Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Akt urodzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 25 lat i jestem w 3 miesiącu ciąży, zostałam z tym sama. Nie chcę tutaj snuć desperackich smut jak doszło do tego, że rozstałam się z byłym narzeczonym w takiej sytuacji, bo nieistotne, natomiast chciałabym się dowiedzieć czy : 1. Mogę go pozbawić praw rodzicielskich skoro wina rozstania leży po jego stronie? 2. Czy waszym zdaniem samotne wychowywanie dziecko to naprawdę taki koniec świata dla matki? 3. Czy dziecko może czuć się szczęśliwe tylko z jednym rodzicem? Z góry dziękuje za Wasza opinie

Gość gość
1. Teoretycznie podanie ojca do aktu jako nieznany. 2. Nie koniec świata, chociaż początek jest trudny. 3. Z czasem kogoś poznasz tylko bądź roztropna, niektórzy ojcowie nie zasługują na bycie tata.

Gość gość
Wiem, przypuszczam, ze takie macierzyństwo to nie jest bajka, ale mimo wszystko gdzieś po cichutku liczę na to, że będę miała choć trochę czasu na moje pasje, zainteresowania albo chociażby książkę

nie możesz pozbawić ojca praw rodzicielskich tylko dlatego ,że był okropnym partnerem . Bycie okropnym partnerem czy mężem nie oznacza automatycznie ,że facet będzie złym ojcem . Możesz oczywiście podać ,zę ojciec jest nieznany ale wtedy odcinasz się od alimentów . co do reszty twoich pytań to zależy :)

Mysle ze dziecko powinno wiedziec, kto jest jego ojcem, no chyba ze to jakis narkoman czy alkoholik to wtedy nie. Pomysl co by sie moglo z nim stac jakby Ciebie zabraklo, nie wiadomo co przyniesie przyszlosc. Poza tym nie wolno nikogo z byle powodu pozbawiac praw rodzicielskich, nie musi miec najlepszego tatuska na swiecie, ale na pewno lepsze i to niz brak ojca.