Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Źle się czuje po cięciu

Polecane posty

Gość gość

To moje drugie cięcie . Było dużo gorzej niż przy pierwszym. Bardzo źle przeszłam wstawanie chyba najgorzej na oddziale . dopiero w drugiej dobie ledwo zaczelam zajmować się dzieckiem I wzięłam go koło siebie i zgieta w pół probowalam przewijac. Nie chciałam nawet odwiedzin ani nic. Miałam i mam okropne wzdęcia i przez to bardzo boli brzuch. Teraz minęło 9 dni . Rana ropieje mi w dwóch miejscach tak jakby się rozlazila . Stosuje octenispet. Ale nie wiele to pomaga cały czas jest taka sama. Boję się że coś mi stanie z tą rana albo dostanę zakażenia. Ta ranę przygniata jeszcze mój brzuch który jest duży i zasłania mi to cięcie. Nie dzwigam wiele ale nie mogę sobie pozwolić na leżenie cały dzień i wietrzenie rany... bola mnie plecy w krzyżu , lopatki i szyja. Jestem osłabiona śpiąca. możecie mi coś polecić jak zagoic ta ranę czy lecieć od razu do ginekologa? Jak wrócić do siebie czy wy też tak mieliście .

Gość gość
ale kto cie pocial? padłaś ofiarą przemocy czy co?

Gość gość
Pokaz rane ginekologowi. Na wzdecie jedz albo na czubku lyzeczki zmielony kminek czy koper wloski albo pij z nich herbate. Zycze poprawy.

Gość gość
Czemu sie tniesz?

Gość gość
To ile Ty ważysz skoro brzuch Ci ciąży na ranie... Jaka waga ciężka czy co ? :D

Gość gość
Kurcze masakra to co piszesz. To jakis rzeznik musiał być. Ja jestem 12 dni po cięciu ale już 4 dnia odmówiłam leków przeciwbólowych. Po 12 godzinach chodziłam normalnie, troche w głowie się tylko kręciło. Lekarz który robił mi cc powiedział " Pani się zrelaksuje, cesareczki wychodzą mi piękne ".

Gość gość
Ja drugie przeszlam tak samo ale rana mi sie nie paprala. Tobie chyba tak jak najszybciej szpital

Gość gość
Mojej mamie tak sie rana po operacji paprala. Mama zmarla miesiac temu , zakazenie organizmu

Gość gość
Autorko skoro źle się czujesz to może warto wybrać się do lekarza choćby rodzinnego.tez gorzej przeszłam druga cesarkę,też mi się dziurka zrobiła i miałam duży brzuch wiszący na ramię,jak większość kobiet.wzielam się za swoje zdrowie codziennie wieczorem jak położyłam dzieci kładłam się ją i bardzo obficie psikalam oktaniseptem i spałam z odkryta rana botez było tak ciepło.w nocy po karmieniu znowu psikalam i udało się przeszło.jednak ropa nie jest dobrym znakiem.

Gość gość
Ja bym poszła do lekarza na Twoim miejscu. A była położna? Może ona coś poradzi? Ja jestem 8 dni po cięciu, rana piecze ale poza tym ok. A ubraniem nie podrażniasz rany? Majtki trzeba nosić wysokie żeby ukrwienie było dobre. Co do bólu pleców i lopatek to też tak mam, trochę się garbię od rany ale też od bolących piersi. Jak z rany coś się sączy to jedź do lekarza.

Gość gość
I jak ? :)

Gość gość
Miałam dokładnie tak samo, w szpitalu odwiedziny tylko 15-18, dziecko przywozili o 6 rano i jak było glodne, a nie mogłam z bólu karmić to musiałam na własnych nogach je zawozic na neonatologie korytarz dalej. Dwa razy prawie się wywróciłam. Przez tydzień nie mogłam się wyprostowac bardzo mało chodziłam, jedynie do ubikacji bo im więcej się ruszlaam tym bardziej bolalo, dobrze że mi chłopaka przy dziecku pomagał. Na bok przewróciłam się dopiero po dwóch tygodnisch. Z brzuchem też tak miałam, bardzo urósł mi w ciąży, mam cały w rostepach, po CC zwisał mi jak lata, rana była zakryta, więc też ciężko się goiła, bardzo dużo leżałam i woetrzylam. Przez miesiąc mialam zawroty głowy i duszności. Nie mogłam nawet dojść do sklepu bo miałam wrażenie, że zaraz umrę. Teraz mam taki strach przed cc, że nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko...

Gość gość
Ja piernicze kto wam te cc robil rzeznik?Ja trzecia cesarke znioslam najlepiej po 2 dniach juz robilam wszystko bez problemu.Mimo ze mloda juz nie jestem 35 lat.

Gość gość
Ja będę miała trzecie cięcie,poprzednie 2 znosiłam bardzo dobrze Mam nadzieję że tym razem też tak będzie.

Gość gość
A co ma gojenie się rany do tego, kto ciął?

Gość gość
Ja juz mialam 2 CC. teraz 3. pierwsza wspaniale. druga znioslam fatalnie. panicznie boje sie trzeciej. po przezyciach z 2.

Gość gość
plecy i szyja bola od znieczulenia, tez tak mialam dosc dlugo, moze przez to, ze troche podnosilam glowe jak mnie zwiezli na pooperacyjna. ropa natomiast nie jest dobrym znakiem, pedz do lekarza

Gość gość
powiedzcie mi skąd się bierze taki ciemnogród, który mając ropiejącą poważna ranę, pisze p*****ly w internecie zamiast iść do lekarza? chcesz umrzeć na sepsę, osierocic dziecko? idiotko jedna??

Gość gość
"Kurcze masakra to co piszesz. To jakis rzeznik musiał być. Ja jestem 12 dni po cięciu ale już 4 dnia odmówiłam leków przeciwbólowych." O mój Boże. Przez tyle dni sie bierze przeciwbólowe ? Nawet mnie nie straszcie. Mi grozi cesarka w znieczuleniu ogólnym. Znam swój organizm bo miałam niejedną operacje i po narkozie zawsze wymiotuje a leki przeciwbólowe w moim przypadku powodują kumulacje i tylko wzmagają i przedłużają mdłości które potrafią trwać dopóty dopóki sie nie przestanie brać tych przeciwbólowych. Jestem przerażona. W takich mdłościach, wymiotując nie bede w stanie zajmować sie dzieckiem. No chyba że cierpieć bez przeciwbólowych. Nie wiem co robić. Chce rodzić naturalnie ale mam pręty w kręgosłupie :( Ortopeda odradził poród naturalny,

Gość gość
nie narzekaj., c**a ci się zagoi,co niektóre baby są nie do zajechania przez chłopów, a widać ty do nich należysz, bo to już druga ciąża.

Gość gość
Co ty pieprzysz pewnie bezdzietna dziewica jesteś. Hasłem "nie do zajechania" to można operować od trójki wzyż

Gość gość
Bez przesady. Jak wy tutaj ublizacie. jestescie nie normalne naprawde. jesli groza ci wymioty wspolczuje! powaznie! bol rany przy takich napieciach brzucha niebwyobrazam sobie