Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jesteście przeciwko bezstresowemu wychowywaniu?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Dajecie klapsy albo zdarza wam się krzyknąć na dziecko? Co myślicie o tych mamach, które wychowują wg poradników? Czy uwazacie, że dzieci w waszym otoczeniu są niewychowane? Jak sobie radzicie z buntem dwulatka?

Gość gość
Nie bije i nie krzyczę, Ale stawiam jasno granice i jestem bardzo konsekwentna. Mam najgrzeczniejsze dzieci w żłobku i przedszkolu.

Gość gość
Ne biję swojego dziecka, ale zdarza mi się krzyknąć. pewnych rzeczy które zagrażają jego życiu stanowczo zabraniam, nie może robić wszystkiego na co ma ochotę. nie uważam że 2 letnie dziecko może być "niewychowane", a okres buntu to jak najbardziej normalna rzecz dla mnie, sama mam zbuntowanego 3 latka który testuje granice naszej cierpliwości i wszystko jest na nie :)

Gość gość
Krzyczę, klapsy też wchodziły w grę (ale nie trzeba było powtarzać). A skoro się chwalimy: mam dziecko wybitne pod względem empatii, myślenia samokrytycznego, oraz osiągnięć w nauce. Natomiast wychowanie innych mnie nie interesuje. To dość przykre i zarazem śmieszne ale gmin niestety musi się odróżniać, co mu świetnie wychodzi dzięki bezkrytycznemu stosowaniu się do porad pseudopsychologów.