Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość q1w2e3r4t5y6

Ciąża umowa na czas okreslony

Polecane posty

Gość q1w2e3r4t5y6

Witam. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dokładnie 4tc. Mam umowę do 12 grudnia 2017r. Czy muszę czekać do 3 miesiąca ciąży z powiadomieniem o tym szefa? Jak to dokładnie wygląda?

Gość gość
Czekać chyba nie musisz ale w sumie po co mówić zawczeznie. jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie jest tobodrazu l4 to jest ona i tak bardzo bardzo wczesna więc obwieszczenie wszystkim nie jest chyba konieczne. Umówa bedzie przedłużona automatycznie do dnia porodu.

Gość q1w2e3r4t5y6
Praca przekracza normy dla kobiet w ciąży, siedzę po 13h. Liczę, że dogadam się z szefem na 8h i mogę i do rozwiązania pracować ☺ Pytam dla pewności. Póki lekarz nie wystawił mi zaświadczenia o ciąży, to i tak wolę nie mówić.

Gość gość
Umowa jest przedluzana zawsze do dnia rozwiazania. A kiedy mu o tym powiesz - Twoja sprawa. Ja powiedzialam jak szlam na l4.

Gość gość
chyba ze jest to umowa na czas okreslony NA ZASTĘPSTWO. ja tak mialam i gdy wrocila osoba ktora zastępowalam to mnie wywalili. na szczescie bylam juz na zwolnieniu i placi mi zus (do momentu porodu)

Gość q1w2e3r4t5y6
Na szczęście nie na zastępstwo ☺ dziękuję za informację. Trzymajcie się i miłego weekendu