Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi wytłumaczy roaming

Polecane posty

Gość gość

No nie wiem, nie mam pojęcia na czym to polega. Chciałabym żeby ktoś mi wytłumaczył bo mialam swoją wersję ale została ona zburzona przez jednego forumowicza na innym forum. Jest darmowy roaming- mąż wyjechał do Holandii z polskim numerem play ja rowniez mam play I byłam świecie przekonana że możemy rozmawiać za darmo ja do niego on do mnie. A gdzieś ktoś napisał że jak ja do niego będę dzwonić to to już jest rozmowa międzynarodowa.. To jak to wygląda on jak zadzwoni do mnie to to również nie roaming? Czyli jak to jest bo może jestem głupia ale zwyczajnie się na tym nie znam. Proszę jakas miła osobę o wytłumaczenie mi tego.

Gość gość
twój mąż bardzie niż roamingiem,teraz interesuję się rimmingiem,nie puszczaj chłopa za granice samego

Gość gość
podbijam, bo mam podobną sytuację i może jakiś uczynny a nie przemądrzały user wyjaśni nam na czym to polega i jaki jest tego koszt, też mamy abonament w play

Gość gość
Bardzo dobrze ma wolną rękę :) nie takie było pytanie

Gość gość
musisz udać się do operatora i powiedzieć,że mąż jest za granicą i ma cuckold i czy to ma wpływ na roaming

Gość gość
Tu autorka no my też mamy abonamenty play. Formuły L ale to chyba nie ma znaczenia?

Gość gość
Odwal się zboczony stary dziadu.

Gość gość
Jak dzwonisz na polski numer, to jaka rozmowa międzynarodowa? Jak dzwonię do Play, to co mnie obchodzi, gdzie ten ktoś jest, w Koluszkach czy w Sidney? To nie ma żadnego znaczenia. Międzynarodowa będzie, jak będziesz dzwonić na zagraniczny numer.

Gość gość
A jak on dzwoni do Ciebie z polskiego numeru, to oczywiście korzysta wtedy z roamingu, tzn. że łączy się przez lokalną zagraniczną sieć komórkową, bo w Holandii przecież nie ma Play.

Gość gość
Czyli i w jedną i drugą stronę usługi będą darmowe tak?

Gość gość
Będą zgodne z cennikiem (nie wiem dokładnie, jak działa ten nowy roaming). Jeśli masz za darmo do Play i mąż ma za darmo, to tak.

Gość gość
A gdy np. przyjedzie do Ciebie koleżanka z Anglii, stanie obok Ciebie i zadzwonisz na jej angielski numer, to wtedy będzie rozmowa międzynarodowa.

Gość gość
A ok dziękuję tsk mamy za darmo Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Gość Agraszka
Bang! A z ciekawostek roaming teraz w UE jest u wielu operatorów całkowicie za darmo. Np. w play internet za granicą działa bez żadnych przeszkód, co jest epickie i nizwykle mnei cieszy xD