Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Czego mogę się spodziewać podczas pierwszej wizyty u ginekologa i jak najlepiej mam się ubrać żeby się nie krępować?

Gość gość
Jeśli jesteś dziewicą to spodziewaj się też grzebania w odbycie pod pretekstem ochrony błony. Nieistotne jak się ubierzesz bo jak pójdziesz do faceta to i tak każe ci się rozebrać na golasa pod pretekstem badania piersi. Oni już tak mają. ..

Gość gość
Naucz się przebywać gołą ci/pą przy lusterku/

Gość Cleo1976
Nie straszcie jej, idioci.Lekarz zapyta Cię o Twoje miesiączki, o dolegliwości, o plany dotyczące współżycia.Jeżeli jesteś dziewicą, to bardzo delikatnie zbada Cię przez o***t lub/i zrobi usg przez powłoki brzuszne.Badanie piersi nie jest konieczne, chyba że o nie poprosisz.Możesz też poprosić lekarza, by wytłumaczył Ci, jak samodzielnie badać sobie piersi (najlepiej to robić tuż po miesiączce).Nie bój się pytać o wszystko, co Cię interesuje.Możesz też zawsze zaprotestować, jeśli coś Cię zaniepokoi (np.zaboli).Wszystko razem nie jest o wiele bardziej przykre, niż wizyta u dentysty.

Gość Cleo1976
Ps.Normalny ginekolog NIGDY nie każe pacjentce rozbierać się do naga.Nie ma takiej potrzeby.

Gość gość
Najbardziej kiedy już tam będę obawiam się właśnie pytań intymnych,czy lekarz pozna że się masturbuję a co jeśli mnie o to zapyta? Do lekarza idę z matką, chcę do gabinetu wejść sama ale co będzie jak ona się uprze i wejdzie.

Gość gość
Najbardziej kiedy już tam będę obawiam się właśnie pytań intymnych,czy lekarz pozna że się masturbuję a co jeśli mnie o to zapyta? Do lekarza idę z matką, chcę do gabinetu wejść sama ale co będzie jak ona się uprze i wejdzie.

Gość Cleo1976
Masz prawo do tajemnicy lekarskiej, więc możesz mamę delikatnie wyprosić, jeżeli się krępujesz.Ginekolog normalnie NIE pyta o zwyczaje seksualne, masturbację, itp.To nie jest Chyba, że sama mu o tym powiesz (niekiedy dziewczyny myślą, że przez to mają problemy z okresem-to nieprawda- albo stany zapalne).Albo jeśli np.się skaleczysz.Zawstydzenie u ginekologa jest sprawą normalną, ale oni są przyzwyczajeni do trudnych pytań.

Gość Cleo1976
I nie, nie da się poznać w trakcie badania, że się masturbowałaś.Chyba żebyś się czymś skaleczyła, albo zostawiła jakiś przedmiot w pochwie (wierz mi, lekarze i do takich sytuacji są przyzwyczajeni-niekiedy wręcz trzeba iść do lekarza, jeśli np.nie możesz usunąć tamponu).Kiedyś bardzo się martwiłam, czy lekarz rozpozna, że poprzedniego dnia współżyłam z mężem.To akurat jest możliwe.Jeśli nawet rozpoznał, to nie skomentował.Pamiętaj też, że nie musisz odpowiadać na wszystkie pytania.A lekarz NIE MOŻE robić dwuznacznych uwag.