Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paluszki rybne, kupujecie?

Polecane posty

Gość gość

Np. Frosta? Smażycie na patelni czy w piekarniku odgrzewacie? Staje już na głowie a dzieciaki nie chcą tknąć ryb, poddałam się i kupiłam te paluszki, jak zjedzą to im powiem że to ryba:o

Gość gość
Czasami kupuję meksykańskie z frosty. Mój syn nienawidzi ryb, co tydzień jest wojna, więc czasami się poddaje i kupuję paluszki. Autorko, a próbowałaś mielone z ryby? Może twoim dzieciom zasmakuje.

Gość gość
Próbowałam, synkowi nawet smakowało dopóki córka nie stwierdziła że śmierdzi:o ogólnie moje brzdące nie wybrzydzają ale z rybami jest problem.

Gość gość
U mnie podobnie z rybami. Sama uwielbiam ryby, ale robię tylko raz w tygodniu, bo nie mam siły na częstsze awantury.

Gość gość
Paluszki rybne to syf więc nie rozumiem waszego oburzenia jak dzieci nie chcą tego jeść

Gość gość
9:00 Naucz się czytać tumanie.

Gość gość
Ja czasem robię jak mam lenia. Smażę na patelni, bo piekarnik nam się popsuł.

Gość gość
A dlaczego paluszki rybne to syf?

Gość gość
dobrej jakości paluszki rybne to nie jest żaden syf, czytam składy produktów, np we Frosty paluszkach jest : ilety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC), mąka pszenna, olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie), woda, skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie), sól (bez substancji przeciwzbrylających), przyprawy (papryka i kurkuma), drożdże Ja piekę je w piekarniku, nie wiem czy sama bym zrobiła lepsze

Gość gość
czasem robie też takie ala kotleciki z upieczonej ryby i ugotowanego ryżu, z jajkiem, zieleniną, dobrze przyprawione, moje dzieci nie lubia mdłych potraw. Obtaczam w bułce tartej z sezamem, podaję z z sosem jogurtowym

Gość gość
Jak można nie lubić ryb??? Nasza rodzina je uwielbia, dorsze, sandacze, pstrągi, łososie, śledzie a nie jakaś zamrożona mazia

Gość gość
ps te kotleciki można albo smażyć ,albo piec, tylko blaszkę trzeba posmarowac olejem i kotleciki z wierzchu też można, żeby byly chrupkie Rybę jemy dwa razy w tygodniu na obiad, więc kombinuje różnie. Ostatnio zrobilamz córka fajnie zawijasy z łososiem w cieście francuskim. Ze szpinakiem i serem - moje dzieci akurat jedzą "zielone"

Gość gość
Brzmi świetnie, napewno spróbuję. Ja osobiście uwielbiam ryby, dzieci nie lubią i co mam zrobić? Kombinuje.

Gość gość
Autorka ma rację, moje smyki też nie chciały jeść ryb i właśnie podałam paluszki i powiedziałam dopiero gdy zjadly że to ryba. Dzieci były w szoku ale od tego czasu jedzą normalnie ryby a nie paluszki. Autorka ma dobry plan.

Gość gość
Wcale nie jem ryb.

Gość gość
Faktycznie skład nie jest jakiś straszny, chociaż dla mnie 65% ryby w paluszkach rybnych to jednak nieporozumienie... Nie lepiej już samodzielnie zrobić? My jemy ryby, mały miał okresy kiedy lubił mniej- wtedy były kotleciki rybne, albo klopsiki, teraz już nie marudzi. Zwykłe mięso na obiad mamy bardzo rzadko, do kanapek też częściej ryby- pasta z tuńczyka, z makreli, wędzony pstrąg, śledzie, szprotki- niż wędliny. Nawet spaghetti mamy z rybą zamiast mięsa mielonego do pomidorowego sosu.

Gość gość
A ja słyszałam że dzieci nie mogą jeść tuńczyka:o

Gość gość
To im nie wciskaj jak nie chca tepa dzido. Nie umra jak nie zjedza ryby...

Gość gość
O Ho Ho troll się przebudził.

Gość gość
Ja kupuję aczkolwiek bym dziecku nie dala malemu, bo to jakieś zmielone niewiadomo co. Spróbuj zmienić pstrąga w folii w piekarniku albo klopsy rybne z filetu. Albo zrób rosół na rybie, cokolwiek, starczy że dobrze doprawisz to zabiję smak ryby. Przecież odrobinę przypraw dziecku nie zaszkodzi.