Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama przemeczona

Nieprzespane noce

Polecane posty

Gość Mama przemeczona

Witam,córka ma 5 miesięcy, już ładnie przesypiala noce od 21:00 do ok 5:00 a teraz od jakiś 3 tygodni co noc budzi się 3 lub 4 razy,jest płacz, marudzenie,nasze próby uspokajania,smoczek itp. Kończy się tak że podpije ok 50ml i zasypia za jakieś 2 godz znow ok 50 60 ml i tak w kółko. Co zrobić by znów przesypiala noce? Ma dość regularny tryb dnia. Zabawy,karmienia,spacer,kąpiel mniej więcej te same pory. Co się stalo że tak zaczęła często się budzic?

Gość Mama przemeczona
Dodam, że jeszcze nie zabkuje. Kolki już minely. W dzień je po ok 150 ml mleka,a w nocy wiecej się nie wcisnie w Nią i tak na ,, raty" je.

Gość gość
Moja do 5 miesiaca tez ladnie spala od 20 do 6.30.Pozniej zaczely sie nocne czeste pobudki.Trwa to do dzis.Ma 15 miesiecy.

Gość gość
Powodów może być milion. Od początków ząbkowanie których ty jeszcze nie widzisz po rozszerzanie diety początki snów czy nadmiar wrażeń albo po prostu bez powodu. To malutkie dziecko a ilość pobudek i tak nie jest jakaś duża. Robi się ciepło może jest gorąco w pokoju a może zachlodno. Dzieci nawet te które ładnie spały przechodzą etapy pobudek w tzw. Skokach rozwojowych.

Gość Mama przemeczona
W dzień ma 3 drzemki po 15 do 20 min. Ciężko coś robić w domu gdy noc zarwana a w dzień też nie odsypia.

Gość gość
Pewnie zacznie ząbkować. Mój syn tak ma przy ząbkach.

Gość gość
Dziś mnie śmieszą mamy co po kilku miesiącach oczekują przespanych nocy:) niestety takie życie. Długo nie pospisz sobie. Najpierw kolki, potem ząbki,potem lęki, potem zawsze coś a potem imprezy dziecka. A potem stwierdzisz że nie umiesz spać całej nocy.

Gość gość
:D tak z 2 lata sobie nie pospisz jeszcze (jak bedziesz mieć szczęśCie bo to i tak krótko ;). Ale spokojnie czas szybko leci, zanim się obejrzysz będzie chodzić do przedszkola i jakoś to bedzie. Proponuje zrobić drugie, jak się męczyć to na całego :D

Gość gość
To jest ten wielki "sekret". Przed ciążą nikt nie powie, że przy dziecku się właściwie nie śpi. Bywają różne okresy i momenty, ale reguła jest taka. Przygotuj się na stan "psychozy", jak się nie śpi porządnie przez kilka tygodni pod rząd. Odkryjesz nowe rejony świadomości :P

Gość gość
To naturalne. Twoje dziecko potrzebuje Twojego ciepła i bliskości. Moja Królewna ma 8miesiecy i budzi się nawet 8 razy w nocy. Kiedyś czytałam mądry artykuł na ten temat. W nocy dziecko również się rozwija i do tego rozwijania potrzebuje zjeść i Twoje przytulnie jest istotne.

Gość gość
Dzieci tak mają,. Mój syn noce przysypiał do 7miesiąca a potem były pobudki i to nie 2-3 i tak do 2,5roku...

Gość mama roczniaka
moj synek który skończył roczek nie przespał jeszcze ani jednej całej nocy

Gość gość
Moja corka spala w nocy odkad skonczyla 3 miesiace. Nie wazne czy zabki szly, czy cokolwiek. Syn zaraz skonczy 4 miesiace i spi od 21.30 do nawet 7 rano. Zaczal ladnie spac w nocy w wieku 2 miesiecy. W dzien tez duzo spi, wiecej niz corka w jego wieku, zobaczymy jak bedzie pozniej.

Gość gość
ciężko wymagać żeby 5 miesięczne dziecko przesypiało noce. mój dwulatek budzi się po dwa, trzy razy w nocy i nie robię afery. Takie jest macierzyństwo.

Gość gość
Mój ponad 13 miesięcy i też pobudki nadal, tak to są uroki macierzyństwa o których się nie mówi :) Ja z tych co aż tak wielce nie lubią spać, ale i tak brak snu doskwiera

Gość gość
Czy była ostatnio szzepiona?

Gość gość
Mój ma 1,9 miesiąca i budzi się co około 3 godz. Dziś zastosowałam coś na sen przepisane przez lekarza. Jeśli to pomoże, to podzielę się z Wami tą wiadomością ;) , bo wiem, jak to jest przy tak częstych pobudkach.

Gość gość
Czy ja wiem czy tak ciężko? Z tego co patrzę w rodzinie to istna loteria, niektóre szybko przesypiają,inne nie. Chociaż sama wiem że to w minimalnym stopniu zależy od rodziców, planu dnia itd, bo jak trafi się typ wiszący na piersi, marudny czy po prostu nie śpiący, to choćby mama stawała na głowie- niewiele zdziała. Mam sporo szczęścia bo moje dzieci przesypiały całe noce odkąd skończyły 2 miesiące, całe- czyli po 8-10 godz, jak miały regularne drzemki to 10-12. Jedynie przy ząbkowaniu, i to raczej tym pierwszym, były epizody z pobudkami w nocy. Nie wiem czemu od razu dramatyzowanie że matka pierwszych dwóch lat nie prześpi (czemu zresztą tylko matka?), bo naprawdę bywa róznie i fakt że moje wyjątkowo wcześnie, ale to nie jedyne dzieci w rodzinie które szybko spały ładnie i tak że dały odpocząć rodzicom. Autorko, obstawiam ząbkowanie, ewentualnie taka reakcja na upały, może po prostu chce jej się pić...

Gość gość
Moze jej jest zagoraco wietrzcie pokoj moze bedzie lepiej.

Gość gość
A moje obie córki zaczęły przesypiać całe noce jak skończyły 3 miesiące. W zasadzie nie wiem co to nieprzespane noce. Więc nie zawsze jest tak, że matki nie sypiają.

Gość gość
może być wszystko, np. skok rozwojowy? moja córka przebudzała się do 4 roku życia, ale za to żadne z dzieci nie wstawały o 6 tylko koło 9. odsypiać z dzieckiem kiedy się da.

Gość gość
Dałam dziecku na noc Zeen przepisany przez lekarza i nic to nie dało. Znòw budził się co 3 godz.

Gość gość
Jak można faszerowac dziecko środkiem na sen? Chore!!

Gość gość
Twierdzisz, że to jest chore?? Gdybyś miała taką syt, jak ja nam, to pewnie jeszcze szybciej niż ja byłabyś u lekarza po coś na sen dla dziecka. A poza tym, nie orientujesz sie widzę w syt. w ogòle, bo ten lek, to nie psychotrop, jak pewnie sobie myślisz.

Gość Jedynaczka4
W tej sytuacji powinnaś pójść z dzieckiem do lekarza.Dla mnie to nic nowego.Moje dzieci zawsze budziły się w nocy i raczej nigdy nie przespaliśmy z mężem nocki. Teraz są już starsze to mamy już lżej i dzieci przesypiają noce.Mieliśmy w planach troje dzieci, ale w tej sytuacji że noce były by znów zarwane- zrezygnowaliśmy.

Gość gość
Autorko moja córka spała dobrze do 6 m potem zaczęła zabkowac i do 2 Lat Mało która noc przespala Chodziłam jak zombie Miałam o tyle dobrze ze 2,5roku byłam w domu. Nie wiem jak bym pracowała Najgorzej jak dziecko źle sypia a rano trzeba iść do pracy.

Gość gość
Mój syn jeszcze budzi się w nocy, raz czasem dwa razy. Chce buziaka i przytulanko. Ma 3 lata.

Gość gość
10:06 mam dziecko i to ja pisałam wyżej o potrzebie przytulanka bliskości i nocnego podjadania do prawidłowego rozwoju. Więc pudło pani madralinska...

Gość gość
U nas to samo. Do 5 miesiaca cale noce przespane lub jedna pobudka na jedzenie. Od miesiaca pobuki czasem co pol godz przez cala noc nie wiadomo o co. Raz z wielkim placzem raz bez.

Gość gość
14.10 czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Jakbyś miała taką syt, jak ja MAM, to byś była szybciej u Lekarza niż ja, więc widocznie nie MIAŁAŚ takiej syt. Poza tym dziecku nie o bliskość chodzi, bo wręcz czasem się wyrywa, żebym go nie przytulała.