Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ninastone_87

Dobry wózek. Wady i zalety, modele, kolory..

Polecane posty

Cześć dziewczyny! W listopadzie spodziewam się córeczki i chciałabym już zacząć rozglądać się za wózkiem żeby potem nie zostawić tego na ostatnią chwilę. Zastanawiam się między Adamex Barletta, Anex Sport, Baby Merc faster i Roan Bass soft - co sądzicie, któraś z was używała? jakie są Wasz spostrzeżenia? Jakie według Was są najważniejsze funkcje w wózku? na co należy zwrócić uwagę? co jest kompletnie nie przydatne itd.? Liczę na rzetelne odpowiedzi i opinie pań, które już wybór wózka mają za sobą, przetestowały lub też przymierzają się do zakupy Czekam na argumenty :) mam nadzieję, że rozwinie się tu fajna pomocna dyskusja. Nie oszukujmy się, wózek jest sporym wydatkiem.. Pozdrawiam

Gość gość
Najważniejsze żeby wózek był solidny teraz jest moda na te superlekkie wózeczki. Dziewczyny! bezpieczeństwo dziecka przede wszystkim! Jak widzę czasam jak mamusie idą po chodniku takim wózkiem co się telepie na wszystkie strony to mnie krew zalewa

Gość gość
przecież tutaj nie chodzi o wagę tylko o amortyzację. Jak jest wózek dobrze zamortyzowany to nic nie telepie nawet w lekkim wózku.

Gość gość
Ja miałam straszną ochote na Anexa Sporta ale ostatecznie kupiłam Adamexa bo był wizualnie bardzo podobny I tańszy a teraz żałuje,mogłam dołożyć do porządnego wózka mieć spokój I sie nie denerować.

Gość gość
Anex Sport jest piękny!!

Gość gość
Ciągle coś się w nim psuje, jak nie skrzypiąca amortyzacja to hamulec który nie blokuje kół a w spacerówce zacinał się podnóżek-nie zawsze dało się go opuścić na dół, a przepinanie kierunku jazdy to już dramat. Maż to musiał robić bo ja nie dawałam rady. Ogólnie bardzo ładny wózek. Ludzie się patrzyli na niego na ulicy ale co z tego jak się człowiek nadenerować musi.

Gość gość
Adamexa zdecdowanie Ci odradzam! skrzypi jak jasna cholera ciagle mąż tam coś smaruje ale poprawa jest na chwile z daleka nas słychać jak idziemy, moja sasiadka ma to samo dzownila na serwis to jej powiwedzieli ze pewno za duzo rzeczy wozi w koszyku! To ma byc pomoc?? Żenada

Gość HeniekGość
bo z babami to tak jest naładują niewiadomo ile do tych koszów że ciągną nimi po ziemi a potem dziwią się ze cos się psuje

Gość gość
Mnie się Adamex nie podoba, ma same szare kolory i dziwnie wygięty stelaż. Ale zastanawiam się z tych dwóch co podałaś nad Roanem i Anexem o Roanie słyszałam natomiast o Anexie nie bardzo to chyba jakaś nowa firma

Gość gość
Jest taki blog: domowa.tv zdaję się. I tam dziewczyna przetestowała masę wózków. Studiuję te recenzje, bo i mnie czeka niebawem wybór wózka. Wiem, że żadnych anexów czy adamexów nie chcę, bo dla mnie są wizualnie paskudne. Zresztą jak większość polskich wózków. Skłaniam się najbardziej w kierunku Bugaboo, Joolz i Mutsy. Ale nie mam pojęcia, na co się ostatecznie zdecyduję...

Gość gość
Heniek - nie nie wiadomo ile tylko najpotrzebniejsze rzeczy, poza tym chusteczki czy pampersy do naciezszych nie należą a torba chyba po co jest?? Poza tym I tak za duzo to by sie do niej nie zmieściło..

Gość - na pewno popatrzę, dzięki ;) ja właśnie chcę polski wózek ze względu na serwis i ewentualną reklamację (jakby co). Wizualnie właśnie wolę takie klasyczne modele jak te co podałam, te które zaproponowałaś są nie w moim stylu, za bardzo 'udziwnione'

Gość gość
Adamex do najlżejszych nie należy, jak nam pan w sklepie ważył to wersja z gondolą tej Barletty ok.16kg ważyła, na tle innych wózków to bardzo ciezki

Gość Iwonkaaaa
Najważniejsze to jak wózek się prowadzi, jaka jest amortyzacja żeby dzieciątko miało komfort, składanie i rozkładanie czy płynnie wszystko działa i przepinanie elementów czy np. wypinając gondolę nie musisz się z nią szarpać. Ja przy pierwszym synku kupiłam Roana ale już nie pamiętam jaki model, wizualnie byłam zadowolona nic się też w nim specjalnie nie psuło (zamki się trochę zacinały) ale składanie i rozkładnie go to była masakra, wypinanie gondoli też. Teraz dla drugiego syna kupiłam Anexa Sporta (turkusowego w ciapki) i jestem zachwycona, wypianie idzie sprawnie, gondola jest leciutka, nic się nie zacina a złożenie stelaża to moment. Amortyzacja też jest świetna, nawet na krzywym chodniku nie rzuca gondolką. Anexa sporta mogę z czystym sumieniem polecić

Gość Iwonkaaaa
Ninastone a nad jakim kolorem się zastanawiasz?

Gość gość
gość dziś Anex to jest nowa firma zajęli pierwsze miejsce na Targach w Kielcach za najlepszy wózek. Wiecie jak to jest inni co roku jezdza na targi i co roku chcą wygrać a tu nagle pojawia się ktoś nowy i od razu wygrywa. Myślę że takiej nagrody nie dostaje się za nic, to muszą by naprawdę dobre wózki

W Adamexie za dużego wyboru nie ma ale coś szarego na białym stelażu, w Anexie zakochałam się w oliwkowym - ma fajny wzór we wnętrzu wózka i to połączenie z eko skórą.. no bajka, Baby Merc też na biały stelżau szaro szary z jasnym daszkiem :D Roan również biały stelaż i szara gondola z taką rudą rączką. Anex jest z tych wszystkich wózków najdroższy ale też napiękniejszy :D stąd mój dylemat

Gość Ola_olga
Zapomniałam dodać, że mamy granatowy dokładna nazwa anex sport i na pewno nie sprzedamy, zostawiamy dla drugiego dzidziusia.

Gość gość
Bardzo ważne jest żeby łatwo i szybko się materiał czyścił! przy dziecko wszystko się bardzo brudzi jak się da wytrzeć plamę jednym ruchem to to jest błogosławieństwo normalnie :D Ja mam jaśniutkiego Anexa i teściowa zrzędziła że upadłam na głowę i że zaraz torba będzie czarna zamiast biała. A tu niespodzianka, w ogóle się nie brudzi jak raz ochlapała nas kałuża to wystarczyło wytrzeć szmatką i dalej czyściutka. W środku białe wnętrze ale też można wszystko wyprać, odpiąć i wrzucić do pralki. Wielki plus, tak się wydaje ale to jeden problem z głowy

Gość Judyta_jutka
Wózki możesz kupić 2 w 1-to jest gondola plus spacerówka alb 3 w 1, tam jest jeszcze fotelik. I jeśli dużo będziecie jeździli samochodem, to zaczęłabym szukanie od fotelika, a potem sprawdziła, które wózki są kompatybilne. Bezpieczeństwo jest najważniejsze. O ile nad używanym wózkiem można się jeszcze zastanowić, to fotelik powinien być nowy i najlepszy na jaki Cię stać. Używany mógł być np. po kolizji i jak to sprawdzić, czy tam są jakieś mikrourazy wewnątrz? Tak samo nie kupisz dziecku pierwszych butów z drugiej ręki, bo mu się nogi powykrzywiają. My kupiliśmy nowy wózek, bo mamy lekkiego fisia na tle bakterii a wszystko z czym noworodek ma kontakt powinno być sterylne. Te wózki 2 w1 czy 3w1 często sprawiają wrażenie takich wielkich i ciężkich ale jak są dobrze zrobione to nawet nie czujesz tak lekko jadą. My się przymierzamy do drugiego dziecka, a co za tym idzie wózka. Zaciekawiłyście mnie tym anexem, to jakaś nowa firma?

Gość Szczeradobolu
Nina... straszny ten Adamex, te kolorki takie polaczkowe bardzo... nie to żebym coś miała do Polaków :P

Gość gość
No niektórych zraża cena i sobie myślą 'takie same te wózki wszystkie to po co przepłacać'. No właśnie nie są takie same, materiały lepsze jakościowo zawsze będą droższe, elementy wykończenia, uszycie itd. Stoi taki wózek w sklepie jeden obok drugiego i widać, że jeden idealnie gładki a w drugim uszyte na odwal się cała gondola się marszczy to co wyjdzie trakcie użytkowania. Z resztą ze wszystkim tak jest nie tylko z wózkami. Ludzie przywykli do chińskiego dziadostwa i wszystko co porządne to dla nich za drogie

Gość gość
można kupić używany wózek wtedy będzie taniej

Gość grażyna_z_cieszyna
Judyta_ Nie taka nowa, od 2015 w Polsce można kupić. Też zaryzykowaliśmy i kupiliśmy anexa i powiem Ci trafiony wybór. Wyróżnia się wyglądem i wykończeniem spośród innych jak np. czekoladki z biedronki i bombonierka z lindt, gdzie indziej wszystko jakby pomniejszone a tkanina śmierdzi chińszczyzną i świeci się . Widać lepszą markę po prostu. Oni na całym świecie dużo sprzedają, wejdź sobie na stronkę, pooglądaj. W ogóle nie wygląda jak polski wózek. Co do zalet przychylam się do przedmówczyń, fajna amortyzacja, dobrze się jedzie, dziecku wygodnie no i łatwo to wszystko złożyć i do bagażnika wpakować.

Gość Tadzik70
Jak kupować to tylko nowy! Masz wtedy gwarancję i opiekę serwisu jakby się coś działo

Gość gość
do gość, można kupić używany wózek ale skąd wiesz kto go wcześniej używał? jak to wyczyścić? to też się zużywa, blaknie od słońca, nie wiadomo gdzie trzymali, może w jakiejś piwnicy zagrzybionej. Dla mnie tylko nowy wózek.

Gość gość
Bebetto też robi ładne wózki i solidne ale jak się coś przytrafi to nie licz na pomoc serwisanta. Odsyłaliśmy naszą Lucę z Bebetto ze 3 razy na gwarancję, bo przednie koła latały jak głupie nie dało się jechać, odsyłali niby z naprawionymi ale było tak bez zmian..

Gość gość
gość 15:19 ale Anex ma akurat materacyk z jonami srebra antybakteryjny więc nie ma takiego zagrożenia, że jakieś grzyby czy coś

Gość gość
Opieka serwisu się przydaje. Korzystam z Anexa Sporta i miałam problem z przednimi kółkami, bardzo ósemkowały, nie dało się jeździć. Zadzwoniłam do serwisu okazało się, że nie mam jakiś nakładek na te bolce od kółek. Przysłali mi do domu i przemiła Pani z serwisu zadzwoniła wytłumaczyć mi gdzie i co mam nałożyć. Bardzo to było miłe, poradziłabym sobie bez jej telefonu nie było to super skompliowane ale miło, że się zainteresowali :)