Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szoperkaela

Ból kręgosłupa

Polecane posty

Gość Szoperkaela

Witajcie, jak poradzić sobie z bólem w nocy przy rwie kulszowej lub wypadnieciu dysku. Leki i zastrzyki nie pomagają. A z soru w szpitalu kroplowki i do domu. Nie mam już siły nawet chodzić i pleców wyprostowac. Ból jest nie do zniesienia.

Gość gość
Ibuprom?

Gość Szoperkaela
Niestety nic nie pomaga, oprócz kroplòwek... A już jestem po wizycie prywatnej neurologa gdzie będę mieć rezonans lecz kolejki są. Tylko niewiem czy wytrzymam, boję się że przy wypadnieciu dysku może dojść do do uszkodzenia rdzeniu kręgowego. W takim długim oczekiwaniom na jaką kolwiek pomoc. W szpitalu niestety nie otrzymuje jakiegoś wsparcia tylko odsyłają do lekarzy i tak w kółko.

Gość gość
Próbowałaś leżenia na twardej podłodze w stylu krzesełkowym? Jak nie to ci napiszę Stawiasz krzesło, kładziesz się na podłogę i nogi na te krzesło kładziesz tak żeby plecy równo leżały na twardym podłożu. Ja tez przez to przeszlam 20 lat temu tylko mi pomagał Tramal w zastrzykach i również jestem po operacji kręgosłupa. Zyczę Ci duzo zdrówka i żebyś tylko nie przeszła przez to co ja 👄

Gość gość
Ja tez od soboty sie ruszyć nie mogę biorę diclofenac i smaruje maścią i nic. A te kroplówki to jaki to lek i kto ci przepisal?

Gość gość
Zycze Ci duzo sily! Prosze idz do dobrego fizjoterapeuty tylko niewariata, wczesniej miej ze soba rezonans. Mnie bolalo przez rok :( na wyniku wyszla drobna zmiana. Mniej lub bardziej bolalo, z czasem troche przeszlo. Lekki bol towarzyszy mi caly czas. Bol kregoslupa spowodowal u mnie szczekoscisk, wiec prosze nie zaciskaj zebow z bolu. Przejdzie Ci i bedziesz mogla normalnie funkcjonowac! :) Pozdrawiam!

Gość Szoperkaela
Nie próbowałam tak na tym krześle.... Ogólnie boję się operacji mam 28 lat i każdy lekarz i szpital odsyła mnie..... Dziś byłam u neurochirurga skierowanie dostałam na rezonans... Lecz kolejki są straszne w ostateczności pójdę i zapłacę każda sekunda się liczy.... W kroplowkach dostawałam tramal i pelargine i relanium ostatnio. A leki które lekarz wypisal i zastrzyki nie pomagają mi. Mam już nudności od nich i zawroty głowy. Od niecałych 2 tyg. Chodzę zgieta w pół. Nie mam pojęcia jak się wyprostowac.

Gość Szoperkaela
Wiecie co mi w szpitalu powiedzieli, nie przyjmą. Mnie na oddział ponieważ ruszam stopą i nie obchodzi ich to że chodzę wygięta do przodu. Skandal jakiś.... Oczywiście przyjęli by mnie podwarunkiem jak by mi nogę sparaliżowano albo zwieracze puszczą. To mam czekać aż do takiego stanu jak się doprowadze_zapytalam ich_nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Niestety rezonans prywatnie trzeba robić bo na NFZ sie człowiek nie doczeka :/ Ja tak miałam niedawno jak potrzebowałam rezonansu kolana.

Gość gość
I gdzie zrobiłaś? Możesz polecić jakiś ośrodek z Warszawy?

Gość gość
Musisz koniecznie isć do dobrego ortopedy. Ja regularnie chodzę do http://cryos.pl/ - to znakomita klinika. Jestem bardzo zadowolona z tamtejszego leczenia.