Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SOKKOWIR

CO SIĘ DZIEJE Z MOIM ORGANIZMEM?

Polecane posty

Gość SOKKOWIR

Nie mam okresu od 11 dni, współżyłam w gumce, chłopak nie dochodził o gumka była cała. Zrobilam dwa testy które wyszły negatywnie. Szyjke mam twarda, a sluz gesty. Co jest nie tak? Okres powinnam dostać 1.07, a poprzedni mialam 29.05

Gość SOKOWIRÓWKA
Dlaczego innym odp a mi nigdy

Gość Cleo1976
Nic nie jest nie tak z Twoim organizmem! To nie miesiączka jest najważniejsza w cyklu kobiety, tylko dzień owulacji.(Czyli najbardziej płodny dzień w cyklu).U kobiet, które nie zostały zapłodnione (Ty nie zostałaś) miesiączka występuje zawsze 10-21 dni po owulacji.Ale moment owulacji podlega wahaniom-z powodu choroby, stresu, przemęczenia, restrykcyjnej diety, zaburzeń hormonalnych.Dopóki nie było jeszcze owulacji, nie będzie i miesiączki.Ostatnią owulację miałam w 54dc, bo wcześniej zażyłam pigułkę "po".A zatem najprostsza odpowiedź na pytanie, co Ci jest, brzmi-owulacja Ci się przesunęła.Takie objawy jakie opisujesz, wskazują na czas niepłodny w cyklu (przed owulacją lub po niej).Jeżeli jednak miesiączka na nie wystąpi za 10 dni, zrób ponownie test ciążowy.Skuteczność prezerwatyw wynosi mimo wszystko "tylko" 98%.

Gość gość
Nic sie nie matw jest program 500+

Gość gość
Nadal brak okresu, to już 13 dni

Gość gość
bola mnie jajniki i mam twarda szyjke i kwaśny śluz

Gość Cleo1976
Jak to "kwaśny"? Tego się nie próbuje!:) Może zresztą masz jakąś infekcję intymną.JUTRO zrób test ciążowy.Jeśli będzie negatywny, powtórz go za 3 dni-i ponownie za 4 dni.

Gość gość
ja nie mam okresu od 6 dni i mam dokładnie taka sama sytuacje jak ty. Dziewczyny co może być?

Gość Cleo1976
Dziewczyny.Przesunięcie okresu w granicach do 7 dni nawet przy cyklach regularnych (a regularne to są te, których różnice długości nigdy nie przekraczają 7 dni) NIE świadczy o ciąży, ani o żadnych zaburzeniach.A to dlatego, że miesiączka zależy od owulacji.Występuje zawsze 10-18 dni po niej (plus-minus 2 dni).Ja np.ostatnią owulację miałam dopiero w 54 dc (bo wcześniej wzięłam pigułkę po, która przesunęła mi owulację aż o 3 tygodnie)-i miesiączka wystąpiła tak, jak trzeba, w 66 dniu cyklu.Dlatego test ciążowy powinno wykonywać się co najmniej 7 dni po przewidywanym terminie miesiączki, lub, w przypadku cykli nieregularnych, co najmniej 7 dni po najdłuższym z dotychczasowych cykli lub 14 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku.

Gość gość
Przekwit? Zaburzenia hormonalne, choroba? Takie rzeczy to u gina, a nie na forum się wyjaśnia.