Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić żeby rodzice pozwolili mi zostań na noc samemu w domu?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam na imię Paweł. Mam 15 lat, po wakacjach idę do trzeciej klasy gimnazjum. Nie chwaląc się jestem wzorowym uczniem. Średnia powyżej 5, wzorowe zachowanie, nie sprawiam problemów wychowawczych w domu. Uważam się więc za dobrego syna, ale przejdźmy do rzeczy. Mieszkam w Policach niedużej miejscowości (40 tys. Mieszkańców) oddalonej około o 10 km. Od Szczecina. W Szczecinie mamy domek na ROD. 3 pokoje, kuchnia łazienka. Tak naprawdę normalny dom nadający się do normalnego mieszkania. Dlatego w sezonie wakacyjnym, mieszkamy właśnie w tym domku. Jednak wszyscy moi znajomi, moje całe życie toczy się w Policach. Dlatego chciałbym czasami zostać w tych Policach na noc w naszym mieszkaniu, ponieważ żeby dojechać na działkę z Polic muszę godzinę przed ustalona godzina powrotu wyjechać. Gdyby moi rodzice zgodzili się żebym nocował w Policach miałbym godzinę dłużej spędzone z moimi przyjaciółmi. Jak ich na to namówić? Pozdrawiam Paweł ;)

Gość gość
Rozmawiać poważnie jak dojrzała osoba, przygotować argumenty, odwołać się do pamięci rodziców o ich własnych początkach samodzielności. Powinni zrozumieć że wczesne momenty takiego dorosłego funkcjonowania dają więcej radości i więcej wiary w swoje siły niż gdy się je odwlecze na późniejsze lata. Ale jeśli się martwią, to i tak nie wiadomo czy się zgodzą. A może ktoś dorosły, kogo szanują, może porozmawiać z twoimi rodzicami, namówić? No, wykorzystuj że rośniesz i wysypiaj się.

"Mieszkam w Policach niedużej miejscowości (40 tys. Mieszkańców) oddalonej około o 10 km. Od Szczecina" "Około"czyli niecały kilometr:D.Co za "wzorowy uczeń":D.