Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego sprzedawwczynie w marketach sa tak nie mile

Polecane posty

Gość gość
kilka lat temu była w urzedzie miasta i zalatwiłam formalnosci . Jedna z urzedniczek byla mega niemiła , nadasana , obrazona etc .Zalezalo mi na szybkim zalatwieniu sprawy a ona nie bo mnóstwo pracy wiec czekałam 2 tygodnie a napisanie pisma zajeło jej pewnie 15 minut Kilka dni poźniej spotkałysmy sie na wywiadowce w szkole :) nie wiedziała gdzie wzrok zawiesic

Gość gość
"ale sklep jestczynny do 22 i mam prawo do tej godziny kupic kazdy towar. nawet krojony a nie ze o 21 myja krajalnice i nie kroja"- masz prawo? Zapisane w regulaminie sklepu, ustawie Rady Miasta, w Konstytucji? Gdzie masz zapis że w godzinach pracy sklepu masz prawo kupić dowolny towar w dowolnej formie? Przecież w wielu sklepach tak jest że usługi dodatkowe- jak punkt z gorącymi daniami, czy np. docinanie płyt, robienie projektów w marketach z wyposażeniem wnętrz- działają tylko w danych godzinach, rzadko od otwarcia do zamknięcia. Krojenie wędlin i serów, mielenie mięsa, pakowanie próżniowe itd. to nie sprzedaż, tylko usługi dodatkowe. Nie spotkałam się jeszcze z tym żeby sprzedawczyni robiła to samowolnie, przeważnie z polecenia kierownika, jeśli o 22:00 sklep ma być czysty i zamknięty, to nikt nie będzie o 21:55 kroił wędliny brudząc świeżo umytą maszynę. Czemu sprzedawczynie są niemiłe? Bo oprócz wszelkiej maści totalnych chamów, buraków i wulgarnych wieśniaków, trafiają jeszcze kilkanaście razy dziennie co najmniej (w dużym sklepie) na paniusie pokroju tego gościa... Pracowałam w liceum i przez pierwsze lata studiów w hipermarketach, najpierw przez agencję, później na pół etatu jako ich pracownik. Nie zliczę ile razy słuchałam od klientów że to czy tamto to mój obowiązek (oczywiście z moimi realnymi obowiązkami nie miało to nic wspólnego), Do tego nieraz można dodać wredne koleżanki z pracy albo kierownika z dla którego poniżanie pracowników to świetna rozrywka. Dlatego sprzedawczynie BYWAJĄ niemiłe. ALbo inaczej- wobec grzecznych, uprzejmych klientów nie zachowują się specjalnie sympatycznie, troskliwie i nie szczerzą się jak głupi do sera. Rozumiem to lepiej niż inni, chociaż z drugiej strony wiem też co kiedy można robić i czego wymagać, bywa że i w sklepach pracują lenie i leserzy którym wydaje się że każdemu każdy kit wcisną...

Gość gość
to dlaczego nie ma takiej informacji w sklepie ze kroja do 21 .?

Gość gość
a w naszym kraju za 1500 zł - 2 tys. to nie warto być miłym, ja pracuję w ...... i jak wodze petenta to bym go za tą jałmużnę co dostaję to pogoniła z urzędu. Z niewolnika nie ma pracownika ale źle opłacany pracownik nie ma motywacji do pracy. To wina pracodawców, ze pracownicy sa niemili

Gość gość
Przewinęła się taka odpowiedź -dokładnie w samo sedno-jak klient cham,to nie czuję się zobowiązana być dla niego miła!