Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy up?

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie?

Gość gość
z 10 tysiecy conajmniej

Gość Marylinnn
Tyle, ile jesteś gotów na niego przeznaczyć ;) Biżuterię srebrną z cyrkoniami możesz dostać już za ok 100zł nawet w Aparcie czy Yes czyli znanych markach, jeśli wolisz coś bardziej wyszukanego to złoto i brylanty np. w Aclari diamonds nawet od c. 550zł już możesz mieć. Zależy czego szukasz i co bardziej spodoba się Twojej wybrance. O ile szukasz dla wybranki, a nie jesteś wybranką, która chce sprawdzić czy ukochany się postarał, to wtedy nie pomogę. ;)

Zakup pierścionka dla faceta w jakimś stopniu powinien być wyzwaniem. Nie wyobrażam sobie, gdyby ktoś, kto zarabia np. ponad 5000 zł dał mi pierścionek za mniej niż 1500. Znam studentów, którzy dawali swoim ukochanym pierścionki za 2500 zł, przy zarobkach 1300 zł ;). Błyszczący brylant to jedno, ale w momencie zaręczyn chciałabym widzieć również to, że mój facet zrobił coś PONAD siebie. Jeżeli zakładać, że pierścionek powinien być wykonany conajmniej ze złota (sorry, nie wyobrażam sobie noszenie srebrbego pierścionka na co dzień) koszty zaczynają się od 400 zł (nie z brylantami), biżuteria z brylantem naturalnym zaczyna się od 800 zł. Ktoś lubi prostsze warianty, ktoś bardziej wyszukane. Oczywiście, głupio wymagać od faceta pierścionek, na który on będzie pracował ponad 5 lat xd p.s. specjalizuje się w wyrobach jubilerskich i chętnie doradzę w wyborze :)

Gość Marinamaria33
To trochę krępujące pytanie, bo przecież nie powinna się liczyć ilość wydanych złotówek, a miłość. Niektóre kobiety mówią, że gdyby ich ukochany dał im kapsel z Tymbarku, to i tak powiedziałyby "tak", bo liczy się uczucie. Ale nie ma co się oszukiwać. Większość liczy na wspaniały, złoty pierścień, którym będzie można pochwalić się koleżankom i którym będą zachwycać się znajomi z Fejsbuka. Z brylantem, diamentem, zdobieniami. Gdzieś w internecie znalazłam informacje, że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, ile wynosi 3-krotność pensji mężczyzny. Tylko wtedy młodzieniec ma być gotów na założenie rodziny i ustatkowanie się. Znalazłam też informację, że pierścionek zaręczynowy musi być drogi, żeby spodobał się najbliższej rodzinie i wywołał zazdrość u koleżanek. Oczywiście żadna kobieta się do tego nie przyzna, ale wiele właśnie tak myśli. Bo jak niby pokazać znajomym malutki, skromny pierścionek? Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale mi właśnie bardzo spodobały się te nieco skromniejsze pierścionki, które znalazłam na stronie https://aclari.pl/pierscionki/

Gość gość
Ostatnio na kafe był podobny temat. Chłopak pytał z tego co pamiętam czy pierścionek za 25 tys. będzie odpowiedni. Widać, że lubił poszaleć ;-)