Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę poddać się operacji, która sprawi że nie będę miała już dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Pytam poważnie. Jest coś takiego?

Gość gość
Up

Gość gość
Jest i to na wiele sposobow. 1. Podwiazanie jajowodow, wykonywane najczesciej przy okazji ostatniego porodu. 2.Usuniecie endometrium macicy-takie glebsze lyzeczkowanie ale jednorazowym drutem platynowym, stosuje sie np. zamiast usuniecie macicy przy dlugo krwawiacych myomach. Krwawienie 6 tyg. jak po porodzie. 3. Radykalna operacja wykonywana obecnie juz dopochwowo-usuniecie macicy. Jest to jedak bardzo krwawa operacja, rekonwalescencja trwa do pol roku.

Gość gość
Nie mam 30 lat, mam dziecko. Czy wymienione wyżej opcje mogą wpłynąć na moją kobiecość? głupie porównanie ale np.czy tak jak wykastrowany kot/pies zmienia się jest zamulony itd.

Gość gość
Kochajacy mezowie poddaja sie wazektomii. U mezczyzn jest to tylko abmulatoryjny zabieg z plastrem.

Gość gość
Ale mąż mnie nie namawia. Sama zaczęłam mieć takie myśli od jakiegoś czasu.

Gość gość
W zadnym z zabiegow nie usuwa sie organow jajnikow produkujacych hormony. Tak samo przy wazektomii nie usuwa sie mezczyznom jader. Wszystkie zabiegi na mezczyznach sa prostsze, bo nasieniowody sa na zewnatrz, wystarczy ambulatoryjne przeciecie. Natomiast taka sama operacja u kobiet jest juz operacja, bo jajowody leza u kobiety wewnatrz ciala, w jamie brzusznej.

Gość gość
Czy maz chce miec wiecej dzieci? Nie jest to latwe, ale u mezczyzn ten zabieg jest odwracalny. U KOBIETY NIGDY NIE. Idzcie na porade do ginekologa. Naciskaj na maza. U niego to jest kleks, a u kobiety zawsze powazna operacja. Doinformujcie sie oboje :)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Mam pytanie jeszcze jedno: pierwsze kroki skierować do ginekologa i powiedzieć o tym?

Gość gość
Drobny szczegół.. nie wiem jak ze wszystkimi wymienionymi typami operacji ale generalnie pozbawianie się mozliwości rozrodczych na życzenie w Polsce jest zabronione.

Gość gość
Napisałam cała historie i skasowalam. Nie chcemy miećdzieci . Zależy mi na tym żeby nie być już nigdy w ciąży. Długa historia.

Gość gość
20:20no właśnie to chciałam wiedzieć. Chciałam po prostu iść do lekarza i zapisać się na zabieg. Czyli nie mogę... Kur! To moje ciało a nie państwa...

Gość gość
Mozesz, owszem, moga za tym przemawiac psychologiczno-psychiatryczne i inne zdrowotne przeslanki. Nie daj sie zwariowac Ewentualnie czesc zabiegu jest na NFZ a czesc prywatnie.

Gość gość
Dlatego nawet prywatna wazektomia, tj. zabieg, bedzie zawsze tanszy iz operacja w narkozie u kobiety.

Gość gość
Poradz sie najpierw u ginekologa, pozniej u androloga. Dowiedzcie sie o cennik w roznych knikach i doplaty z NFZ.

Gość gość
Prywatnie na pewno najtaniej wyjdzie zabieg wazektomii, w kraju czy za granica :)