Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczkas

Jak zarobić na stronie internetowej?

Polecane posty

Gość laleczkas

Mam stronę internetową o tematyce turystycznej, która jest odwiedzana przez ponad 1000 osób dziennie. Czy to już jest ruch z którego można czerpać jakieś sensowne zarobki? Ktoś z was prowadzi stronę z podobnymi parametrami?

Gość gość
Jeśli nie jest to jakiś przypadkowy ruch, to oczywiście, że możesz z tego wyciągnąć całkiem fajne pieniądze, tym bardziej, że tematyka jest przecież mocno dochodowa. Znasz Awin? Załóż konto w systemie i dopasuj sobie jakiś konkretny program partnerski pod siebie. Na pewno był Travelplanet, ale też inne. Ogólnie duże znaczenie ma ustawienie reklam, ich dopasowanie, ale też źródło Twojego ruchu. Np. ten z wyszukiwarki jest dużo bardziej wartościowy, niż ten z fejsa.

Gość laleczkas
A które konkretnie programy Awin polecasz? Jakieś nazwy? No na logikę znana marka to łatwiej o lead, prawda? Założę dzisiaj konto i rozpoznam system, ale ogólnie to widzę w spisie programów mnóstwo ciekawych tematów. Tylko jak z realnymi zyskami?

Gość gość
Najpierw musisz płacić.

Gość gość
Znane marki - nawet jeśli anonimowa firma ma większą stawkę za lead, to i tak zdecydowanie lepiej postawić na coś znanego - konwersji będzie o wiele więcej. Zresztą - zaczniesz testować programy Awin to sama zauważysz nawet po klikalności poszczególnych reklam, czym interesują się ludzie...

Gość Riski
Awin to dawny Zanox, racja? Jakoś nie kojarzę tej nowej ich marki jeszcze. Ale zgadzam się, że lepiej zaufać sprawdzonym systemom. Looknę co mają ciekawego.

Gość gość
Tak, Awin to stary Zanox, połączone marki. Akurat w tym systemie jestem od dawna i nie mam żadnych problemów. Przede wszystkim chodzi tutaj o programy dające fajne wyniki. Nie na każdym programie wygenerujesz sensowne konwersje - tutaj wygenerujesz je bez większych problemów, właśnie na znanych programach, a tych znanych marek mają sporo.

Gość darkosik
Pamiętajcie, że poziom konwersji zależy w dużej mierze od źródła ruchu. Np. ruch ze społeczności nie konwertuje tak dobrze, jak ruch z wyszukiwarki. Idąc dalej - dobrze dobrany program, odpowiednie miejsca na reklamy, odpowiedni ****** na bank będziecie w stanie wyciągnąć z tego całkiem niezłe pieniądze.

Gość gimba
Po połączeniu w Awin możecie korzystać z nowego panelu i starego - zależy jak sobie ustawicie. Ja miałem u nich dwa profile - jeden obsługuję po staremu, a jeden po nowemu. Jest ok. A po zmianach? Na pewno pojawia się dużo konkretnych programów znanych marek, szczególnie z turystyki, a mnie głównie ta branża interesuje.