Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slaba morfologia, a dieta.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciazy. Ogolnie nie przepadam za miesem. Nie to, ze jestem wegetarianka ale nie lubie wieprzowego ani wolowego. Jedynie drob i to tez niezbyt czesto. Jestem w I trymestrze. Mam slabe wyniki zwiazane z anemia. Co jesc zeby uzupelniac zelazo ? Ogolnie jem tylko np pomidory, banany, ogorki, ser zolty, czasem jajka, czasem mleko wypije. Dwa razy w tyg zjem cos zwiazanego z piersia kurczaka np kotleta czasem ryba. Nie lubie tez zadnych owocow morza.

Gość gość
Buraki pod kazda postacia!!!

Gość gość
Dodam, ze w ciazy jeszcze bardziej jestem wybredna. Kiedys lubilam kielbase z grilla teraz nie lubie. Ogolnie wiecej rzeczy mi smakowalo. Teraz mam tylko kilka produktow, ktore mnie nie odrzucaja. p

Gość gość
Zielona pietruszka. To bardzo wygodne, bo można ją dodawać niemal do wszystkiego.

Gość gość
sok ze swieżych buraków codziennie z wyciskarki , troche roboty ale szybki efekt i zdrowie . aha buraki najlepiej podłuzne niz okragle sa smaczniejsze az slodkie

Gość gość
Jedz duzo warzyw, teraz jest sezon. Soczewica, piers indyka zamiast kurczaka. Owoce. Ja przed ciaza nie jadlam w ogole miesa, a wyniki mialam wzorowe. Lada dzuen rodze i wprowadzilam troche indyka i ryb. Wyniki caly czas dobre.

Gość gość
Jak masz anemię to musisz dostać preparat z żelazem i zażywać dużo witaminy C.

Gość gość
Poczytaj gdzie jest dużo zelaza. Ja jak miałam anemie w ciąży to jadłam buraki, soczewicę , wątróbkę ,natkę pietruszki i piłam taki sok z zelazem owocowy, nie pamiętam nazwy ale ta sama seria co " rumiane policzki "no i brałam żelazo w tabletkach. Po miesiącau była już spora poprawa

Gość gość
watrobka wolowa lub drobiowa ,szpinak ,mozna zaopatrzyc sie w ascofer po skonsultowaniu sie z lek lub farmaceuta no i oczywiscie kwas foliowy

Ja w pierwszej ciąży miałam słabe wyniki...po miesiącu łykania Folika Mama plus zdrowa dieta bogata w żelazo ( buraki, suszone morele itp.) moje wyniki znacznie się polepszyły.

Gość gość
Ja mam dobre wyniki, ale lekarz zalecił żebym dla bezpieczeństwa zaczęła stosować suplementy uzupełniające żelazo. Polecił mi dicofer, biorę go już 3 tygodnie i już zauważyłam znaczną poprawę

Gość Samanta 91
Mi lekarz zalecił stosowanie żelaza i polecił Chela-ferr bio complex i dzięki temu nie miałam żadnych problemów z poziomem żelaza w trakcie ciąży.

Gość Arla 34
Ja też stosuję ten preparat, bo mam bardzo obfite miesiączki. Żelazo w formie chelatu najlepiej się przyswaja.

Gość Iwonka Jolka
Ja słabo trafiłam z wyborem suplementu. Stosowałam Acti-globin w ciąży i niestety nie udało mi się do końca wyrównać niedoboru, a do tego mnie po nim trochę brzuch bolał

Gość Cecylia 34
Po chela-ferr nie ma takich skutków ubocznych. Ja się z nim pozbyłam anemii w kilka tygodni i stosuję go regularnie bez żadnych skutków ubocznych

Gość gość
może warto sprawdzić czy nie ma się niedoboru żelaza w organizmie. ja jakiś czas temu o mało co nie nabawiłam się anemii. Dobrze, że lekarz przepisał mi dicofer, który świetnie uzupełnił braki w ten ważny minerał