Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OARZECHWICZ

Kobiety, myjcie głowy!

Polecane posty

Gość OARZECHWICZ

Dzisiaj w autobusie dużo młodych i starszych kobiet z łupieżem i tłustymi włosami. To wygląda ochydnie. Myjcie conajmniej raz dziennie (rano), moja żona myje rano i wieczorem.

Przez ostatnie 6 lat widziałem może ze 3 osoby z brudną głową i byli to raczej emeryci. Myć głowę przynajmniej raz dziennie? Zwariowałeś?

Gość gość
To nie wiem gdzie ty gosciu mieszkasz, na jakiejs wsi zabitej dechamy?

Gość gość
ja myje codziennie a łupiez mam i tak,nic nie pomaga-pirolam,nizoral,selsun blue,vichy,capitis duo ,nic.rano myję w nocy tłuste juz są.i co geniuszu robic mam?

Gość gość
W Warszawie widzę. Ja myje wlosy 2x dziennie. Nie znoszę czuć tluszczu na sobir

Gość gość
mycie włosów 2x. dziennie to skrajna głupota. Pozbawiasz włosa naturalnej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi nadmiernym myciem, bo współczesne szampony są na bazie detergentu SLS, który w nadmiarze jest szkodliwy. Za parę lat zaczniecie tracić włosy garściami tak będą osłabione. Mycie włosów raz dziennie wystarczy.

Gość gość
nie umyta głowa brzydko pachnie, więc chyba z tym myciem to każdemu wg. potrzeb. Nie mam łupieżu, ani skłonności do przetłuszczania się włosów, ale kiedy się pocę włosy są nieświeże i trzeba je umyć. Latem nawet codziennie, a mam długie, nawet bardzo. Nie będę narażać otoczenia na przykre zapachy ☺

Gość gość
Im czesciej myjesz, tym bardziej sie tlusci i śmierdzi , bo organizm mobilizuje sie do produkcji wydzielin. Chemia z szamponow przenika pzrez skore głowy do organizmu, nie musze pisac, czym to skutkuje. Myc codziennie głowe owszem, jak ktos pracuje w kopalni czy w bardzo zanieczyszonym miejscu. Mnie sie włosy nie tluszczą, nie mieszkam w zanieczyszczonej okolicy myje raz na 3-4 -5 dni, chyba,ze sie akurat bardzo spocę . Mam zdrowe włosy, bez łupieżu.

Gość gość
Apel tylko do kobiet. Mężczyźni mogą głów nie myć'

Gość gość
Najdłużej nie myłam głowy 4 dni, ale nikt mnie nie widział, ani nie wąchał. Byłam sama w domu wtedy, odcięli nam wodę z powodu awarii

Gość gość
Nie każdemu śmierdzą włosy , wtf wogole jak włosy mogą smierdziec , ps częste mycie włosów je niszczy i to bardzo

Gość gość
a po co 2 razy dziennie? raz starczy np z rana.

Gość gość
Jak ma taką robotę, że cała jest upocona to musi myć do pracy i po pracy.

Gość gość
ja nawet majtek nie zmieniam codziennie a co mówić o myciu głowy.....myje raz na tydzień czasami 2 razy.

Gość gość
gość dziś Apel tylko do kobiet. Mężczyźni mogą głów nie myć' x a samce to dopiero śmierdzą, niby maja łyse te głowy ale capią gorzej niż kobieta z długimi co myje co 2 dni :D🖐️

Gość gość
gość dziś Myc codziennie głowe owszem, jak ktos pracuje w kopalni czy w bardzo zanieczyszonym miejscu. Mnie sie włosy nie tluszczą, nie mieszkam w zanieczyszczonej okolicy myje raz na 3-4 -5 dni, chyba,ze sie akurat bardzo spocę . Mam zdrowe włosy, bez łupieżu. xxx przetłuszczanie włosów nie zależy od zanieczyszczenia powietrza tylko od tendencji skóry do przetłuszczania się i nadmiernego wydzielania łoju. Zanieczyszczenie nie ma tu nic do rzeczy. To tak jak z twarzą, niektórzy mają suchą a inni tłustą. Tak samo włosy: niektórzy mają przesuszone a inni przetłuszczające się. Geny i aktywność gruczołów łojowych. To wszystko.

Gość gość
gość dziś Im czesciej myjesz, tym bardziej sie tlusci i śmierdzi , bo organizm mobilizuje sie do produkcji wydzielin. Chemia z szamponow przenika pzrez skore głowy do organizmu, nie musze pisac, czym to skutkuje. Myc codziennie głowe owszem, jak ktos pracuje w kopalni czy w bardzo zanieczyszonym miejscu. Mnie sie włosy nie tluszczą, nie mieszkam w zanieczyszczonej okolicy myje raz na 3-4 -5 dni, chyba,ze sie akurat bardzo spocę . Mam zdrowe włosy, bez łupieżu XXXX to masz brudne włosy. Myjesz się cała też co 3-4-5 dni? Włosy tak jak Ty codziennie "wychodzą" na dwór, do sklepu do pracy, w nocy moga się "spocić" od głowy, osiada na nich kurz , spaliny. Urocze. Ale przypomniało mi się, mam znajoma, też twierdzi, że jej wystarcza mycie głowy raz na 4,5 dni, bo ona sie nie poci. Myślałam, że to może ja przesadzam, bo wydają mi sie u niej zawsze tłuste i takie ciężkie, dopóki dwie osoby z naszego otoczenia tez nie zwróciły na to uwagi tekstem "ej, ta X wygląda, jakby włosy myła raz w tygodniu, przynajmniej tak wyglądają" - bo faktycznie tak jest, tylko, że oni o tym nie wiedzieli, a mi sie kiedyś przyznała, że ona tak rzadko je myje.

Gość gość
Ja myje codziennie rano ,bo lubię mieć pachnące i dobrze ułożone włosy, a nie wymiętolone po nocy i oczywiście spięte w kucyk, żeby nie było widać , ze tłuste. Leniwe brudaski.

Gość gość
Co to znaczy leniwe brudaski ? To ze masz lojotok nie znaczy ze inni też mają , wszyscy wyzywaja od brudasek a szkoda że większość tych wyzywajacych czyscioszek o siebie owszem dba ale w domu chlew

Gość gość
Każdemu się przetłuszczają włosy, bo każdy ma gruczoły łojowe na głowie, które wydzielają łój. Tylko jednym się przetłuszczają szybciej a innym wolniej. Jednak nawet najbardzoej przesuszone włosy po 3-4 dniach są już mocno nieświeże :O

Gość gość
pomocy dostałam pierwszy raz okres!!! jak często zmieniać podpaski???

Gość gość
Co ile masz potrzebę

Gość gość
2 razy dziennie to choroba codziennie to tez choroba chyba wam się leje tłuszcz z tych głów

Gość Alia6
Obowiązkowo 2x dziennie. Lubie być świeża. Podczas calego dnia na glowie osiada brud: ślina ludzi, złuszczony naskórek menela, bakterie, wirusy, spaliny, kurz, złuszczony makeup koleżanek biura. Teraz wyobraź sobie, że ten cały syf wcierasz w poduszkę. Niestety świadomość higieniczna w Polsce siega XIX wieku.

Gość gość
jest jeszcze świadomość dermatologiczna , która nakazuje myć włosy często , ale nie za często, bo przez częsty kontakt z detergentami pozbawiasz włosy i skórę głowy tej odrobiny łoju , która jest niezbędna do prawidłowego ich funkcjonowania i tworzy barierę ochronna. Teraz nie ale kiedys (sama widziałam takie delikwentki) będziesz z tego powodu miała kłopoty z włosami i skórę tak wysuszoną, ze będzie to wygladało jak wielkie płaty łupieżu- i niewiele wtedy pomoże, na każdy szampon skóra będzie reagować dermatozą, świądem i takimi płatami łupiezu. I takie zdanie maja dermatolodzy na całym świecie- myć często, ale jeśli naprawdę nie potrzeba to nie codziennie

Gość gość
a niech myje codziennie ,co mnie to,jej głowa i czas