Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiajacasie22

Odejść od niego z powodu tego, co odkryłam?

Polecane posty

Gość Zastanawiajacasie22

Mój chłopak ma na studiach koleżankę, która pasuje do niego z wyglądu. Dwie krople wody,a przecież ludzie dobierają się zwykle podobieństwami z wyglądu twarzy (udowodnione już naukowo). Ona jest śliczna, mądra i pasują do siebie. Jak przypatrzyłam się nam, to wogóle nie mamy cech wspólnych prócz nosów podobnych. Jak tak przeglądałam jej profil, to mają te same zainteresowania. Może to jednak jego druga połówka? Kocham go, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie blokuję mu możliwości poznania tej jedynej... tym bardziej, kiedy mówił, że ta koleżanka jest naprawdę ładna (było mi wtedy przykro). Kocham go, i nie chcę opuszczać; ale czuję się zerem, nikim, nie czuję się ładna, mądra ani fajna. Nigdy nie wygram z żadną ładną dziewczyną. Zapytałam go wprost, czy nie blokuję mu poznania kogoś wyjątkowego, czy nie zrobić sobie przerwy ode mnie... skomentował, że "jak ty kochasz mnie wogóle? co to ma być?". Po prostu wiem, że nigdy z żadną laską nie wygram, jeśli się jakaś pojawi, bo po prostu nie mam ani fizycznych predyspozycji ani umysłowych, żeby być NAJ NAJ NAJ we wszystkim. Czuję się zerem, chyba zaczęłam się wycofywać z tego związku ze strachu, że mnie porzuci... nie polepsza tego fakt, że on mało się o mnie stara, bo taki już nam schemat się przyjął. Co robić?

Gość gość
Idź do psychologa.na NFZ można.Masz bardzo niską samoocenę.Idź do kosmetyczki,fryzjera,kup kilka nowych ciuchówSpróbuj nauczyć się jakiegoś języka komunikatywnie albo ulepić coś z modeliny,zobaczysz ze nie jesteś tępa (od razu mówię,że może nie wychodzić za pierwszym razem)Czy ty masz jakieś koleżanki ? Jeśli dobre to umawiają sue często :).zobaczysz,że ludzie Cię doceniają,nie ograniczaj się tylko do chłopaka.Co do wyglądu,nie wierz do końca w to co mówi nauka a szczególnie w kwestii uczuć. Jeśli nie czujesz się pewnie w tum związku zróbcie sobie przerwę.Ludzue nie dobierają się na podstawie podobieństw w wyglądzie a uczuć a tl jest często poza naszą kontrolą.

Gość gość
Przecież kocha się osoby nie za to ze są naj naj. Masz spaczone widzenie świata i strasznie niskie poczucie wartości

Kocham go, i nie chcę opuszczać; ale czuję się zerem, nikim, nie czuję się ładna, mądra ani fajna x idź do psychologa albo daj mu spokój ;)

Gość gość
Idz do psychologa i daj mu spokoj (nie ALBO z sugestii ostatniego wpisu).

Gość gość
Masz niskie poczucie wartości. Prawdopodobnie czujesz się gorsza, inna...Myślę tez, że zazdrość niszczy Twoje zycie. Pomyśl, czy nie zazdrościsz???...i dlatego nie masz spełnienia...zaakceptuj samą siebe, taką, jaką jesteś i zbacz, czy funkcjonowanie w takim związku daje Ci szczęście. Jeśli nic się nie zmieni: nie trafiłaś na swojego - nie ta osoba jest c***isana, daj sobie z nim spokój...

Gość gość
To tak jakbym miała zostawić mojego męża policjanta bo na 100000% mnie zdradzi :/ weź się w garść. facet cię kocha to sięz tego ciesz.nie zakładaj co będzie za 5-10-15 lat, Tobie pierwszej może kiedyś odbić. nie poruszaj takich tematów bo skutecznie będziesz go zniechęcać do siebie i sam kiedyś nie wytrzyma i odejdzie. za coś cie kocha więc nie spieprz tego.

Gość Zastanawiajacasie22
Nie, nie zazdroszczę nikomu niczego. Nigdy nie miałam w sobie uczucia zazdrości. Wiem, że ludzie są czasami od nas w czymś lepsi, urodzą się piękniejsi i nic nie poradzimy na to. Nie wiem czy psycholog pomoże? Co sądzicie?