Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

juz mam dosyć pracowania na 500 plus

Polecane posty

Gość gość

jak ja k****am na te 500+, jak ja nienawidzę pracy, jak ja nienawidzę tego kraju

Gość gość
Nikt Cię tu nie trzyma przecież, możesz zawsze wyjechać do Niemiec pracować na zasiłki dla muslimów. Dziwne że nie masz nic przeciwko żeby twoje podatki szły na więźniów i zasiłki na wódkę dla wieloletnich alkoholików.

Gość gość
więźniowie i pijaki to są własnie te małe źle wychowane dzieci, a teraz jak dostają za darmo 500+ to nei dosyć, że je utrzymujemy już od poczęcia to je będziemy utrzymywać do usranej śmierci, bo nie nauczone będą pracy od samego poczęcia. Pijakiem i złodziejem nikt nie jest ud poczęcia, to sa skutki wychowywania

Gość gość
Najlepiej wyjez z tego kraju im mniej takich zawistnych i zazdrosnych ludzi tym lepiej

Gość gość
Jedz do Angli :)

Gość gość
Jesteś chora z nienawiści. Skorzystaj ze swoich podatków i idź do psychiatry po leki.

Gość gość
złosliwa bym była, to bym napisała, ze trzeba sie było uczyc, to bys miał lepsza prace... ale napisze, to przejdz na zasiłek, dostaniesz całe 600-700 zł i bedziesz zyła w luksusie, na ekstra poziomie, podobnie jak te zule co chleją cały dzien

Gość gość
Do autorki - ale masz problem! :D biedactwo

Gość gość
ja tez mam dosyć ceny poszły w górę a cena nabywcza spada wszystko jest drogie tylko co z ludźmi którzy nie mają 500 plus (emeryci, renciści, samotni)

Gość gość
też mam dosyć po 40 latach pracy, ja pieprzę, codziennie z rana jak wstaję to ich przeklinam i życzę wszystkiego najgorszego

Gość gość
przeciez macie dokladnie tyle samo ile mieliscie przed 500+ :O serio naiwniaki wierzycie, ze mielibyscie nagle cuda wianki gdyby nie bylo 500+?? :D ze ceny nie poszlyby w gore?? :D zreszta jest zdecydowanie wiecej tych, ktorzy biorac te 500+ tez dokladaja do tego bo TEZ WYOBRACIE SOBIE! ze pracuja! :O

Gość gość
Ludzie tacy sa, ze zawsze na cos skladaja. Wczesniej byla bida i wina tuska teraz jest bida i wina 500+. Nic nowego.

Gość gość
Tak, wystarczy spojrzeć na wątki z przed kilku lat. Dopiero była bieda i narzekania.

Gość gość
ale na mnie nikt się nie złoży a ja muszę się składać na cudze bachory, to psim obowiązkiem rodziców jest utrzymanie dzieci a nie państwa a konkretnie podatników a takich podwyżek to nie pamiętam od dawna mi nikt nie dokłada a ci co biorą 500 + mają z czego płacić, dla jednych 500+ dla innych 500-

Gość gość
No to masz problem

Gość gość
No bo jestes po tej str barykady gdzie tobie nie dali i dlateho zrzedzisz

Gość gość
no to strzel sobie dwójkę to będziesz i ty miała 500

Gość gość
Mnie nikt nie zabiera na 500+ z etatu, bo nie jestem złodziejką i nie wyłudzałam vatu. Kasa na rodziny idzie bowiem z uszczelnienia systemu podatkowego i mało tego nasz rząd jeszcze zaoszczędził z wydatków publicznych

Gość gość tylko ja
Szkoda że nikt nie protestuje że z ich skladek wyplacane są emerytury i renty Niby odkladasz skladki ale tak na prawdę nie masz ani grosza w zusie. O tym to cicho siedzicie, a to już przecież ludzie nieproduktywni ( nazwijmy- mała ironia) przed dziećmi jest nadzieja na lepszy start w życie i wolę im dawać niż utrzymywać np więźniów, gdzie siedzą jak na wczasach

Gość gość
Trzeba być ścierwem by żałować na dzieci.

Gość gość
Nie rozumiem jednego- przed 500+ było pianie na prawo i lewo o tym jakie to wysokie zasiłki są w innych krajach, jak to "na zachodzie" matka z dziećmi może przeżyć przy opiece społecznej jak jej się noga powinie, jak to wspierają tam rodziny wielodzietne bo to przecież w interesie państwa żeby dzieci się rodziły, a u nas bieda i dno, groszowe zasiłki... A teraz, jak jest realne wsparcie (nie ukrywajmy, to jest realne i odczuwalne już), to nagle źle i niedobrze. Też uważam że kryteria powinny być inne, ale mamy jakby nie zauważają również innych spraw, darmowe podręczniki- źle, bo nieodpowiednio przygotowane a do religii i tak trzeba kupić (tak, spotkałam tu taki argument), miejsca w przedszkolach dla wszystkich- źle, bo mama nie ma w najbliższym i musi kilka przystanków dojechać... Nawet jak były niedawno plany większej swobody gospodarczej i zrobienia niskich składek ZUS w zależności od przychodu, który to projekt dałby ogromnej ilości pracujących w szarej strefie możliwość normalnego zarabiania, to plucie- bo za dużo firm ma wysokie koszty własne i nie będzie się im opłacać... Ubezpieczenie dla wszystkich- również źle, bo przecież JA płacę składki to czemu ktoś ma mieć za darmo, bez pomyślenia ile obecnie kosztuje obsługa tego systemu. Według kafeterianek tutaj najwyraźniej jedynym słusznym systemem jest totalna swoboda gospodarcza :D Szkoda tylko że Korwin- Mikke ma wciąż takie małe poparcie.

Gość gość
a jak nie było 500plus to na co robilas, więcej zarabialas?? !! podatki chyba placilas tkie same, prawda? mi na dg po wprowadzeniu 500plus składki podskoczyy chyba z 20zł. przecież nikt ci co miesiąc nie zabiera 500zł. wariatko! ludzie to sa tępi, denerwuje mnie to gadanie 500plus. zobaczymy jak pojdziesz na emeryture i młodsze pokolenie będzie gadalo tak samo jak ty, obys dostala najnizsza jak to możliwe albo wcale bo przecież spoleczenstwo może nie chcieć pracować na twoja emeryture!!!

Gość gość
nie wiem jakim sposobem niby odbierają mi na 500+ :D przecież w związku z podwyżką pensji minimalnej dostałam więcej kasy a nie odebrali mi 500 zł z wynagrodzenia :D wariatki :D