Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie czy nie

Polecane posty

Gość gość

3miesiące temu urodZiłam dziecko. Karmię mm . Dostałam już okres jeden i po nim kochałam się bez zabezpieczenia (mąż skończył we mnie) , po 2,5 tyg dostałam strasznego krwawienia ... czy możliwe że to poronienie bo na okres to nie wygląda, jedyne objawy to mega krwawienie i ból brzucha.

Gość gość
Bardzo możliwe:( po porodzie kobieta jest bardzo płodna.

Gość Cleo1976
Tylko gdybyś mierzyła temperaturę, można byłoby to stwierdzić z całą pewnością.Tak stawiam na wcześniejszy okres.Po porodzie cykle często bywają nieregularne.

Gość Cleo1976
O wczesnym poronieniu mówimy, jeśli temperatura jest podwyższona przez co najmniej 18 dni, a potem nagle opada i występuje obfite krwawienie.Często połączone z silnymi skurczami.Jeśli takie odczuwasz, na wszelki wypadek idź do lekarza, bo mogła to być także ciąża pozamaciczna.

Gość Cleo1976
Ps.Pamiętaj, że dni tuż po okresie wcale nie muszą być bezpieczne.Jeżeli normalnie (przed ciążą) miałaś wszystkie cykle dłuższe, niż 28 dni, najpóźniej od 7 dnia cyklu (pierwszy dzień miesiączki to pierwszy dzień cyklu) powinnaś już się zabezpieczać.Jeżeli miałaś w życiu co najmniej jeden krótszy cykl-od 4 dnia.