Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hashimoto a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 24 lata i staram się o dziecko. Czy któraś z Pan zaszła w ciążę bezproblemowo będąc chorym na hashimoto?

Gość gość
nie zachodzi sie w ciaze majac hashimoto, bo 1 przekazesz to na dziecko 2. dziecko moze miec wrodzony niedobor jodu czyli pospolity kretyznm, nawet liceum nie zda...

Gość gość
Brzmi jak imie bohatera z japonskiego, animowanego p****la.....

Gość gość
Lekarz mi powiedział że jeśli planuje ciążę to zacznie mnie leczyć poda różne leki

Gość gość
chcesz dziecku zycie rozpierdzielic? chcesz kretyna urodzic?

Gość gość
Dlaczego tak piszesz? Może niech się wypowie ktoś kto był w podobnej sytuacji

Gość gość
mojemu bratu sie kretyn urodzil, wiec wiem co mowie, a laska miala TSH niecale 2 z tym ze miala hashimoto i co? teraz sie mecza z przyglupim wiecznym nastolatkiem...

Gość gość
Znam kobietę chorą na Hashimoto (i dodatkowo cukrzycę), która ma troje dzieci. Żadne nie jest "kretynem", najstarsze jest wręcz wybitnie zdolne. Niestety, jedno z dzieci ma Hashimoto, drugie Gravesa-Basedowa, trzecie póki co zdrowe. Inna "hashimotka" którą znam ma dwoje dzieci i wszystko z nimi w porządku. Oczywiście te kobiety w czasie każdej ciąży były pod specjalną opieką i często robili im badania.

Gość gość
po co dajesz kretyna w cudzyslowie? kretyn to osoba chorujaca na wrodzony zespol niedoboru jodu. kropka. To, że jakimś durnotom bezmyslnym sie udało to nie znaczy, ze innym sie uda. Co dadzą te czeste badania? Badanie jest od wykrycia, a nie od zapobiegania czy leczenia. Co to za roznica czy dowiesz sie wczesniej czy pozniej jak plod i tak juz bedzie chory? To nieodpowiedzialne i egoistyczne. Nie myslisz o dziecku tylko o zwierzecym instykncie rozmnazania sie. A pozniej dziwcie sie ze mowia o was krowy rozplodowe skoro tak sie zachowujecie.,

Gość gość
Moje Tsh wynosi nie całe 1 hashimoto rozwinie się do 10 lat. Więc jestem ciekawa czy któraś z Pan miała podobnie

Gość gość
a reszta badan? jestes i tak nosicielem choroby, wiec po coc chcesz to przekazywac dziecku?

Gość gość
Reszta badań wyszła świetnie jedynie ta tarczyca i to.co się rozwinie. Już nie wiem co Robić. Bardzo chciałabym mieć dziecko

Gość gość
reszta badan tarczycy. Tarczyca to nie tylko tsh

Gość gość
Tak jak pisałam wszystko ok mam tylko kontrolować co 3 miesiące czy Tsh się nie podwyższa jeśli tak to wtedy mam się zgłosić do lekarza. Ostatnio robiłam 2tyg temu. W marcu miałam komplet badań bo byłam w szpitalu z szczekosciskiem dusilam się i niby to dlatego bo mam guza czyli tarczyca

Gość gość
Tak jak pisałam wszystko ok mam tylko kontrolować co 3 miesiące czy Tsh się nie podwyższa jeśli tak to wtedy mam się zgłosić do lekarza. Ostatnio robiłam 2tyg temu. W marcu miałam komplet badań bo byłam w szpitalu z szczekosciskiem dusilam się i niby to dlatego bo mam guza czyli tarczyca

Gość gość
sorry, ale klamiesz jak z nut. jesli masz wszystko w normie to nie ma opcji wykrycia hashimoto xD

Gość gość
Skoro lekarz mi powiedział że się w ciągu 10 lat rozwinie... i sama siebie mam kłamać. Wiem co pisze

Gość gość
widocznie lekarz konował albo ty jestes atencyjną małpą :D

Gość gość
to podaj wyniki TPO, aTPO, antyTPO, TSH, TRAb aTG i antyTG FT3 i FT4

Gość gość
Ha ha.

Gość gość
Wiem jakie mam wyniki. Więc Tobie nie muszę ich podawać

Gość gość
to po cholere sie pytasz skoro nie chcesz pomocy? gowno wiesz i jeszcze na bachora jest swoją bezmyslnosc przerzucic :o

Gość gość
Współczuje ci autorko ,trafiłaś na jakaś kretynie ,która cię tu " katuje " swoimi mądrościąmi....odsyłam cię na inne tematy kafeterii których jest tu mnóstwo