Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy na nocnik

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny w jakim wieku sadzaliscie swoje dzieci na nocnik ,większość moich znajomych bardzo wcześnie sadza na nocnik,jedna kolezanka sadzala swoją córkę już od 7 miesiaca teraz ta mała ma rok i miesiąc i podobno czasem dopomina się nocnika ,moje dziecko ma 11 miesiecy,moja mama uważa że jeszcze za wcześnie żeby go sadzac na nocnik,kiedy najlepiej przyzwyczajać dziecko do nocnika?

Gość gość
To zależy od dziecka. Ja nie mialam jakoś cisnienia na to. Synek dostał nocniczek taki grający bo uwielbiał wszystkie grające gadzety. Stał sobie jakoś zabawka jak miał jakoś 16 miesięcy pomyslalm a może pokaże mu po co to jest spodobało mi się ze sika a tam gra. Ale było to na zasadzie zabawy raz dziennie czasem rzadziej. Jako 2 latek był odpieluchowany także w nocy. Nie wyobrażam sobie osadzania 7 miesięcznego dziecka na nocnik ale to decyzja każdego rodzica kiedy zacznie.

Gość gość
Ja zaczelam nauke jak syn niespelna 2.5roku (mam styczniowe dziecko wiec czekalam do lata, bo w domu wykladziny). Nauka zajela mu 4 dni. Jeszcze przez kolejny tydzien zakladalismy mu pieluche na noc na wszelki wypadek. Od tamtego czasu mija juz rok i mial moze z dwie wpadki. Co do sadzania na nocnik takich niespelna rocznych maluszkow- nie krytykuje bo kazda mama chce jak najlepiej dla dziecka, aczkolwiek wg mnie to ktos taki cierpi na nadmiar wolnego czasu. Moja bratowa tak robila. Zaczela jak dziecko mialo 12mcy i teraz sama sie smieje ze byla glupia i naczytala sie za duzo internetow. Jej kazdy dzien krecil sie wokol nocnika, "zdazy czy nie zdazy", sprzatania sikow i prania gaci. Efekt byl byl taki ze jej synek zalapal nocnik w wieku 18mcy ale po jakims miesiacu nastapil troche regras i ostatecznie zdjela mu pieluche w wieku 2lat i 3mcy, a na noc jak mial 2 i pol roku wiec tak jak i umnie. Wiec efekt mialysmy podobny tyle ze u niej jako bonus bylo rok scierania sikow z podlogi i biegania wszedzie z nocnikiem. Teraz ma drugie dziecko i juz mowi ze chyba poczeka dluzej jak ja i nie bedzie cudowac.

Gość gość
No tak !, 2,5 letnie dziecko w pieluszce, za wygodnie Wam mamusie, jakbyście musiały prać tetrowe pieluchy ( bo nie było pampersów ), to już 1,5 roczne dziecko korzystało by z nocnika

Gość gość
Może i by tak było przy tetrach ale to też wynikało z wygody! Łatwiej było dziecko wcześniej odpieluchowac niż prac tetry. Teraz jest łatwiej później odpieluchowac. I w czym problem? Dlaczego niektórzy mają taki bol tylka, że ktoś chce sobie ułatwić życie. Czy trzeba koniecznie odpieluchowywac dzieci roczne i poltoraroczne bo tak? Zeby się zajezdzac, zmywac siki i prac dywany? Matka polka musi się zajezdzac bo inaczej jest leniwa mamusia :o

Gość gość
"...., aczkolwiek wg mnie to ktos taki cierpi na nadmiar wolnego czasu..." Swiete slowa !! Osobiscie wolalam inaczej spedzac czas z dzieckiem niz pilnujac godzinami dziecko siedzace na nocniku... bo moze sie uda cos zlapac :D Odpieluchowalam corke w wieku 2 lat, nauka trwala 1 dzien, po tygodniu odstawilismy pieluchy w nocy. Przez nastepne kilka tygodni zaliczylismy moze 5 wpadek (czytaj kilka kropel w majtkach) Dzis ma lat 8 wiec juz raczej regresu nie bedzie ;)

Gość gość
Roczne dziecko jeszcze nie wiele z tego rozumie to gdzie tu sens? Mój syn równo na 2lata przestał nosić pieluchy ale mając 1,5roku noc w noc budził się już z suchą. Nigdy nie posikał się do łóżka i nigdy też w nocy nie wstawał do toalety.