Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy nastąpi poronienie

Polecane posty

Gość gość

Lekarz powiedział, że mam zbyt niskie hcg, że poronie, nie wie tylko kiedy. Teoretycznie to 4 tydzień, boli mnie brzuch cały czas a krwawienia nie ma. Powiedział że nie trzeba lyzeczkowac, bo samo się usunie. Kiedy można się tego krwawienia spodziewać?

Gość gość
a co my

Gość gość
Ja na początku plamilam 4 dni potem były brązowe skrzepy przez ok 2 dni później kolejne 2 dni krew i czerwone żywe skrzepy. Po czym doszło do właściwego poronienia - wypadło coś w rodzaju kawałka skóry. Teraz wygląda to już jak zwykły okres.

Gość gość
Zapomniałam dodać że ja byłam w 9 tygodniu a ciąża obumarla w 6 tygodniu i też lekarz zaleciła samooczyszczenie.

Gość gość
Dlatego testy robić z co najmniej tygodniowym spóźnieniem okresu. To że pobolewa Cię brzuch o niczym nie świadczy, w początkowej fazie ma się wrażenie jakby okres nadchodził, ale on nie przychodzi. Zatem to żaden dowód na poronienie. Hcg może zacząć rosnąć później. Ja na Twoim miejscu oszczędzałabym się, łykałabym magnez i witaminy z folianami np prenatal. A lekarz to nie wyrocznia, nie słuchaj. Walcz, może się uda :)

Gość gość
Niestety ja miałam podobną sytuację i poroniłam :( To co przeżyłamw szpitalu to było straszne. Na oddziel była jedna położna, dzięki której udało mi się przejsć przez to wszystko. Poinformowała mnie też o moich prawach po poronieniu, doradziła jak zabrać się za badanie płci, bo poroniłam w 8 tygodniu. Jeśli, któraś z Was chciałaby więcej in fromacji to możecie do mnie pisać na priv