Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez uwazacie ,że kiedy rodzi sie dziecko to związek sie scala i jest lepiej?

Polecane posty

Gość gość

tez uwazacie ,że kiedy rodzi sie dziecko to związek sie scala i jest lepiej?

Gość gość
jest gorzej

Gość gość
Eee nie. Narodziny mogą wszystko popsuć jeśli związek jest slabym ludzie są zmęczenie łatwiej się denerwują itp

Gość gość
To poczatek końca w 99% przypadków.

Gość gość
Przy pierwszym synku bardziej bylo nerwowo, moze nieswiadomosc co i jak, nerwy, stres, mieszkanie z mama. W tej chwili mamy dwutygodniowe blizniaki i jakos bardziej sie zzylismy ze soba, pomagamy sobie nawzajem, maz przejal wiekszosc obowiazkow, ja wiekszosc czasu karmie ich piersia, mowi ze jest ze mnie dumny ze jestem dzielna i wspaniala mama i pomimo natloku tego wszystkiego staramy sie nie zginac pod sterta pieluch :-) mysle ze lepiej sie dogadujemy jestesmy spokojniejsi i co najwazniejsze dzieci czuja nas spokoj i sa spokojne :-)

Gość gość
taa, uwazaj bo uwierze, ze facet popiera karmienie piersią. to żeś walneła prowo :D

Gość gość
15.26 mój też popierał karmienie piersią a nawet mnie wspierał w tym. I co na to powiesz??

Gość gość
mój sie nie moze doczekac az urodze i chce byc przy karmieni piersia...nie wiem co w tym dziwnegpo

Gość gość
facet wspierający zwisy i zajete cycki zony przez innego faceta. a potem laski sie dziwią ze ich faceci na boku zdradzają. To ze ci tak mowil to nie znaczy ze tak myslał.

Gość gość
Dlaczego uwazasz ze to prowo :-)? Ja wrecz mysle ze to wygoda dla faceta, nie musi karmic, dziecko sobie wisi u mamy czesto juz usypia i nie trzeba lulac a po za tym karmilam synka 14 mies i maz tez mnie wspieral. Teraz przynosi mi herbatki na poprawe laktacji, podaje dzieci bo czasem ciezko jest dwoch nicponi wziac naraz, i oboje uwazamy ze to zdrowsze niz zapychanie mlekiem sztucznym, pozniej kolki zaparcia itp. Nie dziekujemy. Ja ze swoim mezem w 90 % zgadzamy sie we wszystkim, a zw ktos ze soba nie rozmawia i wychodza kwiatki to juz nie moj problem :-)

Gość gość
Mój mąż gdy ja miałam zapalenie piersi i nie miałam siły karmić wspierał mnie abym jeszcze trochę wytrzymała z karmieniem piersią.

Gość gość
No tak, "wygoda dla faceta" jesli myslisz ze facet nie czuje sie przez to gorszy i odepchniety to jestes w błedzie. A nie pomyslalas baranico, ze facet tez moze chciałby karmic? nie no po co, własne ego wazniejsze, nie?

Gość gość
Mamy z mężem po 30lat Mieliśmy pierwsze dziecko w wieku 23 i było ŹLE!! Drugie w wieku 29 i jest CUDOWNIE. Wszystko zależy więc chyba od wieku :/

Gość gość
Sorry, ale akurat psychiki faceta nie zmienisz. ZADEN nie chce zeby cycki jego kobiety były dla dzieciaka, a nie tylko dla niego. Dla kazdego faceta to jak oskubanie z ważnego aspektu, który wczesniej był tylko dla niego.

Gość gość
Padlam i leze, 15:36. Biedny facet, natura nie wyposazyla go w laktacje, wiec czuje sie gorszy i odepchniety. Z tego powodu zona powinna zaniechac karmienia piersia i przestawic niemowlaka na sztuczne chemiczne zarcie? :)))))

Gość gość
Jak przetrwasz pierwszy rok to scala. U mnie, ciąża wyczekana, upragniona, a pierwsze dwa miesiące to wiele kłótni, bo człowiek zmęczony, niewyspany, do tego trafił nam się wcześniak i na dzień dobry mieliśmy trudniej, po 4 miesiącu odetchnęliśmy. Dziś jest super.

Gość gość
No moj maz przy blizniakach nie czuje sie ani za grosik odepchniety :) wrecz przeciwnie, nosi, przewija, buja kapiemy razem, w nocy tylko on zmienia pampersy, zmienia ubranka, bardzo chetnie uczestniczy w zyciu naszych juz trzech synkow. I fakt moze wiek ma tu znaczenie, pierwsze dziecko mielismy tez w wieku 23 lat, swiadomie chcielismy ale wraz nie bylo to co jest teraz. Teraz jakk chlopaki np jeden spi a drugi sie budzi i na zmiane to juz nie zloscimy tylko sie smiejemy ze zmeczenia i z chaosu. Moze dlatego ze wiemy ze to przejsciowe i minie i tym razem wiecej okazujemy sobie uczuc, staramy sie cieszyc kazda chwila razem. A cycki jak maja zwisac to beda, ja np mam jedrniejszy brzuch i jestem chudsza po blizniakach niz z synkiem bylam 6 lat temu :-)

Gość gość
gość dziś Zdziwiłabyś z jakimi problemami przychodzą faceci do psychologów./terapeutów pod niewiedzą partnerki. Moj narzeczony takowym psychologie (niesteyy) jest i wystarczająco sie nasłuchałam. dziecko płacze, ojciec staje na głowie, dwoi sie, troi i nic. nadal ryk. przychodzi matka daje cyc i jest cisza. To jest frustrujące. Nie dosc, ze jest odepchnięty ze wzgledu na to, ze oprocz dziecka dla matki nic i nikt sie nie liczy, to nawet jeszcze pomoc nie może. bo i jak skoro tylko cycek pomaga? Ty myslisz ze faceci mają nerwy i psychike ze stali? to zdziwie cie, ale oni są słabsi niż kobiety

Gość gość
To tez jest blad mamusiek karmionych piersia, dziecko najedzone z cyca a niespokojne tata moze spokojnie ulozyc do snu. Nie raz moje dzieci nie chca juz cycka i ida do taty i spokojnie usypiaja w jego ramionach.

Gość gość
Opanujcie sie kobiety. Jestescie krowami i macie cycki... ja mam piersi i karmie dziecko piersia.

Gość gość
Dla faceta karmienie piersia jest super uważam. Zamiast w nocy np wstawać szykować mieszanke to odwraca się na drugi bok bo co on może jak i tak piersi nirma. Mój nawet jakieś herbatki na laktacje kupował i koktajle zwiększające ilość mleka robił. A co do celebrowania związku to nie sadze żeby dziecko mogło naprawić coś co bez niego miało by nieprzetrwac. Jak ludzie mają być razem to będą niezależnie od tego czy mają dziecko a jak mają się rozstać to dziecko ich nie powstrzyma.

Gość gość
A ja nie wyobrażam sobie karmić piersią. To sa moje cycki i tylko dla mojego faceta.

Gość gość
Moze i pomagają, ale jak widzom te sflaczałe skarpety z piaskiem to juz im do smiechu nie jest :D

Gość gość
widzą* autokorekta :)

Gość Sponsorowanie
Lepy na muchy tylko 2,99zł/szt

Gość gość
A co do tematu, dla mnie ch*ja jest lepiej... facet chciał mieć ze mną dziecko to się zgodziłam dla niego i teraz jestem nieszczęśliwa, najważniejsza dla niego jest jego kochana córeczka... Będzie tylko głaskal po tym brzuchu i mówił do niej, czasem mam wrażenie ze ja juz się nie liczę mimo że on jest dla mnie najważniejszy. To dziecko to był wielki błąd i żałuje że się zgodziłam. Nie powinnam nigdy zostać matka.

Gość gość
Coo? Facet zazdrosny o cycka hahaha skąd wy bierzecie takich frajerów.

Gość gość
niektóre baby tutaj to są porypane, te które piszą że faceci są zazdrosne o cyca, nie chce się takiej karmić piersią i p******i głpoty

Gość gość
Dla mojego męża piersi nie są obiektem seksualnym, wcale go nie interesują, więc mu nie przeszkadza.

Gość gość
Niektórzy ludzie są ze sobą tylko ze względu na dziecko, więc scala i to za bardzo.