Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HiAneta

Jak rzucić palenie? Skutki uboczne?

Polecane posty

Gość HiAneta

Hej, mam do was pytanie, a raczej do dziewczyn, które palą. Ja pale od 2 lat, nie jakoś super często ale zdarza mi się wypalić pół paczki dziennie. Wiadomo, zazwyczaj w towarzystwie, rano albo do kawy. Ostatnio zauważyłam, ze pogorszyła mi się cera i włosy - czytałam, ze to może być skutkiem palenia :/ Jakie macie sposoby, żeby zapobiegać skutkom "ubocznym"? P.S.próbowałam rzucić ale nie wychodziło mi to zbyt dobrze. Może macie jakiś patent gdzie można to zrobił małymi krokami? :P

Gość gość
Małymi krokami to chuuj a nie rzucanie. Jeśli chce się rzucić, to najlepiej po prostu przestać palić i się tego trzymać. Z dobrym nastawieniem nie jest to takie trudne, bo największa trudność tkwi w psychice a nie w uzależnieniu fizycznym. Trzeba tylko być cały czas na 100% pewnym że chce się rzucić i że dobrze się zrobiło przestając palić, bo jeśli nie jesteś pewna to rzucanie będzie dla Ciebie męczarnią, a potem, prędzej czy później, i tak pewnie do tego wrócisz. Mam duże doświadczenie w rzucaniu palenia:D bo przez kilkanaście lat rzucałem i wracałem do tego:o ale teraz od ponad roku nie palę i jestem zadowolony. Pozdrawiam.

Gość Agisita
Wypadanie włosów to najczęstszy objaw że organizm ma już dość palenia. Jak by na to nie spojrzeć to zwyczajnie się trujesz a wszystkie: pale bo lubię, to mnie uspokaja to zwykłe kłamstwa i próba racjonalizacji. W rzucaniu małymi krokami jest sens tylko nie polega to wcale na redukcji ilośc***apierosów. Robisz małe kroki w zmianie nawyków, np. uczysz się zastępować porannego papierosa do kawy czymś innym, bo to w codziennych nawykach czai się wróg. Jak chcesz to zrobić z głowa poszukaj Spirolife Detox, mi pomogli ale to było z rok temu nie wiem czy to nadal jest. Powodzenia. Jak chcesz mogę Ci podpowiedzieć kilka rzeczy ale zapewniam żadne szampony odżywki itp nie uratują ci włosów. musisz przestać zatruwać swój organizm to włosy znów będą gęste. Nie od parady mówi się że nasz wygląd jest odbiciem wnętrza, i to nie o osobowość chodzi ;)