Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chorwacja czy bulgaria z dziecmi

Polecane posty

Gość gość

Tak jak napisalam w temacie prosze o opinie i rade czy lepiej na wakacje leciec do chorwacji czy bulgarii z dzieckiem 4 letnim.

Gość gość
Chorwacja ma kamieniste plaże i dno morza, Bułgaria piasek . Chorwacja ma cieplejszą i bardziej przejrzystą wodę , Morze Czarne też jest ok, taki ciepły Bałtyk trochę. Chorwacja droższa, Bułgaria bardziej przypomina czasy demoludów, wszędzie palą papierosy. Ja byłam z dzieckiem w Bułgarii i ogólnie polecam, szczególnie rejon Słonecznego Brzegu i Nessebaru.

Gość gość
No zgodze sie,ze Bulgaria jest bardziej przyjazna.Bylam w tym samym rejonie z dziecmi 4 i 6lat i bylo super.I taniej niz w Chorwacji

Gość IlonaGGG
Bułgaria chyba wychodzi taniej. My w tym roku też jedziemy do Bułgarii z dziećmi, bo ceny nie były wysokie. Planowaliśmy najpierw polskie morze, ale wycieczka zagraniczne aż tak nie różniły się ceną. Dopłaciliśmy do odłożonej kwoty z małej pożyczki w Feniko. Po urlopie zostaną nam tylko 2 z 4 rat do spłacenia. Czekają nas wspaniałe ciepłe wakacje :)

Gość gość
Chorwacja to najtańsze wczasy za granicą, moja szwagierka była z mężem i dzieckiem na 7dni za 1500zl

Gość gośćsjdaklsdjals
"Chorwacja to najtańsze wczasy za granicą, moja szwagierka była z mężem i dzieckiem na 7dni za 1500zl " Za tyle to sam nocleg? Pojechali na stopa i mieli dużą torbę z jedzeniem:D hahahah nie wierze jak czytam takie informacje.

Gość gość
Pojechali samochodem na gaz i brali cała kuchnię żarcia. Dlatego tyle Polaków jeździ tylko na Chorwację

Gość gość
Chorwacja jest blisko 10godzin jazdy Max, i fajna woda.Tylko plaże kamieniste

Gość gośćsadafagg
I pewnie mieszkali na jakiejś wiosce bez widoku na morze... Byłem w Chorwacji z 2 dzieci i sam nocleg to był koszt 50 Euro za noc za apartament z Klimą z widokiem na morze, nad samym morzem. Cena niska bo w czerwcu przed sezonem. Dodatkowo winiety, jeszcze itd + zwiedzanie. Rozumiem, ludzie są różni ale dla mnie pojechanie z samochodem jedzenia i zadekowanie się na jakiejś wichurze byle by w Chorwacji jest słabe. Ale jeśli komuś to wystarczy i sprawia przyjemność to super. Chorwacja jest piękna, ja polecam. Obowiązkowo buty do chodzenia po kamieniach na plaży i w wodzie.

Gość gość
Bułgaria wychodzi taniej ale klimat jest bardziej wilgotny i żarcie jest do porzygu, ciągle to samo, na każdym rogu Polacy, na plaży jakieś robactwo. W Chorwacji znowoz zamiast piasku żwir i kamienie, w wodzie jeżowce i trza się kąpać w butach, woda słona. Za to ludzie przemili. Jeśli chodzi o ceny to w Bułgarii mniej więcej wszystko kosztuje jak w Polsce, do Chorwacji warto wziąć euro i tam wymienic na kuny. Poza tym w Chorwacji warto odwiedzić plitvickie jeziora, wpisane na swiatowa liste dziedzictwa UNESCO. Ja się zachwyciłam tym krajem, pieczywo mają pyszne, sery i ryby obłędne. Byłam na wyspie Pag w miejscowości o tej samej nazwie. Moja mama była w Bułgarii i średnio jej się podobało.

Gość gość
21:52 no właśnie ludzie są różni, jedni tam jeżdżą na dwa tygodnie pod namiot,to dopiero wiocha,z własnym jedzeniem itd,ani na obiad,na lody,na rozrywki nie chodzą bo kasy nie mają, to dopiero żenada

Gość gość
Jedziemy na Chorwację w terminie 5-15 sierpnia. 10 nocy na miejscu. Własnym autem. Cztery osoby dorosłe plus dziecko 4 letnie. Miejscowość Baska Voda. Piękna okolica. Morze i góry w jednym :) Blisko Makarskiej. W tamtym roku byliśmy trochę bliżej od Polski. Teraz jakieś 150 km dalej jedziemy. Syn ma 4 lata. Kamienista plaza dla mnie rewelacja. Nie cierpię piasku wchodzącego wszędzie. Buty na plażę i do wody tzw. anty jezowce, maty zamiast koca i gra gitara. Dla mnie rewelacja :) Koszt z przejazdem i własnym jedzeniem (mamy apartament z kuchnia, syn sypia za dnia więc wtedy jest czas na gotowanie i posiłek) 3500 zl na parę. Tzn. my tyle i druga para co z nami jedzie tyle samo. Za same noclegi 800 euro czyli jakieś 3380 za wszystkich. Apartament z widokiem na morze, duży taras :) do morza 200 metrów :) Baska Voda to nie jakaś dziura zabita dechami. Dość popularna miejscowość w Chorwacji. Da się tanio tylko trzeba wcześnie szukać. My rezerwację robiliśmy w marcu już ;)

Gość gość
Zapomniałam dodać, ze auto w gazie więc taniej niż na benzynie czy ropie ;)

Ja jadę na Chorwację ze znajomymi kamperem. Na pewno zwiedzimy jeziora Plitwickie, Rivierę Makarską itd... Pojazd wynajmujemy w wypożyczalni kamperów http://wynajem-kampera.pl/ . Są z Rzeszowa i mają bardzo dogodne ceny i brak limitu kilometrów. Wyliczyliśmy, że na 4 osoby będzie dużo taniej jak za wynajem apartamentu :)

Gość gość
Również polecam Chorwację..właśnie wróciliśmy z tucepi

Gość gość
Obok Baśki super plaża w krvavicy a wymarzona w marusici :)

Gość gość
Kampery wychodzą bardzo drogo winiety, paliwo i wypożyczenie. Taniej autem i wygodniej. Kamperem nie pojeździsz po tych wąskich uliczkach chorwackich wiosek a tam jest cudnie.

Gość gość
Ja na wakacje od jakiegos czasu zawsze jezdze z Novum travel http://novumtravel.pl/. Mają bardzo ciekawe propozycje, ja co roku przegladam ich oferty i zawsze znajduje coś fajnego dla siebie :)

Gość gość
tutaj bardziej jest kwestia do jakiego hotelu, bo generalnie oba kraje są fajne; chorwacja bardziej urodziwa, za to większość plaż jest kamienista, w bułgarii piękne piaszczyste plaże z długim wejściem do morza (jest płytko, w sam raz dla małych dzieci). jeśli mam polecić hotel z atrakcjami dla dzieci to zdecydowanie riviera w złotych piaskach, najlepiej z rainbow, które ma tam swoje animacje dla dzieci po polsku. hotel jest fajnie usytuowany, a w hotelu i na terenie resortu mnóstwo udogodnień dla najmłodszych.

Gość Myszuunia
Adria Beach w Chorwacji z animacjami dla dzieci w ramach figloklubów. byłam i polecam.

Gość gość
Chorwacja jest droższa i do morza tylko w specjalnych butach. Bułgaria to, z moich doświadczeń, kelnerzy z mentalnością rodem z komuny, większy bałagan ogólnie, raz trafiliśmy dobrze, zatrzymaliśmy się w malutkiej przyjaznej winnicy, jeden dzień, jeden nocleg, bardzo przyjazny właściciel, ale jechać do molochu i lecieć schematem typu Złote Piaski nie polecam. Spotkałam się też z opinią, że Polacy jeżdżą tam z sentymentu by sobie przypomnieć jak to było 30 lat temu. Sęk w tym, że w Bułgarii w wielu miejscach od tych 30 lat nic się nie zmieniło, ani mentalność, ani infrastruktura. Bułgaria ma fajne, nieoklepane, miejsca, ale jak się jedzie z dziećmi leżeć na plaży to niestety wybór jest ograniczony.

Gość gośćaga83
Chorwacja. Crikvenica, bardzo blisko nas. Za rodzine 5 osobowa place 3500 zl za 10 nocy. Apartament z pralka 200 metrow do piaszczystej plazy. Bylam z dziecmi 3 i 10 lat w tym roku dochodzi synek 1 rok. Polecam. Spokojnie. Ceny w marketach takie same. My autem jedziemy.

Gość gość
Myszuunia napisz coś więcej o tym hotelu? Wyszukałam go i wydaje mi się całkiem ok. Co to znaczy że byłaś w ramach figloklubów?

Gość gość
Aga83 proszę powiedz coś więcej. Daj linka do tego hotelu

Gość madgusiaaa
Hop hop, ja równiez byłam w Adria Beach w Chorwacji, ale widze, że w tym roku nie ma go już w ofercie - pokazuje się tylko jako "Figlokluby w poprzednich latach" :( ale jesli kiedys bedziecie mieli okazję tam trafić - bardzo polecam - taaak spokojnie i zielono <3

Gość gość
wpisz sobie w wyszukiwarce kokkino nero. To najtańsza Grecja, szczególnie autokarem. Oczywiście, że nie polecam.