Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdepilowane wlosy na rekach odrosna grubsze i dluzsze?

Polecane posty

Gość gość

Czy jest szansa ze wlosy zdepilowane na rekach kesen raz tylko odrosna takie jak przetem a nie grubsze i dluzsze? Pocieszcie mnie prosze...

Gość gość
Wydepilowane wlosy odrosna slabsze :) i ciensze, niektore wcale o ile zostaly usuniete z cebulka wlosowa-mechanicznie czy laserem.

Gość gość
Jesfmznaczy się nie zauważysz trybyroznucy

Gość gość
No oczywiście yeti ze będą grubsze i dłuższe. Pomyliłeś/aś ręce z raciczkami?

Gość gość
jeśli kobieta jest poje..na to goli się jak facet.A jak ma coś w głowie ,to pamięta żeby się nie golić i tego nie robi. Czy to jest jakiś nałóg czy choroba psychiczna z tym goleniem?

Gość gość
Całe życie w to wierzyłam, tzn. że samo golenie wzmocni włosy- a nie że depilacja ogólnie jako taka. Aż spotkałam dziewczynę która szczerze przyznała że swoje goli, nic jej nie odrasta mocniejsze czy ciemniejsze, wprost przeciwnie, na rękach miała bardzo delikatne włoski, mówiła że było dużo gorzej.

Gość gość
Ja depikowalam kremem do depilacji veet, już tego nie robię od roku i włosy mam o jakieś 50% słabsze, cieńsze i jaśniejsze.

Gość gość
Ja przez pewien czas regularnie traktowałam ręce depilatorem. W efekcie włosy były cieniutkie, później przez kilka lat co kilja tygodni goliłam ręce maszynką i owłosienie cały czas było niewidoczne. Teraz są troche mocniejsze, ale mają ok 0,5 cm a w dotyku są ledwowyczuwalne, sle chyba znów czasna depilator. Lubię gładkie ręce.

Gość gość
Ja golę wlosy na rekach bo mam problem z owlosieniem na ciele i wkurzaly mnie klaki. I zadnej roznicy nie widze, wlosy sa takie same.

Gość gość
Jest różnica między goleniem a depilacją.

Gość gość
Jest różnica miedzy goleniem a depilacją, ale po goleniu też nic nie odrasta ciemniejsze i dłuzsze :D WŁOS JEST MARTWY, jak niby UCIĘCIE czegoś martwego wpływa na cebulkę? Jak paznokcie obcinacie to też Wam potem grubsze rosną? :P http://eszkola.pl/img/galleries/thumb/home/budowa_wlosa.jpg Przy goleniu po prostu ucina się cieńszą i bardziej zniszczoną końcówkę, a odrasta zdrowy włos tępo zakończony. Cała różnica.

Gość gość
Jestem właśnie po depilatorze. Ręce w kropki, ale na kilka tygodni spokój. Ewentualnie za jakiś czas poprawię maszynką żeby utrzymać idealną gładkość.

Gość gość
Jeśli ogolisz maszynką to pewnie tak będzie, dlatego uważam, że ta metoda jest bez sensu. Osobiście preferuję depilację za pomocą lasera ipl. Jest bardzo skuteczna, a sam efekt długotrwały.

Gość gość
Ja goke i sa takie same. Ani grube, ani chude, ani ciemniejsze ani jasniejsze. Na innych partiach ciala tez gole i zadnej roznicy. To jest jakis mit jak dla mnie.

Gość gość
Skoro niby włosy nie rosną grubsze i mocniejsze to wytlumaczcie mi dlaczego gdy zaczelam golic nogi to włosy z jasnego cienkiego meszku zaczęły odrastac grube ostre i ciemne i takie sa już ciągle? ??? Na rękach tez mam jasny cienki meszek i jak bym go zgolila to ciekawe co by odroslo-jasny meszek czy ciemne włosy ?

Gość gość
Ktoś już to wyżej wyjaśnił, włosy na końcach zawsze są cieńsze

Gość gość
Moim zdaniem golenie wzmacnia włosy niestety...będą coraz grubsze i sztywniejsze

Gość gość
Ja po goleniu na relach mam slabsze i to o wiele. Mam tez ich mniej. A przed mialam czarne i dlugie.

Gość gość
Może tak być, jeśli używasz zwykłej maszynki do golenia. Ja depiluję ręce depilatorem ipl od Panasonica i uważam, że jest znakomity. Bardzo dokładnie depiluje a włosy po każdej serii robią się słabsze i jaśniejsze.

Gość gość
Wręcz przeciwnie :D Przynajmniej w moim przypadku tak jest, bo używam tego depilatora IPL. Włoski są za każdym razem bardziej jasne i słabsze, no i bardzo wygodnie się takiej depilacji światłem używa.