Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 3,5 letnie prawie nic nie je

Polecane posty

Gość gość

Jadła dużo owoców, prawie wszystkie, sporo warzyw, mięso, a teraz nie chce nic. Czasami dawalam czekoladę a mimo to jadła inne rzeczy a teraz tylko by jadła czekoladę (ograniczam bo mogłaby cała dziennie, a daje 3 kostki) zje jeszcze trochę boczku, bo lubi. Zero owoców zero warzyw. Mleko jeszcze wypije, zje lody. Co ja mam robic?

Gość gość
U mnie podobnie-jadla WSZYSTKO. Teraz 3 lata i wybrzydza -tylko mleko parowki bulki. Chyba przeczekac..,

Gość gość
Zależy od jakiego czasu tak się dzieje. Mój synek w tym wieku też nic nie chciał po za mlekiem i słodyczami, wyszły mu pasożyty. Po kuracji wszystko w normie.

Gość gość
Moje dziecko też jak przestało jeść zostało profilaktycznie odrobaczone i apetyt po kilku dniach wrócił.

Gość gość
też mam takiego 3,5 latka, nie chce jeść potraw które jadł wcześniej, warzyw nawet nie tknie, najchętniej kotlety mielone, bułka z szynka i suchy makaron. cierpliwie czekam i podtykam mu pod nos, zeby chociaż spróbował ale nie zmuszam. x a w jaki sposób się odrobacza dziecko? są jakieś leki bez recepty? jakie badania zrobić żeby sprawdzić czy nie ma pasożytów?

Gość gość
Moim zdaniem trzeba iść do pediatry i zrobić dziecku badania - morfologie, mocz i poprosić o skierowanie na pasożyty a głównie na lamblie. Moje dziecko też nic nie jadło i skarżyło se na brzuszek, robiło bardzo luźne kupy. Poszłam do lekarza na nfz i takim badaniu nie chciała słyszeć. Poszłam prywatnie do tego pediatry www.pediatralublin.com.pl powiedział, że jak najbardziej trzeba zrobić takie badania.