Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na zatwardzenie u 9 miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo prosze o jakies rady

Gość gość
Doraźnie wlewka Melilax, a każdego dnia dicopeg. To są zalecenia chirurga dziecięcego. Ja leczę córkę już 4 miesiące, bo ma z tym ogromny problem. Lekarz zalecił, aby pilnować wypróżnień co 3 dzień, a jak nic nie będzie to wtedy podawać melilax.

Gość gość
W jakiej formie jest lek dicopeg i czy kupie bez recepty?

Gość gość
Dicopeg junior jest w saszetkach po 5 gram jedna i w pudełkach po 100 gram z miarką. Kupuje się bez recepty. Wyliczy Pani proporcje w oparciu o wagę dziecka. Lek jest bezpieczny i działa, ale trzeba cierpliwości. U nas zadziałał po 2 dniach. Dziecko miało ogromny problem, wypróżnienie łączyło się z wymiotami i spowodowało uszkodzenie przy odbycie. Stąd co miesiąc mam wizytę kontrolną u chirurga dziecięcego. Teraz zagoiło się to pęknięcie i jest lepiej. Lekarz zabronił podawania kaszek ryżowych. Lek ten jest bezpieczny dla dziecka. Może to Pani pomoże co napisałam.

Gość gość
Do obiadki można dodać oliwe z oliwek albo siemię lniane mielone. Naturalne sposoby a naprawdę działają cuda. Wystarczy że np do gotowego słoiczka obiadowego do jego połowy dodasz trochę siemienia zmienia lekko konsystencje więc trzeba uważać żeby była to ilość która dziecko zje zamiast pluc. Siemię to błonnik o oliwa ma poślizg ze tak powiem na pewno zatwardzenie przejdzie. Potem wystarczy na spaleniu włączyć pół łyżeczki siemienia dziennie i niedrogi problem. Potem z wiekiem dziecko będzie miało inne źródła błonnika.

Gość gość
Siemie lniana, oliwa jest dobra, jak dziecko pije wodę. Moja nie chciała pić.

Gość gość
Jeżeli to nie jest stan kliniczny, to może warto spróbować naturalnych środków, zamiast wlewać w dziecko lekarstwa? Próbowałaś np. przecieru ze śliwek?

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedzi. Dalam dziecku wlasnie troszke oliwy z oliwek do obiadku i jesli nie zadziala podam ten dicopag. Kupilam wlasnie w aptece. Jeszcze raz dziekuje mam nadzieje ze pomoze bo dziecko sie meczy

Gość Zagazowane jelita

Do mleka modyfikowane go wlej łyżkę oleju rzepakowego. 

Rumianek do picia. Ostrożnie, bo jest moczopędne i można odwodnić dziecko. 

Sok jabłkowy (np. Bobovita) 

Śliwki tarte suszone (mus śliwkowy) 

Zmielone siemię lniane do posiłku

Sab Simplex Kropelki na kolkę (dziecko może mieć zagazowane jelita, dlatego zaparcia, często ostre). Sab Simplex nie przedawkujesz, bo wypierz i zrobi kupkę. 

Lactulosum (nie stosowałam), ale działa. 

Gość Zagazowane jelita

*wypierdzi i zrobi kupkę 

Poważnie.