Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melittkan

Ile trwa mój cykl?? Już nie wiem jak to liczyć? 27 czy 28dni?

Polecane posty

Gość Melittkan

Zawsze mam co tyle samo dni, ale już nie wiem czy to jest 28 czy 27? Pierwszy dzień krwawienia to 1dzień cyklu, a ostatni??? To dzień następnego krwawienia czy dzień przed następnym krwawieniem to ostatni dzień cyklu?? Niby jak znów krwawienia to jest to pierwszy dzień kolejnego cyklu, a nie ostatni poprzedniego :/ Ostatni okres 15.06 i dziś dostałam czyli 12.07 Ile trwa mój cykl. Muszę go poznać, bo niedługo planujemy dziecko :)

Gość gość
ciężko powiedzieć jak to liczyć w twoim przypadku

Gość gość
Cykl trwa roznie, zmienna jest liczba dni DO OWULACJI. Zwykle rachunki nic nie dadza. Albo kup mikroskop cyklu w aptece, wyznaczajacy dni plodne ze sliny, czy komputer owulacyjny, albo naucz sie sama z opisow w necie metody sluzowo-termicznej Billingsow, mozesz planowac tez plec dziecka :)

Gość gość
ale proponowałbym podzielić dzień na dwie części żebyś nie miała takich problemów

Gość gość
1 dzień krwawienia to 1 dzień cyklu Ostatni dzień poprzedzający kolejne krwawienie to ostatni dzień cyklu. Twój cykl trwa 27dni

Gość gość
Pierwszy dzień krwawienia jest pierwszym dniem cyklu. Czyli dzień przed krwawieniem jest ostatnim dniem cyklu. Cała filozofia. Czyli: 15.06 pierwszy dzień cyklu 11.07 ostatni dzień cyklu. Czyli ten cykl trwał 27dni. I tak z każdym cyklem.

Gość Melittkan
Dziękuję :) Czyli każdy mój cykl przez ostatni rok trwał 27dni :) Owulacją jest 13 czy 14tego dnia takiego cyklu?

Gość gość
A to juz musisz zaobserwować sama. Zbytnio nie jestem w tym temacie ale temperatura śluz i położenie szyjki macicy to podstawa. Ile dni masz okres?

Gość gość
Wpisz w internet cykl miesiączkowy i tam będą wszystkie informacje. Lub kalendarzyk miesiączkowy i tam wpisujesz datę ostatniej miesiączki i Ci wyznacza kiedy jaka faza cyklu. Oczywiście to jest takie orientacyjne bo zawsze coś się może przesunąć itp. Ale jest pomocny taki kalendarzyk. Są nawet aplikacje na telefon gdzie sobie wszystko zapisujesz itp.

Gość Melittkan
Okres mam 5 dni

Gość gość
27dc