Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ekonomia to trudne i nudne studia?

Polecane posty

Gość gość

Kończył ktoś? Są to 3 letnie studia licencjackie teraz. Jak potem jest z pracą? Oczywiscie robiłabym jeszcze studia II stopnia żeby mieć magistra z kierunku pokrewnego. Ale czy warto.?

Gość gość
Warto :) Studia trudne, ale na pewno nie nudne. Dużo matmy, ale jeszcze więcej prawa. Bardzo ciekawe studia, czasem mieszanka różnych dziedzin.

Gość gość
Dzięki :) A jeżeli teraz po 1 klasie liceum nie mam zaległości z matematyki, miałam raczej 3, czasem jakaś 2 wpadła i z kartkówek najczęściej 4 i 5 to dalabym sobie radę? Nie mam rozszerzenia. I czy te przedmioty typu mikro i makroekonomia bardzo są ciężkie? Zarządzanie, finanse?

Gość gość
Te, które wymieniłaś to jedne z najprostszych. Ja chyba najgorzej wspominam rachunkowość zarządczą. Musisz być przygotowana na masę liczenia, żeby się nauczyć wielu rzeczy i dużo wkuwania kropka w kropkę, bo prawo trzeba umieć na pamięć. Różne ustawy, które są podstawą prawną do jakiegokolwiek działania

Gość gość
Ja konczylam technikum ekonomiczne i powiem Ci ze księgowość to jeszcze bardziej posrana sprawa niż matma , bo musisz bardzo dużo myśleć logicznie i bardzo dużo sie uczyć teorii , to jak taki kierunek humanistyczno-matematyczno-logiczny ,trzeba mieć do tego naprawdę dryg, albo się to umie albo nie U nas najlepsza była córka księgowej i prymuska z paskiem reszta ledwo zdawała

Gość gość
Czyli nie żałujesz, że skończyłaś ten kierunek? :) A jak jest z pracą?

Gość gość
Ja wiem, że najbardziej prestiżowe i opłacalne kierunki to prawo i medycyna ale co poradzić, że nie nadaje się do tego i nie interesują mnie one... :(

Gość gość
Nie ma tu absolwantów ekonomicznych kierunków?

Gość gość
Ja jestem absolwentem studiow ekonomicznych na amerykanskiej uczelni. Studia byly dosc ciezkie, na kazdej sesji bylo ok 13 egzaminow. Ale nie narzekalem, imprezki byly pierwsza klasa :) Z zatrudnieniem nie mialem nigdy zadnych problemow, ale nie wiem czy to studia mialy na to wplyw .