwykłym poziomie i żebym nie musiała się na to zarzynać...zarabiam niewiele ponad 2 tys. a ci będą zasuwać z uśmiechem na tych gębach za połowę tego... naprawdę, 2 tysiące miesięcznie za 8 godzin ciężkiej codziennej pracy to tak dużo?

Gość gość
z tego samego powodu nie lubią Polaków w UK - tak, to dużo dla kogoś kto miał biedę. Nie nazywaj też pracowników fizycznych pół-analfabetami bo nimi nie są - w swoim języku mówią, a do pracy fizycznej najwyraźniej polski jest im niepotrzebny.

Gość gość
nie zrozum mnie źle akurat mam takie stanowisko, że kontaktuję się często z pracownikami fizycznymi, z Polakami świetnie się dogaduję, mamy też kilkoro Wietnamczyków, oni też są w porządku, za to Ukraińcy są krzykliwi, kłótliwi, nie wobec szefostwa oczywiście, tylko kolegów, u niektórych widzę więzienne tatuaże, wiecznie coś im nie pasuje, były już przypadki, że kradli, co zostało przemilczane, ale za to zapieprzają jak dzicy za śmieszne pieniądze no to firma ich chce...

Gość gość
czyli podobnie jak polscy pracownicy fizyczni za granicą...

Gość gość
gdybym ja cos ukradła to bym wyleciała z wilczym biletem a im wolno

Gość gość
Masz racje tych dzikusow jest coraz wiecej dzis pracuja jak niewolnicy a jutro beda nawlekac Polakow na widly jak na Wolyniu.

Gość gość
z gówna problem

Gość gość
podziekujcie pis-dziorom, oni ich sprowadzaja. To jest wlasnie ten ich pomysl na gospodarke, sciaganie taniej sily roboczej ze wschodu zeby nie byo presji na podwyzki plac. Za zlodziejskie 500+ , na ktore kasa idzie bez pytania z mojej kieszeni tez

Gość gość
kierwa k***in nie, kukiz nie, zaden antysystemowiec wam nie pasuje tylko pisiory i po albo kolejny twor na ich miejsce! to pretensje do siebie miejcie, ze nie poszliscie na wybory

Gość gość
Nie wiem, skąd ta opinia o nich, że są pracowici. G****o prawda. U mnie też pozatrudniali na produkcję całe stado ukrojonych i to, co oni wyprawiają woła o pomstę do nieba. Paniusie co chwilę na papierosku, za to panowie wulgarni, chamscy i agresywni. Też widzę u niektórych dziary więzienne, zresztą u dziewczyn też. Dwa razy była policja, bo chłopaki się pobili. Maszyny już popsute, bo nic nowocześniejszego od śrubokręta oni w ręku chyba nigdy nie trzymali. Po polsku cokolwiek mówi chyba tylko jedna dziewczyna, zresztą jedyna, z której może być dobry pracownik. Ale szef ich uwielbia, bo za najniższą krajową prawie go po rączkach i stópkach całują.

Gość gość
U nich w kraju sredni apensja to zdaje sie rownowartosc 300 czy 400 zl, wiec jak zarobia 1500 i polowe wysla rodzinie to maja tam za to jak u pana boga za piecem. Wiec poki co bardzo sa z tego zadowoleni.

Gość gość
Za to my, polscy pracownicy nie jesteśmy zadowoleni, bo pracodawcy znowu straszą zwalnianiem. Gdyby nie wpuszczanie tu dowolnych ilości Ukraińców , to bezrobocia w Polsce by nie było.

Gość gość
teraz jeszcze białorusini przyjeżdżają, won z jednymi i drugimi!

Gość gość
Nikt nie pracuje za 1200, panstwo doplaca zeby mieli 2000 na reke co najmniej, maja za darmo mieszkanie i jedzenie oraz podwozke do pracy. Tez bym sie cieszyla jakbym miala takie warunki

Gość gość
o co chodzi z tym dopłacaniem przez państwo? mi też niech dopłacą, skoro rezunowi mogą

Gość gość
Podziekujcie pisowi

Gość gość
Polacy za granica robią to samo. Kiedyś czytalam artykuł jak to Polacy zniszczyli rynek pracy w Norwegii bo pracowali za grosze. I Polacy to tez bydło, co drugie słowo to k....

Gość gość
gość wczoraj Podziekujcie pisowi x dokładnie piertolą, jak to chronią Polskę, bo nie wpuścili paru tys. uchodźców, z których 80% i tak spiertoliło na zachód w ciągu miesiąca, za to wpuszczają całe stada rezunów, którzy tu zostaną i będą psuć rynek... x ty, powyżej: porównaj sobie płace i warunki płacy w Norwegii z polskimi...

Gość gość
up ważne