Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obozy językowe cena?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym wysłać dziecko na obóz językowy, ile takie obozy w ogóle kosztują?

Gość gość
Z tego co wiem, to młodzież ma zawsze taniej, można też liczyć na różne dotacje. Trzeba poszukać w organizacjach takich jak Erasmus, ale to raczej dla studentów i na dłuższy czas się wyjeżdża. Dla dorosłych ceny około 4000 zł za tydzień w UK.

Gość gość
Wyjazdy językowe nie nalezą do najtańszy, ale też polecam takie formy uczeni się języka angielskiego. Ja sama próbuję sobie organizować spotkania z obcokrajowcami u nas w Polsce. Jest ich całkiem wielu w naszym kraju, więc obecnie nie powinniście mieć problemu ze znalezieniem anglojęzycznego obcokrajowca. Polecam też kurs Darka http://enlinado.pl nastawiony na szybką naukę, między innymi w oparciu o kontakt z obcokrajowcami.

Gość gość
Ja płaciłem coś koło 5000 zł za tydzień. Powiem tak, to zabawa dla bogatych. Drugim razem bym chyba nie pojechał, pomimo że sporo się nauczyłem, ale można by było to osiągnąć nieco taniej.

Gość gość
Do UK czy Irlandii warto też jechać na własną rękę, choćby żeby coś pozwiedzać, nie koniecznie do pracy.

Gość gość
Jak chcecie zacząć naukę angielskiego, to polecam ten filmik: https://youtu.be/z0SjTkWnXc8 na początek jest bardzo dobry, bo możemy się całkiem inaczej nastawić na naukę języka obcego, a to już ma bardzo duże znaczenie na początku nauki.

Gość gość
Byłem kiedyś na obozie językowym, ale to było ze 2 lata temu, coś tam się można nauczyć, ale tydzień to trochę za mało, żeby zrobić jakiś znaczący progres.

Gość gość
A w Polsce są jakieś tego typu projekty?

Gość gość
Jakie biura turystyczne organizują takie wyjazdy? Czy na miejscu dzieci mają opiekę - coś w rodzaju polskiego rezydenta??

Gość gość
Wszystko zależy od biura, pewnie i są projekty dla dzieci, ale zazwyczaj to kierowane jest dla młodzieży 13 - 18 lat, a także dla studentów. Taka grupa wydaje się najpopularniejsza, często są też jakieś dotacje na to. Ja dawno temu byłam, ale to był projekt z miasta i byliśmy wtedy o dziwo w Niemczech, ale gadaliśmy po angielsku. Fajne doświadczenie, ale szczerze, gdybym miała za to dużo zapłacić, to jednak by mi było szkoda tych kilka tysięcy wydać. Wiem, że za tyle można by wynająć nauczyciela na długi okres, a także zorganizować wyjazd na własną rękę.

Gość Gabrycha12345
Jeżeli chodzi o cenę obozów językowych, to znalazłam ten artykuł http://www.najlepszeuslugi24.pl/z-mlodziezowy-nasze-dziecko-bedzie-zachwycone/ Nie podaje on dokładnej kwoty, ale w bardzo fajny i przyjemny sposób opisuje dlaczego obozy są warte swojej ceny. Są pewne wydarzenia w życiu młodego człowieka, które po prostu trzeba odbyć. Do takich eventów z całą pewnością należy wyjazd na obóz, najlepiej zagraniczny, chociaż jeżeli fundusze nie są wystarczające, albo jest jakiś problem z paszportem, krajowy również ujdzie. Oczywiście bardzo istotną barierą są pieniądze – to żadne zaskoczenie, że bardzo wielu polskich rodziców nie jest w stanie pozwolić sobie finansowo na posłanie swojej latorośli na obóz, i to nawet obóz organizowany w naszym kraju. Jednakże bardzo często jest tak, iż rodziców stać, ale z jakichś powodów rezygnują z posłania swojego dziecka na taką wycieczkę. Jest coraz więcej interesujących ofert dotyczących wypoczynku w chociażby Italii, Grecji, a może w Hiszpanii, więc niech każdy rodzic przynajmniej zastanowi się przez chwilę nad tym, czy wysłać swoją pociechę na obóz.

Gość gość
Moja córka była w Londynie, 1500zł+300£ na tydzień.

Gość gość
Jak by już dziecko wyjazdzało na taki obóz to warto wymienić jakąś gotówkę na określony nominał. Ja wymieniłam pieniądze dla dziecka w tym kantorze https://centnet.pl/.

Gość Danielgda321
Wybór szkoły językowej na wakacyjny kurs w dużej mierze będzie uzależniony od naszego wieku. Według tego kryterium oferty dzielą się na kursy młodzieżowe, kursy dla dzieci z opiekunem oraz kursy dla dorosłych. Oczywiście nie każda szkoła organizuje kursy dla każdej grupy wiekowej, dlatego to na pewno będzie decydowało, na jaką szkołę się zdecydujemy. Podobnie jeśli chodzi o rodzaj kursu, kurs ogólny, kurs biznesowy, czy specjalistyczny. Są szkoły, które realizują wyłącznie kursy ogólne, albo takie, które ofertę kursów specjalistycznych kierują w stronę prawników, lekarzy, czy filmowców. Standardowa oferta kursu językowego za granicą w wersji 2 tygodniowej, z zakwaterowaniem u rodziny, to koszt około 4 tysięcy złotych. Cena poniżej tej kwoty powinna wzbudzić nasze wątpliwości i dlatego ja wszystkim odradzam korzystać ze wszystkich tanich super okazji. Szczegółowe informacje dotyczące poszczególnej oferty znajdziesz na stronie biura https://www.atas.pl/pl/obozy-zagraniczne