Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd młodzi ludzie mają tyle kasy?

Polecane posty

Gość gość

Moi znajomi to młodzi ludzie w wieku 25-27 lat. Jedni pokończyli studia, drudzy nie. Większość z nich pracuje w typowych, popularnych robotach jak praca na stacji, w gastronomii, kelnerka. Czyli jak to się mówi niebieskie kołnierzyki - prace fizyczne lub obsługa klienta. Na FB co chwilę wstawiają zdjęcia z wakacji. To Hiszpania, to jakieś wyspy, to Afryka. Tu w restauracji, tam na plaży, gdzie indziej zdjęcie z 5 gwiazdkowego hotelu. Nieraz słyszę, jak znajomi robią sobie wypad na weekend do Austrii albo na Węgry. Wycieczki wcale nie są tanie. Skąd oni mają te pieniądze????

Gość gość
last minute.

Gość gość
Ich zapytaj zazdrosniku :-O

Gość gość
to nie lata 90 kiedy wycieczka do Hiszpanii byla szczytem luksusu :)

Gość gość
dorobili się na bitcoinsach

Gość gość
16:50 Hahahah, bo powiedzą prawdę. Teraz wszyscy kłamią w żywe oczy. Jak coś to każdy bidak, nikt nie pożyczy pieniędzy bo sami nie mają na życie, ale na wypadzik na Ibizę to coś się znajdzie :D

Gość gość
ja mam 41 lat i dawno nie widziałam 200 zł...

Gość gość
Up bo tez to zauwazylam

Gość gość
Bo odkladaja na co dzien i ogladaja kazda zlotowke. Nie trzeba miec duzo kasy zeby teraz sobie jechac na wakacje do Grecji czy na Ibize. Wystarczy odkladac caly rok nieduza kwote i masz super wakacje Mam kolezanke co chwile wstawia sobie zdjecia z Hawany, ze Spa z imprez z wycieczek zagranicznych. Ale ma taka prace bo pracuje u ciotki i moze sobie pozyczyc np te 3-4tys i moze oddawac jakas mala kwote przy wyplacie. Bez odsetek. Wielka pania zgrywa a tak naprawde wiecznie w dlugach:)

Gość gość
Kobiety się puszczają za kasę potajemnie a później udają bizneswoman :)

Gość gość
Jak nie mają dzieci nikogo na utrzymaniu to też wychodzi sporo oszczędności , ja nigdy nie byłam nawet nad morzem : / no cóż widocznie nie każdy musi gdzieś jeździć :(

Gość gość
Ja co prawda mam już bliżej 30 ale napiszę swoją historię. W wieku 19 lat dostałem mieszkanie od rodziców, w dobrej dzielnicy stolicy, nowe. W wieku lat 22 wyjechałem do stanow razem ze swoją dziewczyną. Byliśmy tam prawie dwa lata. Odloz ylismy jakieś 8 0 000 dola rów. Już wtedy miałem zdjęcia z las Ve gas, Niag ara, Mia mi. Po powrocie zamieszkalismy w moim mieszkaniu a za zarobiona kasę założyłem fir mę. Miałem 25 lat i zarabialem ok 7k -8 k w latach ok 2012 . Weekendowymi wycieczkami zjezdzilem cała Eur ope. I tak, nie mamy studiów i, uwaga feministki, moja wtedy jeszcze tylko dziewczyna oddała mi całą kasę na firmę która była tylko moja. Więc odpowiedź brzmi - z pracy. Tylko są ludzie którzy pracują dla pieniędzy a są tacy co się "ciągle rozwijaja" za 1800. Dzisiaj też tak można.

Gość gość
gość dziś Bo odkladaja na co dzien i ogladaja kazda zlotowke. x prawda. wystarczy nie przepiertalać na byle co, nie chlać codziennie i nawet ze skromnej pensji da się odłożyć przez rok pokaźną sumkę na fajne wakacje, szczególnie że jak ktoś wyżej napisał, dziś wakacje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji, Tunezji itp. to w zasięgu ręki, a jeszcze jak się trafi jakieś fajne last minute, to miód malina.