Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pattrryycja

Na którym dniu cyklu zatrzymać się w staraniach jeśli pragniemy córkę??

Polecane posty

Gość Pattrryycja

Mamy 7-letnie bliźniaki (dwóch chłopców) Pragniemy! (zwłaszcza ja - zdominowana przez płeć męską) mieć córkę usmiech.gif Na którym dc się zatrzymać? Mam cykle 28 lub 29 dniowe. Nigdy innych. Oczywiście dodam, że jak będzie trzeci syn to też będzie dobrze. Najważniejsze jest zdrowe dziecko usmiech.gif Jednak chciałabym przynajmniej spróbować zwiększyć Nasze szanse na dziewczynkę. Proszę o odp. doświadczone mamy.

Gość gość
5

Gość gość
To nie działa.

Gość gość
Wg. mnie największe szanse na ciążę masz w owulacje czyli około 14, 15dc

Gość gość
3-4 dni przed owulacja potem stop

Gość gość
kilka dni 3-4 przed owulacja potem stop ,,,, w owulacje to na chłopaka

Gość gość
Myślicie, że w ogóle może coś być ze stosunku 4dni przed owu? :O

Gość gość
Hehe ja 5 dni przed owu i mam synka. Jestem pewna cyklu, bo staraliśmy się o dziecko ponad rok i robiłam nawet testy owulacyjne, a potem męża nie było w domu. Byłam pewna, że nic z tego znowu nie będzie bo mąż akurat na wyjeździe jak wypadła owulacja a tu niespodzianka :)

Gość gość
Pewnie Ci się owu przesunela

Gość gość
Plemniki męskie żyją krócej dlatego każą kochać się w owulacje to zwiększa szanse,,, a dziewczęce żyją dłużej dlatego kilka dni przed owoulacją gwarancja że przetrwają żeńskie a męskie nie bo są słabsze o to w tym wszytskim, chodzi

Gość gość
No toż mówię, że nie przesunęła bo monitorowałam cykl.

Gość gość
Podobno „łatwiej” jest począć dziewczynkę, bo „żeńskie” plemniki, czyli te z chromosomem X są silniejsze i żyją dłużej. Mogą zatem pokonać dłuższą drogę do komórki jajowej i doprowadzić do zapłodnienia w trudniejszych warunkach np. gdy nasienia jest mniej. Pary starające się o córkę powinny zatem współżyć na 2-3 dni przed owulacją, bo w śluzie przetrwają jedynie plemniki żeńskie, które w trakcie owulacji będą w stanie zapłodnić komórkę jajową.

Gość gość
Wierzycie w to??? Ja myślę, że jest 50/50

Gość gość
Sex 4 dni przed owu i jest córką. Owulacja była monitorowana, bo starałam się właśnie o córkę ,bo miałam już trzech synów.I udało się :)

Gość gość
Nie licz nic. Daj się ponieść

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze w 6 dniu cyklu,ktory trwa zawsze ok 27-30 dni,wiec w ogole na dlugo jeszcze przed spodziewana owulacja. 2 dni wczesniej jeszcze okres mialam,a tu ciaza. Bedzie chlopiec,wiec chyba nie ma zasady:)

Gość gość tylko ja
Witam, też staraliśmy się o dziewczynkę, bo mamy już 3 chłopców. Już z trzecim celowaliśmy w dziewczynkę ale ciągle się nie udawalo (przez pół roku) więc postanowiliśmy nie pilnować dni przed owulacją i zaraz zaszłam. Teraz jestem znowu w ciąży bo znowu podejście do dziewczynki i przy próbie 5 dni przed owulacją nic nie wyszlo a w kolejnym cyklu był stosunek 2 dni przed owu i się udało. Lekarz wstepnie potwierdził dziewczynkę. Ja wiem że ta metoda nie jest 100% skuteczna ale to chyba jedyna na którą potencjalnie mamy wpływ. Wyczytałam ze plemniki zyją 2-5 dni i nie wiem od czego to zależy, może u jednego mężczyzny żyją krócej u innego dłużej? może coś w tym być

Gość gość
Ja przy cyklach 25-26 mam 2 corki z 8 dnia cyklu i 10.

Gość gość
ja cykle mam 28 dniowe i mamy córkę z 14dc

Gość gość
9:03 stosunek mogłaś mieć na przykład 4 dni wcześniej i plemniki przetrwały do owulacji. A ten stosunek w 14 dniu cyklu już nie miał wpływu bo jajeczko było zapłodnione na przykład kilka godzin wcześniej przez plemniki sprzed kilku dni bo to jest niemożliwe że 14 dniu cyklu córka, nigdy nie słyszałam i nie czytałam żeby ze stosunku podczas owulacji była córka.

Gość gość
Z tego wynika, że bardzo łatwo jest zaplanować płeć :P

Gość gość
Gdyby tak było to na świecie byłoby minumum 70 % chłopaków, nie pomyślałyście o tym ?

Gość gość
Rodzi się przecież więcej chłopców! :-)

Gość gość
W przedszkolach jest więcej dziewczynek, zresztą na pewno nie 70% populacji to faceci.

Gość gość
Jak chcesz dziewczynke, to jedz truskawki. Chlopca - marchewki. A jak bliznieta, to upiecz sernik (najlepiej z wisniami) albo uzyj kodu "Forcetwinz" :) :) :) :)

Gość gość
Monitoruj dzien cyklu metoda termiczno-sluzowa albomikroskopem cyklu ze sliny.

Gość gość
19.29 napisala, monitoruj tylko dokladnie swoj cykl. To dziala, mam zaplanowana juz 30-letnia corke. Poszukaj w necie o planowaniu plci, to dziala.

Gość gość
Wg mnie zatrzymując się w staraniach na 4dni przed owu zmniejszasz w ogóle szansę na ciążę!

Gość gość
To nie działa tak. Poczytaj o metodzie księżycowej dr Jonasa