Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce zaczac upraiwac seks, ale boje sie chorob wenerycznych

Polecane posty

Gość gość

Jak radzicie sobie z tym problemem? Jaki macie sposoby na zabezpieczenie sie w seksie przed chorobami? Czego nie robicie. Czy np. tak zeby seks byl w 100% bezpieczny to nalezy go uprawiac tylko w prezerwatywie? Nie mozna pozwolic sobie np na zrobienie chlopakowi loda bez gumki, czy on tez nie moze mi sie odwdzienczyc. Widzialam prewencje przed chorobami w seksie oralnym: tj zabezpieczenie sie takim woreczkiem w jakie ustnej :O Nie bardzo mi sie to podoba. Czy jest ktos to mial wiele przygod i nie zlapal zadnej choroby, jak wowczas uprawiac seks aby tego uniknac? Czy po prostu jest to wcale nie tak grozne jak mowia?

Gość gość
szkoda życia na przejmowanie się takim głupotami, owszem prezerwatywa jest wskazana, ale nie dajmy się zwariować z jakimiś workami w gębie :o ja mam za sobą kiłę; owszem leczenie męczące (30 dni codziennych zastrzyków) i przeciwciała zostają do końca życia, więc wykluczone jest na przykład krwiodawstwo, ale i tak nie żałuję. Co poroochałem to moje

Gość gość
Ostatnio jakaś kobieta tu pisała, że ma HIV. Nie wszystko da się wyleczyć.

Gość gość
dziś jak czesto zmienaisz kobiety? jak doszlo do zarazenia kila, bez gumki?

Gość gość
nie mam zielonego pojęcia jak i kiedy się zaraziłem; fakt choroby wyszedł w badaniach przesiewowych przy innej okazji, bowiem nie miałem typowego objawu zakażenia (co podobno jest relatywnie częste). Oczywiście najbardziej prawdopodobne jest zarażenie drogą niezabezpieczonego kontaktu. W ogóle jak się okazuje kiła jest bardzo częsta, a ludzie o tym, że chorują w ogóle nie wiedzą, bowiem drugorzędowa, która rozwija się przez wiele lat jest bezobjawowa! A w tym czasie zarażają kolejne osoby. Mówi się tylko o hiv, ale są inne, zdecydowanie częstsze choroby (jak kiła czy hcv), którymi o wiele łatwiej się zarazić (przy hiv ryzyko zarażenia w trakcie kontaktu bez zabezpieczenia z osobą zarażoną to "tylko" 1-2%, przy hcv zaś 30%!!!)

Gość gość
a hiv owszem jest jak na razie nieuleczalne (to skrót bo hiv jest wirusem, nie chorobą), ale do opanowania i przy odpowiednim leczeniu osoba może żyć wiele, wiele lat bez rozwinięcia się aids, a nawet więcej nie zarażać (przy ciągłym przyjmowaniu leków)

Gość gość
czyli generalnie bardzo trudno sie zarazic?

Gość gość
prezerwatywa chroni w 100% przed wszystkimi chorobami i w 99 przed ciaza. Jak sie boisz tego zacznij od oralu loda minetki - w ten sposób nie da sie zarazic

Gość gość
mozna

Gość gość
najlepiej to wypowiadać się o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia.... otóż dziecko, poprzez oral również można się zarazić- hiv, hcv, kiła - wystarczy drobna ranka w jamie ustnej, chociażby po szczotkowaniu zębów i ryzyko gotowe. Oczywiście nie każdy kontakt to pewne zarażenie, ale ryzyko zawsze istnieje. O wirusie hpv, powodującym raka krtani, kłykciny, opryszczkę nawet nie wspomnę

Gość gość
Nie mam z tym problemu bo mam jednego partnera prawiczka. On nie miał żadnej ani ja żadnego. Do tego higiena czyli prysznic oboje przed seksem oboje nie ma zakażeń nawet przy lodziku czy minetce itp....

Gość gość
dziś nooo dobra a jak ktos lubi przygody////? Do tego co jak ktos zrobi skok w bok.... w takim zwiazku mozna np robic co jakis czas badania Ale po ile macie lat. Wiadomo ze dzieica-prawik to swietne roziwazanie

Gość gość
ryzyko jest zawsze nawet w prezerwatywie

Gość gość
W czym Ty widzisz problem? jeśli masz jednego stałego partnera, zapytaj go chociażby czy oddaje krew, jeśli tak to ma często robione badania krwi i jest pewny swojego stanu zdrowia, jeśli masz jakieś wątpliwości idźcie razem się zbadać, później idź do ginekologa poproś o antykoncepcję i korzystajcie z życia :) bez strachu i w komforcie, polecam sam tak kiedyś zaciągnąłem swoją dziewczynę i od kilku ładnych lat samo szczęście ;)

Gość gość
OK. Ale ja nie chce miec zwiazku tylko takie bardziej luzne relacje seksualne i tu problem.

Gość gość
up

Gość gość
up

Moim zdaniem warto porozmawiać z seksuologiem. Seksuolog powinien najlepiej pomóc (przynajmniej według mnie). Po prostu uważam, że opinie na forach mogą być mylące.

Gość gość
18 02 wiem to najrozsadniejsze, ale chce wiedziec przypadki osob majacych czeste przygodne stosunki seksualne i jak wyglada ich stan zdrowia... moze ryzyko wcale nei jest tak straszne moze za duzo tutaj gdybam... moze prawdopodobienstwo zarazenia jest mniejsze nzi mysle

Gość gość
up

Gość gość
yp

Gość gość
UP

Gość gość
Na pewno ważne z kim chcesz seks uprawiać, stały, pewny partner to podstawa. A co do antykoncepcji to tu uważaj, ja zaszlam w ciążę przy tabletkach, fakt ze mialam wtedy problemy hormonalne a jak po ciąży do antykoncepcji hormonalnej wrocilam i zaaplikowalam krążek to ledwie się wybronilam przed zakrzepica. Także z każdej strony jest ryzyko...

Gość gość
up

Gość gość
nie sluchaj tych gadanin seks jest zdrowy

Gość gość
I masz racje boj sie bo prezerwatywy ch'uja daja