Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwica natrectw a ciąża i leki

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mam już 33 lata. od 20 roku życia choruja na nerwice natrectw. od 2011r biore psychotropy, które odstawiam . Brałam 4 leki. w tej chwili został mi tylko ketrel który biore na spanie. Bez niego nie zasne. pracuje na cały etat. musze sie wysypiac zeby miec siłe na prace. planuje zajść w ciąże i wtedy na L4 odstawic ketrel. Czy któras mama brała leki w ciaży i dziecko urodziło sie zdrowe?

Gość gość
Do jakich ty konowałów chodzisz? Pewnie na NFZ. O to co ci powie dobry prywatny lekarz idź do psychologa twój problem leży w twojej psychice.

Gość gość
chodze na NFZ nie stac mnie by chodzic prywatnie

Gość gość
W ramach NFZ możesz iść do psychologa, wizyty będą raz na ruski rok ale nawet w tych parudziesięciu minutach możesz się wiele dowiedzieć, psychiatra z NFZ nie ma czasu na pacjentów z nerwicami wiec faszeruje lekami, każdą nerwice można pokonać potrzebne jest do tego samozaparcie i wola.

Gość gość
Żyłam z ta nerwica 7 lat bez leków i było tylko coraz gorzej i gorzej.. Dopiero jak trafiłam do szpitala psychiatrycznego 5 razy dopiero za 5 razem trafili w leki i jakoś żyje z ta nerwica teraz chce miec dziecko , leki odstawiłam , tzn jeden mi został

Gość gość
"teraz chce mieć dziecko" ja będąc chora psychicznie nie zdecydowała bym się na dziecko. Ale to moje zdanie. Masz męża który da Ci wsparcie?

Gość gość
Nerwica to nie choroba psychiczna, jest to po prostu zwykły stres który jest nakręcany przez samą osobę ja mającą. To jest tak jak z fobia przed pająkami tylko w tym wypadku jest to fobia ze nie wykonało się jakieś czynności (natręctwa) Polecam dobrego psychologa.

Gość gość
mam męża on tez chce dziecko

Gość gość
pierwszym nastepstwem odejscia od boga i poddanie sie dzialaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotnosci,trwoga i strach przed przyszłoscia zamkniecie w sobie i niemoznosc kochania ,a takze najruzniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiare, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w koncu dochodza do stanu w którym traktuja Boga jako najwiekszego wroga i zaczynaja go nienawidziec w niektórych przypadkach moze dosc do opentania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskowac obecnosc złych demonów i wezwac ludzi do nawrucenia

Gość gość
to z powodów grzechów cierpisz

Gość gość
behawioralno-poznawcza: książka "Umysł ponad nastrojem" (Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego)