Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hybrydy, dziwne objawy

Polecane posty

Gość gość

Kilka dnia temu postanowiłam kupić zestaw do samodzielnego robienia hybryd w domu, wybór padł na firmę Neonail. Po dotarciu paczki, w celu wypróbowania swojego zakupu zrobiłam hybrydy na dwóch paznokciach (na palcach serdecznych). Około dwóch godzin później zauważyłam, że po lekkim ściśnięciu środkowego palca boli mnie miejsce pod paznokciem i swędzą mnie dłonie, jednak zrzuciłam to swędzenie na fakt, że mam suchą skórę i zignorowałam je. Następnego dnia od rana, czułam takie jakby mrowienie, pieczenie dłoni oraz punktowe swędzenie na całym ciele. W internecie czytałam o uczuleniach na hybrydy, ale na dłoniach nie miałam żadnych zmian, bąbli, zaczerwienień, nic oprócz tego mrowienia i w dalszym ciągu bolących palców środkowych. Objawy te zaczęły mijać pod wieczór, a następnego dnia zniknęły całkowicie. Dodam jeszcze, że lakier utwardzany był za pomocą lampy led. Wcześniej robiłam sobie hybrydy 2 razy (lakierami innych firm niż Neonail) i nie miałam żadnych niepokojących objawów. Macie jakiś pomysł co to mogło być?