Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

zycie w cieniu siostry i matki

Polecane posty

Gość gość

Dorastalam w cieniu starszej siosty.Byla zawsze najlepsza,najmadrzejsza i najpiekniejsza.Cala uwaga matki byla skupiona na niej, cokolwiek by nie zrobila nie ponosila za to kary.Staralam sie jej dorownac ale nie potrafilam,najpierw w szkole a pozniej w zyciu osobistym.W szkole zawsze bylam siostra Kamili,nikt w inny sposob o mnie nie mowil.Na Wszystkich spotkaniach rodzinnych ona zawsze byla w centrum uwagi. Czasami wspolnie wychodzilysmy,trzymalam sie z boku przez swoja niesmialosc,nikt nie dal mi poczucia wlasnej wartsci.Nie zapomne jak podczas dyskoteki siostra spoliczkowala mnie w obecnosci znajomych i tlumu ludzi na srodku sali tylko dlatego ze z powodu zlego samopoczucia chcialam z tamtad wyjsc.Matka zawsze stala za nia murem,nawet gdy poznalam pierwszego chlopaka ona choc otoczona wianuszkiem mezczyzn postanowila mi go odbic.Z pomoca matki uknuly intryge i umowila sie z nim,wiadomo jako ta lepsza,ładniejsza zawladnela jego sercem. Dla niej byly zawsze pieniadze na wszystkie zachcianki,ja musialam o to prosic albo na to zapracowac.Nosilam po niej rzeczy,buty itd.a gdy rodzice juz cos mi kupili ona miala focha. Pamietam nieprzespane noce i poduszke mokra od lez,zaznalam wiele przykrosci. Przelomem byly moje 18 urodziny,nie mialam tortu,przyjecia urodzinowego bo siostra szla wtedy na randke z chlopakiem i caly swiat znow krecil sie w okol niej.Matka kolo niej skakala a ja spedzilam ten dzien lkajac w samotnosci.Trzy lata wczesniej swoje 18 urodziny obchodzila z wielka pompa w wynajetym przez matke lokalu.Zrozumialam ze zawsze bede ta gorsza.Dzis jestem dorosla kobieta,nie potrafie miec wlasnej rodziny i podolac wielu sprawom.Choruje na nerwice i caly czas porownuje sie do innych,nie potrafie powoedziec nie brak mi asertywnosci.Mysle ze ma na to wplyw dziecinstwo i moje przezycia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować