Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do biuściastych: jaka firma lub sklep ma szeroką rozmiarówkę strojów

Polecane posty

Gość gość

kąpielowych? Pytanie może bardziej na dział odzieżowy, ale tu często widzę dyskusje o dobieraniu staników, więc pewnie jest wiele osób zorientowanych. Może specjalnie biuściasta nie jestem (65G w markach, jakie noszę), ale jednak staniki od bikini i stroje jednoczęściowe z sieciówek odpadają, nad czym bardzo ubolewam :( Jasne, że różne stroje znajdę bez problemu, ale szczególnie zależy mi na bardziej wyszukanych, jak właśnie w sieciówkach, jakieś bandażowe, falbanki, na jedno ramię i takie różne mniej typowe fasony, zwykłe, proste staniki nie podobają mi się za bardzo... Czy znacie jakiś sklep lub markę, które mogą mieć takie stroje w różnych rozmiarach? Dalia nie ma, Ava i kilka mi znanych też nie, a jak patrzę w innych sklepach to są dziwne rozmiary, jakieś 30B (chyba brytyjskie ale nie znam się na tym kompletnie i zwykle są małe). Będę baaardzo wdzięczna za pomoc :)

Gość gość
Zobacz sobie np. na Figleaves, Brastop czy na Bravissimo (tylko pamiętaj o różnicach w rozmiarówce, jeśli nosisz ok. 65G z firm polskich to w brytyjskich będzie to ok. 30F). I możesz kupić np. coś takiego: www.bravissimo.com/products/icon-bikini-top-navy-ms132nvy/ (podobny ma też nasz polski Comexim) Czy dużo różnych w stylu "bandeau" czyli "bandażowych". Może Krisline też ma coś ciekawego?

Gość gość
PS. Poczytaj o "dziwnych rozmiarach" ;) Np. tu: www.stanikomania.blox.pl/2015/06/Po-co-komu-rozmiar-brytyjski-oraz-dlaczego.html bo te dziwne rozmiary są ważne. Marki brytyjskie mają o wiele szerszą i ciekawszą ofertę nie tylko w kostiumach, ale też, a raczej przede wszystkim, w stanikach. Sama strona Bravissimo wyrzuca w Twoim rozmiarze ponad 130 modeli, większość w kilku wersjach kolorystycznych :)

Gość gość
Pewnie tak, tylko wolałabym kupować w polskich sklepach, bo pewność rozmiaru mam tylko co do tych marek które noszę, a podczas zakupów z zagranicy byłby problem ze zwrotem. Może coś znajdę, wiele też podobało mi się z Freya, ale głównie nie w moim rozmiarze, może pojawi się coś na all, bo nie wiem czemu na ich stronie jest tak mało... I nie wiem też czemu tak świetne stroje są dedykowane tylko dla dziewczyn o bardzo małym biuście, zwłaszcza staniki samonośne, na jedno ramię itp., które zachwycają mnie np. w H&M czy właśnie na allegro, a mają rozmiary S, M itp., które pewnie na mało kogo pasują (ja ubrań noszę XS, a stanik to nie wiem jak miałabym dobierać w tych sieciówkach). Ehh, dobrze nie mieć piersi, wtedy można założyć sam bandażowy paseczek :( Prześliczne są stroje dla malutkich piersi

Gość gość
Na Krisline patrzyłam i wiele innych, niektóre marki bieliźniane wcale nie mają strojów, a jak coś jest to dość zwyczajne. Te najfajniejsze modele (nawet "hiszpanki") to niestety tylko sieciówki i to zwykle staniki, które nic nie trzymają. Wiele ciekawych ma też Bon Prix, ale tam też rozmiarówka szału nie robi

Gość gość
Polskie sklepy mają też najczęściej ang. marki, choć nie wszystkie modele ;) Wyszukaj model, który ci się podoba i popatrz, czy i który sklep ma w Polsce. Choć średnio to się raczej opłaci, z UK najczęściej nawet z wysyłką i odsyłką wychodzi taniej, niż to samo z marżą polskiego sklepu... A tak nawiasem mówiąc te "świetne stroje" nie wiem, dla kogo są przeznaczone, bo na małym biuście to one się też do niczego nie nadają. Mały biust sto razy lepiej wygląda w kostiumie z porządną rozmiarówką (a i właścielka czuje się pewniej i wygodniej - nie boi się, że jej się ten bandaż zsunie przy wejściu do wody czy podskoku ;) ). Sama mam podobny rozmiar, i na te sieciówkowe już nawet nie patrzę, wolę mniej szalenie a wygodnie :) A bonprix to w ogóle odradzam, tam ani rozmiarówka, ani jakość szału nie robi. Kiedyś kupiłam tam dół do kostiumu, po 4-5 praniach i kąpielach stracił połowę koloru... Aha, co do rozmiaru to najlepiej by było, żebyś poszła do jakiegoś sklepu z bra-fittingiem, i tam się dowiesz, w co celować z "brytyjczyków" :)

Gość gość
Wiesz, akurat jakość jak dla mnie nie musi być powalająca, szukam stroju na konkretny wyjazd, a potem to nawet mogę go wyrzucić :) Rzadko mam okazję rozbierać się do kostiumu wiec tym bardziej szukam czegoś, czego ładnym wyglądem mogłabym się nacieszyć. I jest to dla mnie nawet ważniejsze od wygody, nie zamierzam biegać po plaży i grać w piłkę :) Choć wiadomo, że stanik bandażowy musi być bardzo ścisły, żeby po prostu nie spadał (więc nie wiem czemu robi się takie głównie od obwodów 75 :O zwłaszcza że to raczej tylko bardzo szczupłe dziewczyny o figurze i piersiach modelek wybierają takie stroje). Mnie niestety kompletnie nie satysfakcjonują takie zupełnie zwyczajne stroje, prosty stanik i figi, które wyglądają praktycznie jak zwykła bielizna... dlatego postanowiłam, że będę patrzeć jaki interesujący mnie model ma coś zbliżonego do mojego rozmiaru i kupię, a jak nie będzie ok to odeślę, trudno. W sumie przecież stanik od stroju nie musi być tak perfekcyjnie dobrany jak stanik od bielizny, który nosi się na co dzień, musi być idealnie wygodny itp..., zwłaszcza że, jak pisałam, założę go kilka razy, a do następnego roku to może mi się zmienić i figura, i gust :)

Gość gość
To może popatrz na polski rozmiar 70F? Powinien być trochę większy wybór, a dopasowanie nie będzie tragiczne (te "bandażowe" dobrych firm mają fiszbiny, miseczki normalnej wielkości jak w staniku, i dopasowane obwody, więc jak kupisz "bandaż" Freyi czy Krisline to nic nie ma prawa spadać). Na Biustynie np. widzę spory wybór, w tym z firm polskich, w innych sklepach też powinno trochę być. Szkoda, że nie masz przetestowanych "brytyjczyków", bo do polowania na okazje, a już zwłaszcza "jednorazowe" ;) świetnie nadaje się ebay - cenowo bywa bardzo intersująco. W Twoim teoretycznym 30F z ciekawszych wg mnie modeli jest np. Freya Club Tropicana (linki nie wchodzą, musisz kopiować nazwy modeli i szukać sama), typowo "bandażowa" Freya Folklore czy Watermelon, Lepel Lagoon. W 32E też jest wybór. Można też upolować takie coś (mają na SimplyBeach ten kolor jeszcze w 30F): freyalingerie.pl/swimwear/decoswim/aw16/moulded_multiway_bandeau_bikini_top.aspx?colour=insanely%20red

Gość gość
Aha, całkiem sporo różnych cudów ma Asos, deklarując w nich stanikową rozmiarówkę. Patrząc na dopasowanie na zdjęciach to momentami strach się bać :D, ale może dobrane przyzwoicie leżałoby to OK, niektóre kroje bym spokojnie zaryzykowała, zwłaszcza, że ceny nie są strasznie wygórowane.

Gość gość
Wiem, widziałam na all i sporo mi się podobało ale nie zagłębiałam się w nie bo kompletnie nie wiem jaka to jest rozmiarówka. Najbardziej mam nadzieję na Freyę, że coś się pojawi na all, bo miałam kiedyś stanik z tej firmy i choć nie trafiłam z miseczką (okazało się, że ma większe niż innych marek, więc zamiast G powinnam mieć chyba E) to obwód był super, ścisły, więc stroje tej firmy pewnie leżałyby świetnie nawet gdyby miały najbardziej wyszukany, tzn. "trudny" fason

Gość gość
Na eBayu nigdy nie kupowałam więc i chyba tym razem nie będę kombinować... Zakochałam się w stroju firmy chyba Lorin, rozmiar 38 (głupie jest wg mnie takie podawanie rozmiarów staników :) ), bandaż ale z dopinanymi ramiączkami, napisali mi, że obwód ma 75... trochę sporo ale przecież czasem nawet takie są dość ścisłe, miałam już takie doświadczenia z sieciówkowymi... Miseczka niby C, ale odchudzałam się ostatnio i w sumie teraz wychodzi mi na to, że mam rozmiar 65D jak się wczoraj zmierzyłam (choć staniki które noszę jakoś tragicznie nie odstają)... więc może jakims cudem się zmieszczę. A jak nie to postawię na Freyę, Ewa Bien też ma niezłe, nie aż takie jak mi się marzą ale trudno jak takie robią tylko w bardzo małych rozmiarach :( chyba że jeszcze schudnę do wyjazdu ;)

Gość gość
No jak w firmach polskich masz 65G to w angielskich, czyli też we Freyi, będzie to 30(65)F mniej więcej. To się przelicza tak: https://pl.wikipedia.org/wiki/Biustonosz#Rozmiary Jeśli obwód więcej to 32(70)E. Itd. dla innych rozmiarów. Na allegro bym specjalnie nie liczyła, dlatego pisałam o ebayu, ale rozumiem, że nie chce Ci się bawić, jeśli nigdy nie próbowałaś :) A Lorin to sobie raczej wypisuje, co chce, bo widzę, że rozmiarówkę góry od kostiumów mają kompletnie... "nowatorską" i od czapy :D Bandażowych (bandeau) Freya akurat miewa sporo, więc w razie czego nie powinno być problemu :) Btw "dziękuję" za temat, przy okazji odkryłam, że ten wyżej linkowany Deco jest teraz dostępny w ślicznym fiolecie i jak mam teraz sobie wytłumaczyć, że go absolutnie nie potrzebuję? :D ;)

Gość gość
Wiem że Lorin ma rozmiarówkę jak sieciówki, ale stroje mają naprawdę prześliczne :( Więc mam nadzieję że jakoś uda mi się utrafić, w sumie dawniej nosiłam źle dobrane staniki kompletnie i jakoś żyłam, a to tylko strój... tylko że mi się podobają głównie takie w których potrzebny jest naprawdę dobrze dopasowany obwód żeby wszystko nie opadło... kupię jeden i będę wiedzieć, dobrze że zawsze można zwrócić. A w ogóle to marzę o tym: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0238119006.html#Biały/Kwiaty, ciekawe czy Mka jakoś dałaby radę....

Gość gość
Obwodowo na pewno dałaby radę, pytanie tylko, czy poza tym choć sutki zasłoni ;) Tej biednej małobiuściastej modelce wyciska pół piersi pod pachami, a ciekawe, ile wytoszopowali poza tym... Może te Lorin są już jakieś sensowniejsze, potestuj, co najwyżej zapłacisz za odsyłkę :) Naprawdę nie chcesz spróbować angielskich sklepów i zobaczyć np coś takiego: http://www.figleaves.com/uk/figleaves-amelie-underwired-bandeau-frill-bikini-top/FIG-009149.html?dwvar_FIG-009149_color=748017&cgid=dd+-swimwear Albo takiego: http://www.figleaves.com/uk/fantasie-agra-underwired-twist-bandeau-bikini-top/FE-008815.html?dwvar_FE-008815_color=747458&cgid=dd+-swimwear Kiedyś brytyjczyki warto zacząć kupować ;)

Gość gość
Ten pierwszy chceee, dokladnie taki!!! Ale jestem zielona jeśli chodzi o kupowanie w zagranicznych sklepach i z ang tez u mnie słabo....tylko dlatego wybieram rzeczy z pl, tak to jasne ze wolałabym brytyjskie, bo nieraz widzę jakie są piękne i jakość ponoć świetna

Gość gość
gość wczoraj Bo ten jest produkowany przez firmę typu Lorin a nie porządną bieliźnianą ;) Figleaves jest dużym sklepem i ma w ofercie i takie rzeczy. Zakupy ze sklepów ang. nie różnią się od tych w sklepach polskich, tylko na odsyłkę jest więcej czasu. A niestety, tego kostiumu nie kupisz poza tym sklepem, bo to jest ich marka własna... NIe masz gdzieś w okolicy sklepu z brafittingiem, żeby sprawdzić jakie rozmiary wypadają Ci w "anglikach"? Wtedy zamówiłabyś ze 2 sąsiednie dla pewności, odesłała niepasujące i byłabyś wygrana mając dobrze leżący kostium marzeń :)

Gość gość
Chyba da się to ogarnąć po wymiarach. Jak pisałam, miałam już freye więc chyba wybór nie bedzie strasznie trudny (sklep z brafittingiem mam ale nie ma brytyjskich marek i wgl wybor ograniczony), wiekszym problemem niz dobor jest dla mnie kupowanie w takim sklepie...choc moze dlatego ze zawsze dotad kupowalam w pl. Ale ten strój ktory mi pokazalas tak mi sie spodobal ze chyba bede kombinowac :) dziękuję za pokazanie mi go :) a jeszcze co do sieciowek to rozmiary sa smieszne....bylam dzis w h&m, na chwile wiec nie mialam czasu mierzyc ale staniki od bikini w rozmiarze 75b mialy miseczke ktora chyba spokojnie by na mnie pasowala :/

Gość gość
Jeszcze mam pytanie :zeby kupic w takim sklepie trzeba miec paypal prawda?

Gość gość
Nie, można płacić też kartami. Paypal czasem ma ciut lepsze przewalutowanie, ale nie są to specjalnie znaczące różnice (i zależą od kursu i od banku), więc jak się nie chce to nie ma potrzeby sobie nim glowy zawracać. A z sieciówkami jest właśnie ten problem: miseczki mają dobre... tylko obwodem przy tych miseczkach można się nieraz 2 razy obwinąć :D

Gość gość
Ok, to poszukam sobie jeszcze dokładnych info jak kupować, dzięki. No właśnie te staniki h&m wygladaly niezle, nie mialam czasu mierzyc ale jakbym chciala stroj "opekac" tanim kosztem to moze jakos by bylo, z ramiączkami. Ale w tym który wkleilas jestem kompletnie zakochana wiec nie odpuszcze ;) oby tylko udało sie dobrać perfekcyjny rozmiar. I zeby sie nie wyprzedal bo w sumie nie powinnam jeszcze kupować skoro nadal sie odchudzam...

Gość Kataszynka
Jeśli chodzi o duże rozmiary, to na pewno znajdziesz je w https://bielizna-jankowscy.pl/pl/c/Livia-Corsetti/172 Wiele kobiet, które mają problem z dopasowaniem biustonosza w standardowych sklepach kupuje właśnie w tym sklepie. Nie musisz się martwić, więcej kobiet ma taki problem, więc nie jesteś sama :)