Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jula3006

Czy mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Witam, mam pewną sprawę, otóż kochałam się z chłopakiem 3 tygodnie temu. Był to stosunek przerywany (nie skończył we mnie), tzn zrobiliśmy to 2 razy z przerwą około 20-30 min, on się nie mył, nie siusiał. Zrobiłam 2 testy po 2 tyg ale wyszły negatywne. Okres powinnam mieć pod koniec miesiąca więc poczekam jeszcze pare dni i zrobie kolejny test w dniu około spodziewanej miesiączki. Mam czasami bóle podbrzusza, mdłości rano lub wieczorem, obrzydzenie do rzeczy które wręcz uwielbiam, brak apetytu, bóle kręgosłupa. Dodam, że piersi mnie nie bolą ale dość często siusiam. Czasami mi się odbija (zgaga) i jestem baaardzo senna. Nie wiem dokładnie czy to może być ciąża? Ponieważ 2 testy wyszły negatywnie ale robiłam je dość wcześnie i przed miesiączkąm i czy mogłam zajść w ciążę takim sposobem ? Proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
sikasz , nie siusiasz

Gość Cleo1976
Teraz raczej w ciąży nie jesteś.Dla pewności powtórz test za 3-4 dni.Ale na przyszłość: stosunek przerywany to nie jest dobry pomysł.Postaraj się poznać swój cykl (najprostszym sposobem jest mikroskop ze śliny, który pokazuje dni płodne i niepłodne)-i w dni płodne unikaj niezabezpieczonych kontaktów seksualnych.

Gość gość
Nigdy w życiu nie zaryzykowałabym stosunkiem przerywanym tym bardziej, ze w preejakulacie również są plemniki. Mam wkładkę levosert, która daje mi pewność, że jestem odpowiednio zabezpieczona przed ciążą i nie muszę się pilnować w kwestiach łóżkowych.Kochana następnym razem pomyślcie o zabezpieczeniu żeby się tak nie stresować.

Gość gość
testy zrobiłaś za szybko. Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji. Jesli nie chcecie się zabezpieczać to chociaż współzyjcie tylko w dni niepłodne.