Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość marek16283

Glukoza w ciazy

Polecane posty

Gość marek16283

Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam do was pytanie. Otóż moje wyniki krzywej cukrowej 75g wynoszą tyle: Na czczo 87 Po 1h 113 Po 2h 141 W związku z wysokim po 2h poziomem zadzwoniłam do swojego lekarza i on powiedział że mam się niczym nie martwić, bo normy się zmieniły i po 2h jest od 153… Zrobiłam się spokojniejsza ALE ponad 3 tygodnie temu leżałam na w Szpitalu na skurcze a przy wypisie lekarz powiedział że mam lekko podwyższone normy i żeby sobie dietę wprowadzić… bez diabetologa i bez klucia… Zestresowalam się ta informacja i na 2 dzień poszłam zmierzyć glukometrem u koleżanki krew i na czczo wyszło 87 a po 1h 143… Martwię się bo przecież moje wyniki krzywej wyszły dobrze i lekarz kazał się nie martwić… Ja oczywiście i tak zastosowałam dietę… Nie jem słodkiego nie pije gazowanego a za to przeszłam na ciemny chlebek z dużą ilością warzyw…. A do tego jeszcze doszły ketony, wcześniej ich nie miałam a po tym przejściu na dietę wyszły 0.5 boje sie o dzoecko. Najgorzej że nie wiem czy to co jem to wystarcza bo ciągle chodzę głodna, jak myślicie czy powinnam jeść kiedy poprostu zglodnieje?? Czy przestrzegać tych godzin? Cukrzycy przecież nie mam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować