Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XsamosiaX

6 tygodni dziecko i 6 kg pomocy!

Polecane posty

Syn ma 6 tygodni 4 dni. Urodził się 3800. Już w szpitalu po poropoie wypijał butle 90ml. W jednej piersi miałam zator i nie udało jej się już "uruchomić". Z tej drugiej nie najadał się, potrafiłam 7 godzin siedzieć dziennie na piersi i był ciągle głodny. Musiałam go dokarmiać mm. Ciągle mu mało. Oczywiście jak posmakował mm nie chciał ssać z piersi, więc odssysam mu. Dziennie mialam 150-200 swojego pokarmu tylko, ale do tej pory ściągam te śladowe ilości i musze mieszać z mm bo nie smakuje mu takie. Nie ma opcji żeby wytrzymał bez jedzenia 3 godz. Je średnio co 2 godz i 120 ml. Dziennie wychodzi mu 1100 około mm i 120 wody przegotowanej. Wygląda na czteromiesięczne dziecko. Obecnie jesteśmy w szpitalu przez infekcje i cały personel mówi że nie widział tak dużego miesięcznego dziecka, ale że nic z tym nie zrobie tyle potrzebuje. Dodam że próbowałam oszukiwać miareczki...skutek odwrotny dziecko rozzłoszczone głodne co godzine wołało jeść. Mamy problem z kupkami co dwa trzy są, zdarzają się twarde. Probiotyk nie działa. Jakieś rady? Obawiam się że będzie otyły i wszelkich komplikacji z tym związanych.

Gość gość
Pytaj o rady pediatrę, widac taka uroda skoro tyle potrzebuje.

Gość gość
Idz d pediatry.

Byłam już u pediatry mówił żeby przepajać. I tak robie. Obecnie jesteśmy w szpitalu lekarze go oglądają i mówią że jest jest duży ale nic nie zrobie.

Gość gość
Może zmiana mm pomoże? Niektóre są bardziej słodkie. A przynajmniej może rozwiązać problem kupek. U starszego syna z enfamilu przeszliśmy na hipp i kupki były regularnie. Widać, że dużo z tego mleka wchłania, jeśli tak rzadko się wypróżnia . Mój młodszy waży 6300, a ma 10 tygodni. Też jest wielki, ur. 3900. Ale mam odwrotny problem, tylko kp, mm jakbym go chciała otruc. A jak u niego ze "wzrostem "? Jest po prostu duży, czy bardzo otluszczony? Moze któreś z Was lub ktoś w rodzinie też był dużym dzieckiem?

Gość gość
No to jak lekarze twierdzą, że taka jego uroda to co my mamy Ci poradzić? Lekarz nic na to a my co?

Jesteśmy na bebiko od początku. Jest i duży i grubiutki. Ma 62 cm. Zastanawiałam się nad zmianą mleka, pytałam lekarza właśnie o to mówił żeby nie kombinować tylko probiotyk dał...nie pomogł. Ja urodziłam się 3000 niejadek. Mąż 3300 też niejadek.

Gość gość
Po tym przypadku widac jak rzwijaja sie dzieci na mm i na kp.

Gość gość
Podawaj w nocy tylko wode albo herbatke bez cukru.

Gość gość
Masz nirfart że dziecko na mm mój syn rósł na potęgę od kas miał miesiąc był minimum na 75 centylu wagi i wzrostu mając 2 mieisace chyba ważył 7 kg jedyne pytanie jakie padło czy jest dokarmiamy nie na samej piersi więc tak ma być brzmiala wypowiedź lekarza.

Spróbuje tak zrobić bo te nocne karmienia najgorsze są zapewne. I tak się budzi w nocy co 4 5 godz ale zobaczymy jak zaareaguje. Dziękuje.

Gość gość
Ja karmie mm i jakos moje dziecko wazy normalnie - 8 kg, ma 6 miesięcy, urodził sie zawaha 3610. Także nie dorabiajcie tu ideologii, ze to przez sztuczne mleko. Mam świadomość, ze przy KP ważył by troche mniej, ale nie zawsze wychodzi z karmieniem piersią.

Gość gość
Wsypuj mniej mleka do wody bo bedzie gruby jak kaleka. Woda i mniej mleka a jak troche poplacze to trudno. Lepiej zeby teraz plakal niz pozniej.

Miarki próbowałam oszukiwać już. Skutek odwrotny nie spał praktycznie trzy dni i ciągle głodny i zjadał dużo więcej w efekcie. Teraz podałam mu przed snem samą wodę zobaczymy efekty. Po obudzeniu też spróbuje.

Gość gość
Moj w wieku 6 tygodni tez mial. Teraz ma 8 tyodni i juz 6700 wazy. Jak dla mnie to normalne. Oczywiście ubranka na 62 . Przynajmniej sie nie boje ze mu krzywdę zrobię jak z niego kaeal chłopaka

Gość gość
A i zapomniałam dodać . Karmie piersią

Gość gość
mój ma 8 tyg i waży 5 kg a urodzil się 2700 zobaczymy jak będzie dalej. nie martw się bo nie ma czym, moja córka za to urodzila się 2300 i w wieku 6 tyg miała 5500kg a potem to już tylko tyła i tyła, była wielkim niemowlakiem ręce nogi to były golony po prostu, waga jej się zatrzymała jak miała roczek bo wazyla wtedy 10,5 kg a teraz ma 2 latka i wazy 11kg, wyciągnela się. taki urok twojego dziecka po prostu, i nie doszukuj się tu mleka , ze nie takie , ze to od sztucznego, bo to tak nie działa. moja znajoma karmila tylko piersią i jej córa była ogromna!! teraz jest normalną 2 latką. a to ,ze on się domaga jedzenia, to niewierze, daj mu smoka, przetrzymuj te 3 godz. daj herbatkę, daj wodę . ja tez jestem antysmoczkowa, córka żyła bez smka do pól roczku, a dalam jej dlatego aby przestala jeść w nocy, bo była gruba, nauczyła się smoka doić ale tylko na sen, w czasie dnia smok nie istniał. teraz synek ma 8tyg i w doopce mam , ze siedzi ze smokiem, nie przekarmiam go i na jego płacz nie lecę z butlą, jak biegłam do córki, daje mu smoka i przysypia, widocznie twoje dziecko jest tak samo jak moje musi coś ssac, trudno u mnie na pewno nie będzie to butla i daje mu jesc co 3 godz, czasem 4 a w nocy to nie je 5 godz wcale. jak ma przytyć to przytyje taki urok dziecka, i tak to wybiega nie przejmuj się.

Gość gość
Pewnie tyle potrzebuje tego mleka chociaz niemowlaka nie odchudzaj. Unormuje sobie w końcu zapotrzebowanie na mleko sam. Mojego brata córcia była bardzo bardzo pulchniutka i była na piersi jak zaczęła się więcej ruszać podnosić raczkować to zaczęła to gubić teraz ma 5 lat i jest szczupłą dziewczynką.

Gość gość
Autorko nie zmniejszaj miarek mleka ! Przeciez w tym mleku nie ma samego tluszczu na Boga..Myslisz , ze olejem go karmisz czy co ? Poczytaj co w nim jest i czego nie dajesz dziecku ! Jest takie mleko dla " Hungry babies ", w Pl tez powinno byc. Moj syn tez byk taki nienazarty, caly czas niemowlectwa wygldal jak paczek..A nie chorowal..przystopowal z jedzeniem jak zaczoł jesc zupki, deserki itp. Ruch zrobił swoje gdy zaczoł chodzic.. W pewnym momencie przestal przybierac na wadze i zaczol rosnac .. Dzis to kosci z miesniami( duzo uprawia sportu ), po tluszczyku z dziecinstwa zostal mu jedynie slad wokól pepka, taki zapasik tkanki tluszczowej, nie cwiczy przeciez brzuszkow na silowni.. Jest jednym z najwyszych dzieci w klasie, a nieprzewidzialabys tego widzac go jako kluska w dziecinstwie.

Te zmniejszanie miarek to pomysł położnej co przychodziła na wizyty patronażowe. Dwa dni tak robiłam i to nie miało sensu pomysł z d**y wyjęty. Dziękuje Wam.