Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opiłek w oku a ubezpieczenie

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. W poniedziałek przy szlifowaniu wbił mi sie opiłek w spojówkę, zaczeło podrażniać powieke i pogarszać się wzrok, wczoraj zostało usunięte ciało obce i mam zakrapiać oko 4 razy dziennie. Jak narazie widzę słabiej. Tu nasuwa się moje pytanie czy mogę ubiegać się o odszkodowanie od ubezpieczyciela gdzie indywidualnie opłacam polise w Warcie? Czy ktoś z was miał taki przypadek? Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.

Gość gość
A jesteś na l-4?

Gość gość
L4 nie daje pracodawcy. Chcę wziąć tylko opis od lekarza co mi było i jakie leczenie i złożyć papiery do ubezpieczyciela gdzie indywidualnie opłacam polise. Pozdrawiam

Gość gość
sorki, ale nic nie dostaniesz :P

Gość gość
kuźwa już nawet za opiłek chceliby doić kase...nic nie dostaniesz!

Gość gość
Jeśli ty dostaniesz cokolwiek za taką pierdołę, to każdy nawet z zaparciem powinien dostać odszkodowanie. Z resztą ubezpieczyciele mają tabelki według których liczą ile się należy, ale "paproch" w oku to nic takiego. Uraz masz na własne życzenie (nie założyłeś okularów ochronnych) a za głupotę kasy nie dają!

Gość gość
Mój luby za opiłek dostał w Kaliszu 360 zł :)

Gość gość
jak opiłek spowodował uszczerbek na zdrowiu, to możesz ubiegać się o odszkodowanie. Jeśli wypadek zdarzył się w pracy mozesz sie ubiegac tez o odszkodowanie z polisy OC pracodawcy. spróbuj zadzwonić tutaj: rozmowa jest niezobowiązująca a może Ci coś podpowiedzą https://mediatorexpert.pl/zglos-szkode/inny-problem-odszkodowawczy

Gość Opilek

Ja dostałem 1560 zł pozdrawiam