Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwert

Jak Polka w USA mogłaby zrobić karierę ?

Polecane posty

Gość gośćwert

Jakie studia powinnam wybrać tutaj, w Polsce, żeby móc potem rozwijać się w Ameryce ? Jaka Polka byłaby tam najchętniej widziana ? Chciałabym wybrać studia związane z geografią, ekonomią, polityką. Jestem humanistką, mam rozszerzoną geografię i interesują mnie takie tematy związane ze światem. Oczywiście język angielski umiałabym bardzo dobrze.

Gość gość
wpisz w youtube "Testoviron o polkach" to się dowiesz. Testoviron to dawny Youtuber opowiadający o życiu w USA. zrobił też film "studia w Polsce" gdzie mówił o fizykach z Polski

Gość gość
Jak każdy imigrant który chce zrobić karierę musiałabyś albo kształcić się już tam albo być absolutną specjalistką w swojej dziedzinie, zwłaszcza, że musisz mieć wizę

Gość gość
musisz znaleźć czarnoskórego faceta którego byś poślubiła (to raczej dla Polek nie jest problem) i dostaniesz wizę

Gość gość
Jako humanistka nie masz szans, chyba że zrobiłabyś coś "wow" na światową skalę. USA szuka głównie programistów, inżynierów, lekarzy, architektów, bankowców z wieloletnim doświadczeniem.

Gość gość
teen kasia też humanistka a karierę w USA zrobiła

Gość gość
Polsce uczelnie są uznawane przez Stany jako gorszy sort więc masz marne szanse zwłaszcza jako humanistka.

Gość gość
18:05 Dobre :P