Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie... Jeżeli uprawiałam petting z chlopakiem. tydzien przed okresem i 5 dni później znowu i normalnie dwa dni albo dzień później, tak jak miałabym okres (chociaż nie jest on do końca regularny) miałam ten okres ale wyjątkowo słaby bo zazwyczaj jest bardzo obfity i teraz jak myślę to mogło to być plamienie chociaż widziałam tam trochę krwi i używałam tamponów. Minęły od tego początku okresu już trzy tygodnie (trwał on tyle co zwykle) a teraz mam dziwne bóle brzucha niezbyt mocne, wydaje mi się że brzuch mi pulsuje, miałam nudności ze stresu że może być to ciąża, mało jem przez ostatnie trzy dni przez to i wydaje mi się że brzuch mi urósł przez te 3 tygodnie. A dzisiaj miałam małą blado brązową plamę na bieliźnie i zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Na dodatek co godzinę chodzę do toalety i normalnie miałam na bieliźnie taki jasno biały płyn, teraz go nie ma, a mnie zaczeły pobolewać jajniki. Co to może być? Ciąża, zaburzenia hormonalne czy może jeszcze coś innego? Tak pisałam na innym forum 3 dni temu. Teraz niestety byłam u lekarza rodzinnego i przyciskał mi brzuch trochę poniżej mostka przy obu jajnikach i jeszcze przy pepku i innym miejscu w okolicy brzucha. Mam wrażenie, że mam upławy, trochę swędzą mnie wargi sromowe. Mam jakby nabrzmiały brzuch i co godzinę lub dwie chodzę do łazienki, mam jasno żółte trochę wpadające w jasny brąz plamienie na bieliźnie, zastanawiam się czy to może być ciąża. Ktoś może miał podobnie? Proszę o szybkie odpowiedzi.

Gość gość
nie :D płodne przypadają na 14dni przed planowaną miesiaczka,a płodną sie jest przez parenascie godzin. przynajmniej tak mi facet tlumaczyl

Gość gość
*do pierwszej osoby komentujacej mój post * Mam nieregularne miesiączki raz co 5 tygodni raz co 6 a raz co 4 i nie jestem do końca przekonana co to może być, ale mi chodzi o to czy same objawy mogą sugerować ciążę czy raczej nie.

Gość gość
ZAWSZE owulacja wypada 14 dni przed spodziewaną miesiączką.

Gość gość
Czyli nie ma możliwości że jestem w ciąży? (Robiłam test teraz rano i też wyszedł negatywny)

Gość Cleo1976
Nieprawda, że zawsze owulacja wypada 14 dni przed miesiączką.Może przypaść zarówno 10, jak i 18 dni przed.Płodne dni się OBSERWUJE, a nie wylicza!

Gość Cleo1976
I tak, przy pettingu można zajść w ciążę, jeżeli nasienie zostanie przeniesione na Twoje narządy płciowe (np.na rękach).Tyle, że musiałyby to być Twoje dni płodne.Intensywność i długość okresu w poszczególnych cyklach może się różnić.Niewielkie plamienia -niezbyt obfite, trwające mniej niż 4 dni-to często objaw owulacji (najbardziej płodny czas w cyklu).Lub infekcji.Miesiączka występuje 10-18 zwykle dni po owulacji.Dlatego różnice w długości cykli w granicach do 7 dni nie świadczą ani o ciąży, ani o żadnych zaburzeniach.Płodna jesteś, gdy obserwujesz mokry, przeźroczysty śluz.Czasem z odrobiną krwi. Kiedy on zanika, temperatura ciała lekko się podnosi.I jeśli utrzymuje się taka przez 3 dni, można się bezpiecznie kochać aż do miesiączki.Ale taka wydzielina, jaką opisujesz, wskazuje raczej na dni niepłodne lub infekcję.21 dni po ryzykownym stosunku test ciążowy jest już w 100% wiarygodny.

Gość Cleo1976
Kup sobie test ze śliny, będziesz wiedziała na pewno, kiedy jesteś płodna,a kiedy nie.

Gość gość
No dobrze, ale jeśli miałam ten słaby "okres" albo planie mi bo sama już nie wiem co to było to skończyło się to 2 tygodnie temu i robiłam ten test w poniedziałek i dzisiaj oba negatywne to może być jakieś prawdopodobieństwo że nwm plemnik przeżył ten okres/plamienie i wtedy się zagnieździł czy coś tego typu? Albo że test nie wykryje po 2/3 tygodniach ciąży?

Gość gość
Teraz mam taki przeźroczysty śluz trochę matowy, ale nie jestem w 100% pewna że to śluz

Gość gość
I mam takie jakby sterczące sutki :/

Gość gość
A może teraz mi się tylko tak wydaje...

Gość Cleo1976
Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni, ale środowisko pochwy podczas krwawienia/ plamienia raczej im nie sprzyja.Zawsze wykonuj trzy testy ciążowe: 14 dni po ryzykownym stosunku, 3-4 dni później i ponownie 3 dni później.Ten ostatni wykaże ciążę z prawie 100% pewnością.Ewentualne krwawienie nie ma wpływu na wynik testu ciążowego.

Gość Cleo1976
Jeżeli ostatnie krwawienie miałaś około 2 tygodni temu to te wszystkie objawy (tak, te bardziej sterczące sutki też;)) wskazują raczej na owulację (najbardziej płodny czas w cyklu) niż na ciążę.Miesiączki spodziewaj się za 10-18 dni.Gdyby nie przyszła za 3 tygodnie, zrób test.Ponieważ jednak wydaje mi się, że masz również infekcję, idź do ginekologa.Lekarz rodzinny nie nalepiej się do tego nadaje.Ps.Stres też opóźnia owulację, a więc i miesiączkę.

Gość gość
Dzięki, teraz się bardziej uspokoiłam. Czyli teraz tylko czekam na miesiaczke :)

Gość gość
Do : Cleo1976 Mam pytanie, czy biało przezroczysty śluz to mogą być upławy czy raczej wymiana wód płodowych? Byłam u lekarza, muszę powtórzyć badania ponieważ wyszło że nie mam żadnego zapalenia. I mam podejrzenie żółtaczki lub innego choroby nerkowej czy wątrobowej. Na wynikach wyszło mi 1mg/l bilirubiny i 25,00 białkomoczu. Bilirubina z tego co czytałam jest przy żółtaczce i ciąży. Zastanawia mnie czy bóle takie jak objawy wyrostka robaczkowego, ten śluz który jest albo upławem albo wodą płodową mogą świadczyć o ciąży?

Gość Cleo1976
Wymiana wód płodowych? W pierwszych tygodniach ciąży? Pierwsze słyszę.Taki śluz-biały i mokry może być w ciąży.Albo tuż przed miesiączką.Albo też pomiędzy fazą płodną i niepłodną w cyklu.

Gość gość
A to że mam takie uczucie że wszystkie mięśnie brzucha mam napięte, i takie dziwne bulogatnie w brzuchu?

Gość gość
To coś co biorę za krwawienie implantyjne (chyba nie pamiętam już jak to się nazywa ) pokrywa się z czymś co wczęściej uważałam za okres, i było 10dni po tej palcówce najprawdopodobniej

Gość Cleo1976
Ja np.mam dziwne bulgotania tuż przed miesiączką.:) Nie jest to żaden pewny objaw ciąży, tym bardziej, że w ciąży miałam to dopiero w 6-8 tygodniu, a i to nie w każdej.Zrób 3 testy: 14 dni po kontakcie seksualnym, 4 dni później i 3 dni później.Ten trzeci wyklucza ciążę prawie w 100%

Gość gość
Najgorsze że ja jestem chyba już w 6 tygodniu jednak

Gość Cleo1976
Jak to "chyba"? Robiłaś test?

Gość gość
Cleo zgadzam się z tobą

Gość gość
No właśnie skąd wiesz że to 6tc to już serduszko widać na usg

Gość Cleo1976
U kobiet, które bardzo boją się ciąży (lub przeciwnie-bardzo pragną dziecka)-występuje czasami zaburzenie nazywane ciążą urojoną.Kiedy kobieta jest przekonana, że będzie miała dziecko, mimo że lekarz czy test tego nie potwierdza.A kiedy do objawów psychicznych dołączają fizyczne-zatrzymanie miesiączki mdłości czy powiększenie brzucha (mimo że ciąży nie ma!)-mówimy o ciąży rzekomej.Często kobiety dotknięte tym schorzeniem unikają zrobienia testu lub wizyty u lekarza.Zastanów się nad tym.

Gość gość
Robiłam testy oba negatywne, ale robiłam je chyba ze stresu przez parę dni prawie nic nie jadłam A piłam jakbym była na pustyni, ponoć rozcieczony mocz wywołuje fafszywie negatywne wyniki testu albo ciąża poza maciczna też jest wykrywalna tylko w 50%.

Gość gość
Byłam u rodzinnego i czuje to bulgotanie i pulsowanie w brzuchu, na dodatek on zdecydowanie urósł.

Gość gość
Lekarka uznała że coś mi pływa w brzuchu.

Gość gość
Wiem że to strasznie egoistyczne i nieludzkie z mojej strony Ale wiecie może czy da się usunąć dziecko BEZPIECZNIE w domu bez zabiegów aborcyjnych? Czytałam że za pomocą Wit C i herbat dopochwowych albo mizotropolu. Nie krytykujcie mnie proszę, wiem że to złe co chce zrobić jeśli okaże się że jestem w ciąży, ale jestem niepełnoletnia i nie będę raczej miała zbytniego wsparcia jeśli powiem rodzica. Znam przypadki, że dziewczyny rodziły w moim wieku, ale nie podjęłam decyzji jeśli poznam wynik, tzn. usunąć czy nie, ale po prostu pytam czy zna ktoś BEZPIECZNE i SZYBKIE usuwanie ciąży np. poprzez tabletki?

Gość gość
Do autorki ! Dlaczego nie pójdziesz na badanie beta hcg ! I usg ginekologiczne ! I skończy się te gdybanie ! A tak a pro po aborcji to lepiej wybrać klinikę za granicą niż tabletki z nie pewnego źródła!